Ρένα Δούρου: Ο σεξισμός στην πολιτική παραμένει… “alive and kicking”


 
Μια «Αυτοψία» στις πολιτικές εξελίξεις, την Αυτοδιοίκηση, όσα προηγήθηκαν και εκείνα που έρχονται… Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Αυτοψία», του Αντώνη Σρόιτερ, κατέθεσε μια σειρά από σκέψεις για το σύνολο του πλέγματος των θεμάτων αιχμής.
Η συνέντευξη δόθηκε στο Θέατρο Άλσους (το πλήρως ανακαινισμένο κτίριο Οικονομίδη) στο Πεδίο του Άρεως, εκεί όπου η Περιφέρεια έχει αφιερώσει αυτή την τετραετία πλεόνασμα πόρων και περίσσευμα δουλειάς, για να βελτιώσει τη μορφή και τις συνθήκες του χώρου.
Η Ρένα Δούρου μίλησε για τη συνειδητή επιλογή της να μην κάνει… παρέλαση στα τηλεοπτικά κανάλια, επικεντρωνόμενη στην καθημερινότητα του έργου που οφείλει να προωθεί η Περιφέρεια, κατέθεσε τη δική της οπτική και εμπειρία για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και στη Μάνδρα, και παρουσίασε πρωτοβουλίες αιχμής για το λεκανοπέδιο, όπως την προωθητική επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η Περιφερειάρχης Αττικής ανέπτυξε τις σκέψεις της για τη νέα μάχη που θα δώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, θέτοντας στην κρίση των πολιτών τα πεπραγμένα της θητείας της, στο πλαίσιο της αυτονόητης κοινωνικής λογοδοσίας, και παρουσιάζοντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, για να μην μείνει ημιτελής η μεγάλη προσπάθεια αυτής της τετραετίας, απέναντι σε εκείνους που διεκδικούν επιστροφή σε «γκρίζες» εποχές.
Η Ρένα Δούρου περιέγραψε ακόμη τα επιμέρους δεδομένα που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, τόσο στην Ελλάδα όσο και συνολικά στην Ευρώπη, με φόντο την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών της άνοιξης του 2019, που θα καθορίσει το μέλλον της ηπείρου μας για τα επόμενα χρόνια.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου στον Αντώνη Σρόιτερ, και την εκπομπή «Αυτοψία» της τηλεόρασης του Alpha:
· Δεν άρχισα να εμφανίζομαι στα κανάλια γιατί έρχονται εκλογές, αλλά γιατί στα κανάλια βρέθηκαν κάποιοι κακεντρεχείς και με στοχοποίησαν για την Ανατολική Αττική. Έπρεπε να δώσω απαντήσεις.
· Στη Ζάκυνθο, στη Νεάπολη Λακωνίας, κανείς δεν είπε ότι τις φωτιές τις σβήνει η Περιφέρεια.
· Ο πολίτης έχει μονίμως την αίσθηση ότι υπάρχει μια κατάσταση ατιμωρησίας.
· Εγώ παραιτήθηκα από το βουλευτικό αξίωμα το 2014 για να αλλάξω αυτό το μοντέλο.
 
Οι τηλε-εισαγγελείς αποφάσισαν ότι… «Για όλα φταίει η Δούρου»
 
· Δεν λάβαμε ποτέ εισήγηση για να απομακρύνουμε τους πολίτες στην Ανατολική Αττική. Διάφοροι συνάδελφοί σας είπαν ότι δόθηκε. Στην Εύβοια και στην Κέρκυρα δόθηκε, στην Ανατολική Αττική ποτέ.
· Βρέθηκα στην Ανατολική Αττική ελάχιστες ώρες μετά την τραγωδία. Υπήρχαν κάμερες που το κατέγραψαν, αλλά δεν το έδειξαν ποτέ, ίσως γιατί έπεσαν πάνω στον κ. Μητσοτάκη.
· Δεν αρκεί μια συγγνώμη και μετά να δώσουμε ραντεβού με την επόμενη καταστροφή. Αυτοί που τώρα κουνάνε το δάχτυλο, είτε ως νομάρχες, είτε ως Περιφερειάρχες, δεν είχαν ζητήσει ποτέ συγγνώμη.
· Οι τηλε-εισαγγελείς αποφάσισαν ότι τις φωτιές τις σβήνει η Δούρου, ότι οι φωτιές δεν σβήστηκαν από τη Δούρου, άρα η Δούρου είναι ύποπτη. Έγινε και hashtag “Η Δούρου φταίει για όλα”.
 
