Σπυράκη: Η ΝΔ υποστηρίζει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για τη διευθέτηση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων


 
 

Σημεία της Ενημέρωσης Πολιτικών Συντακτών
από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,
Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη
Οι Έλληνες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα σε δύο εικόνες. Η πρώτη εικόνα είναι μια Κυβέρνηση σε αποδρομή με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απόλυτη αδυναμία του κ. Τσίπρα να προσελκύσει άλλα πρόσωπα πέραν ορισμένων απελπισμένων. Η κυβέρνηση με ήθος και ύφος Πολάκη. Η κυβέρνηση με προκλητική αλαζονεία που αγνοεί επιδεικτικά τα προβλήματα των Ελλήνων.
Στον αντίποδα υπάρχει η άλλη εικόνα: O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνει το ερχόμενο Σάββατο το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία. Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει 3 άξονες που έχουν ως εξής:
●  Πρόληψη.
●  Υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή μας.
● Ειδική μέριμνα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη όπως οι ηλικιωμένοι ή οι μακροχρόνια πάσχοντες.
Με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί, επίσης, σήμερα το απόγευμα με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Όπως ξέρετε η ΝΔ υποστηρίζει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για τη διευθέτηση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και για το σύνολο των καθυστερούμενων οφειλών προς το δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος. Ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει και συγκεκριμένες προτάσεις που θα αφορούν στην επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών.
Για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η Ν.Δ. εκτιμά ότι η συμφωνία που επικυρώθηκε από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων είναι μια βλαπτική συμφωνία και δημιουργεί τετελεσμένα για τη χώρα. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι έχουν κάθε δυνατότητα να ελέγχουν την πορεία της γειτονικής χώρας προς την Ε.Ε. και έχουν κάθε δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμα του βέτο, εφόσον κρίνουν ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα.
Για τη μετονομασία των Πινακίδων στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας
Είναι προφανές ότι η επίσημη ονομασία της χώρας, όπως προκύπτει από τη συμφωνία των Πρεσπών, που πάλι να θυμίσω ότι επικυρώθηκε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων, είναι Βόρεια Μακεδονία. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι ήσσονος σημασίας η κάθε συζήτηση που γίνεται γύρω από τις πινακίδες. Άλλωστε, όπως ξέρετε καλά, οι πινακίδες προσδιορίζουν τη χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα σε πόλεις.
Για το σχέδιο Γαβρόγλου για Παιδεία
Θα επιμείνω στο γεγονός ότι δεν σχολιάζουμε σενάρια αλλά εδώ πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα. Και έχει ιδιαίτερη σημασία να θυμίσουμε ότι είναι απίστευτο το γεγονός ότι διαρρέουν  πληροφορίες ότι 95.000 μαθητές που θα πάνε τον Σεπτέμβριο στην Γ’ Λυκείου δεν έχουν εικόνα ούτε για την ύλη που θα κληθούν να εξεταστούν, ούτε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κληθούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Ν.Δ. καλεί σήμερα τον κ. Γαβρόγλου να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή, σε κανένα νέο πείραμα στον χώρο της εκπαίδευσης. Είναι θέμα μηνών να διεξαχθούν εθνικές εκλογές και είναι αδιανόητο να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό το σημείο, χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχει ταλαιπωρήσει αρκετά ο κ. Τσίπρας την ελληνική οικογένεια αλλάζοντας 3 υπουργούς μέσα σε 4 χρόνια. Χρειάζεται, έστω και στο τέλος αυτής της διαδρομής, να καταλάβει πως δεν έχει καμία δυνατότητα να συνεχίσει να μεταδίδει αυτήν την αβεβαιότητα στις οικογένειες.
Για την περίπτωση Πολάκη
Το πρώτο ερώτημα απευθύνεται κυρίως προς τη διοίκηση της τράπεζας Αττικής και όπως ξέρετε τα πεπραγμένα αυτής της διοίκησης απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη. Και το ερώτημα νομίζω είναι εύλογο και μπορεί να το διατυπώσει κάθε πολίτης: με ποια κριτήρια η διοίκηση της τράπεζας χορήγησε επιπλέον δάνειο στον αναπληρωτή Υπουργό, δεδομένου ότι το ακίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο. Το δεύτερο ερώτημα βεβαίως, αφορά τον ίδιο τον κ. Πολάκη και τα όσα ο ίδιος λέει. Σας διαβάζω επί λέξει αυτά που έγραψε:  «Και επειδή από τον Οκτώβριο του 15 αναγκάστηκα και σταμάτησα, λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρουργού-εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου».  Το ερώτημα είναι προφανές: Ισχύει αυτό που δηλώνει ο κ. Πολάκης; Και αν ισχύει αυτό που δηλώνει ο κ. Πολάκης, έχει δηλώσει αυτά τα εισοδήματά του στο πόθεν έσχες;
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και επιτρέψτε μου να κάνω μια αναφορά εδώ, ασχέτως του δανείου, αυτή την εβδομάδα ο κ. Πολάκης διεκδίκησε με αξιώσεις το νόμπελ της απρέπειας. Είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει νομική αντιδικία με έναν νεκρό.
Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε σενάρια, αλλά έχουμε ήδη προκαλέσει τον κ. Τσίπρα να μιλήσει καθαρά και να τοποθετηθεί σε σχέση με το αν σκέφτεται να κρατήσει ως όπλο τη διάλυση της Βουλής με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η δική μας η θέση είναι σαφής, είναι ξεκάθαρη, εμείς θέλουμε την αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όσα είδαμε στην πρώτη ψηφοφορία δεν προδιαθέτουν ούτε για την «πειθαρχία» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μείζονα επιλογή, ούτε για το πόσο ξεκάθαρη  είναι η επιλογή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.  Μένει να δούμε πως θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε τοποθετηθεί γι’ αυτό. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να γίνονται πολιτικά παιχνίδια -αυτό το πληρώσαμε ακριβά οι Έλληνες το 2015- και αν ο κ. Τσίπρας δεν κατορθώσει να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν αυτή τη μείζονα επιλογή, απλώς αναιρεί τον εαυτό του. Και για άλλη μια φορά εμφανίζεται δημοσίως ψευδόμενος.

