• Νοέμβριος 12, 2019

Ρένα Δούρου: Τείχος αντίστασης απέναντι στους νοσταλγούς του "μαύρου" παρελθόντος

 Ρένα Δούρου: Τείχος αντίστασης απέναντι στους νοσταλγούς του "μαύρου" παρελθόντος


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Το δικό της αποτύπωμα στην ιστορική συγκυρία της επετείου Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα κατοχικά στρατεύματα, θέλησε να αφήσει η Ρένα Δούρου, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.
Η Περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:
 
«Η επέτειος της Απελευθέρωσης της Αθήνας από το ναζιστικό ζυγό έχει για εμάς, στην Περιφέρεια Αττικής μια πρόσθετη φόρτιση.
Και αυτό γιατί το 2014, όταν αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας, πήραμε την πρωτοβουλία του αυτονόητου, εκείνου που γίνεται σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Δηλαδή του εορτασμού της Απελευθέρωσης της πρωτεύουσας, στις πραγματικές, πληθυντικές διαστάσεις του γεγονότος.
Απέναντι και παραμερίζοντας όσους δυσφορούσαν, δίσταζαν, ανέχονταν την περιφρόνηση της σημασίας της επετείου, για λόγους ιδεολογικούς, πολιτικούς…

Στην πορεία αυτή, της καθιέρωσης ενός ιστορικού εορτασμού όπως αυτός αποτυπώνεται σε εμβληματικούς, ιστορικά φορτισμένους χώρους της Αθήνας, βρήκαμε συνοδοιπόρους.
Όπως τότε οι αγωνιστές της Ελευθερίας συνοδοιπορούσαν στη μάχη κατά του Ναζισμού. Πλέον σήμερα αυτός ο ιστορικός εορτασμός της Απελευθέρωσης, ξυπνά μνήμες, συγκινεί, θυμίζει, διδάσκει, εμπνέει, καθοδηγεί.
Και το κυριότερο ίσως: υψώνει τείχος αντίστασης κατά των σύγχρονων μορφών Ναζισμού, κατά των νοσταλγών του μαύρου παρελθόντος.
Εκείνων που σήμερα σηκώνουν ξανά κεφάλι στην Ευρώπη και όχι μόνο. Το μήνυμα είναι διαχρονικό : η Αθήνα, η Ελλάδα λέει «όχι» στο φασισμό.
#ΑθήναΕλεύθερη
#freeathens44

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...