Εμείς αναδείξαμε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν ήταν «σέξι» θέμα. Με σωστές αποφάσεις, τα σκουπίδια είναι χρυσάφι
 
· Στα σκουπίδια είχαμε να τα βάλουμε με μία νοοτροπία που λέει ότι, τα λύματα από τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στον Πειραιά, στην Ψυττάλεια, από την Πολιτεία και το Κερατσίνι στη Φυλή.
· Δύο εθνικές τραγωδίες δεν μπορούν να αφορούν την Περιφέρεια ή τη δουλειά που έκανε η Δούρου. Μας αφορούν όλους.
· Την ιστορία της διαχείρισης των απορριμμάτων εμείς την αναδείξαμε. Μέχρι τότε δεν ήταν «σέξι θέμα». Τα σκουπίδια είναι χρυσάφι. Γι’ αυτό επιμένουμε στο ζήτημα της διαχείρισης. Είναι πλούτος, με σωστές αποφάσεις.
· Πολιτική μου αρχή είναι το «μην υποτιμάτε τη διαχείριση». Το να διαχειρίζεσαι κάτι, δεν είναι ουδέτερο, έχει πρόσημο. Υπάρχει καλή και καλή διαχείριση.
· Όταν ξυπνάω το πρωί και πηγαίνω στη δουλειά μου στην Περιφέρεια, σκέφτομαι ως πολίτης, και όταν το βράδυ κάνω τον απολογισμό της ημέρας, τον κάνω ως πολίτης.
· Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με την αναγνώριση, έχει να κάνει με την περηφάνεια ότι έχεις κάνει κάτι, ότι έχεις καταφέρει κάτι.
· Κέντρα Κοινότητας σε δεκάδες Δήμους, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το περιβαλλοντικό πάρκο στο Φαληρικό όρμο, το επίδομα «Ρεύμα για όλους»… Για να μην διακοπούν όλα αυτά απότομα, γι’ αυτό διεκδικώ τη νέα θητεία στην Περιφέρεια.
 
Ο σεξισμός στην πολιτική παραμένει “alive and kicking”. Απλά σήμερα γίνεται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επώνυμα κι ανώνυμα.
 
· Αισθάνθηκα ότι δεν έλειψα ποτέ από την κεντρική πολιτική σκηνή. Μου το θύμιζαν και οι άλλοι με το «για όλα φταίει η Δούρου». Με την πολιτική μου στοχοποίηση σε κάθε περίπτωση.
· Με τους ΑΝΕΛ έχουμε μια καλή συνεργασία. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι η κυβέρνηση αυτή, παρά τα τεράστια προβλήματα που διαχειρίστηκε και τις πολιτικές διαφορές, πέρασε 4 χρόνια μαζί.
· Δεν μου αρέσει να βγαίνω να διαμαρτύρομαι για τις δυσκολίες ή τις αδικίες. Στο κάτω-κάτω οι γυναίκες πολιτικοί διαθέτουν δημόσιο βήμα για να καταγγέλλουν τις αδικίες. Για σκεφτείτε τις άλλες γυναίκες που δεν το διαθέτουν…
· Ο σεξισμός στην πολιτική παραμένει “alive and kicking”. Απλά σήμερα γίνεται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επώνυμα κι ανώνυμα.
· Απορρίπτω όμως και τη λογική από γυναίκες επώνυμες που δέχονται επίθεση να επιχειρούν να την εργαλειοποιήσουν ώστε να φανούν ως θύματα και τελικά να έχουν κέρδος στην εικόνα τους.
 
https://www.alphatv.gr/show/aytopsia/ekpobes_autopsia/?vtype=episodes&vid=35060&year=2018&showId=843

Best Of

Νέες «γαλάζιες» συμμαχίες στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει...

Η Σιμητροπούλου δικαίωσε την εμπιστοσύνη Ανδρουλάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Αναστασία Σιμητροπούλου είναι από τα νέα...

Μητσοτάκης: Η ΝΔ επιδεικνύει μια πρωτοφανή πολιτική αντοχή

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred...

Οι άκαρπες κρούσεις στον Σακελλαρίδη για τη «μετά Τσίπρα εποχή»

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι από τα πρόσωπα...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Πού είσαι Βασίλη Λυριτζή (να δεις το κατάντημά τους)…

Του Νίκου Φυλάγγελου   Δεν συνηθίζεται με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται...

Η Μαρία Κονταξή δίνει προστιθέμενη αξία στο ΕΡΤnews, με την εκπομπή της για τα διεθνή

Του Μανώλη Κομνηνού   Η "επιστροφή" της Μαρίας Κονταξή και στο...

Νέες «γαλάζιες» συμμαχίες στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει...

Η Σιμητροπούλου δικαίωσε την εμπιστοσύνη Ανδρουλάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Αναστασία Σιμητροπούλου είναι από τα νέα...

Γ. Χαρβαλιάς: Οι πρωταγωνιστές των μεγάλων σκανδάλων

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς Πηγή: newsbreak.gr Αν αυτοί οι ξένοι που...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Πού είσαι Βασίλη Λυριτζή (να δεις το κατάντημά τους)…

Του Νίκου Φυλάγγελου   Δεν συνηθίζεται με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας να αντιστέκονται στη φθορά. Να μην υποκύπτουν στον πειρασμό...

Η Μαρία Κονταξή δίνει προστιθέμενη αξία στο ΕΡΤnews, με την εκπομπή της για τα διεθνή

Του Μανώλη Κομνηνού   Η "επιστροφή" της Μαρίας Κονταξή και στο μετερίζι της δημόσιας τηλεόρασης, σε συνδυασμό με την παρουσία της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, δίνει...

Νέες «γαλάζιες» συμμαχίες στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει παραπέμψει στα τέλη της άνοιξης, με τις αρχές του καλοκαιριού του 2023 τις εθνικές εκλογές,...