Best Of

Δούρου: Με υπογραφή Μητσοτάκη η αδιαφορία για τη Δυτική Αθήνα

“Είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος...

Ανδρουλάκης: Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο Ευρωπαϊκό...

Μητσοτάκης: Mε ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...

Χαρίτσης: Πρέπει να μειωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τη μεσαία τάξη

«Πρέπει να μειωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τη μεσαία...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μια ποινική δίωξη που δυσκολεύει την προσπάθεια να… απαλλαγούμε από τον κατηγορούμενο

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Η Γενική Εισαγγελία του Μανχάταν, υπό τον...

Μανώλης Κοττάκης: Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει και τον πρωθυπουργό

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Ημουν νεαρός φοιτητής, στέλεχος της...

Δούρου: Με υπογραφή Μητσοτάκη η αδιαφορία για τη Δυτική Αθήνα

“Είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος...

Ανδρουλάκης: Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο Ευρωπαϊκό...

Κώστας Μπακογιάννης: Απέναντι στη βία και το μίσος

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφθηκε απόψε το “Chabad...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μια ποινική δίωξη που δυσκολεύει την προσπάθεια να… απαλλαγούμε από τον κατηγορούμενο

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Η Γενική Εισαγγελία του Μανχάταν, υπό τον Άλβιν Μπραγκ, έκανε το χρέος της έναντι της Δικαιοσύνης, προχωρώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά...

Μανώλης Κοττάκης: Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει και τον πρωθυπουργό

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Ημουν νεαρός φοιτητής, στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διεκδίκησε την πρωθυπουργία το καλοκαίρι του 1989 με εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής....

Δούρου: Με υπογραφή Μητσοτάκη η αδιαφορία για τη Δυτική Αθήνα

“Είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό...