Ρένα Δούρου: Δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας για την κοινωνία, μαζί με την Εκκλησία


 
Η Περιφερειάρχης Αττικής στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης
Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης, πραγματοποίησαν, σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας και ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης. Η Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο.
Το Διαδημοτικό Αθλητικό Κέντρο αναβαθμίστηκε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορούσε στη βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων καθώς και την κατασκευή νέων.
«Σιγά – σιγά, με την εμμονή, με τη βοήθεια όλων, με την αλληλεγγύη τροχοδρομούμε, χωρίς μεγάλα λόγια, άλλες πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής»
«Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο που ξεκίνησε το 2012 για να ολοκληρωθεί σήμερα, έξι ολόκληρα χρόνια μετά. Σήμερα λοιπόν είναι μια μέρα χαράς και περηφάνιας για όλους μας, για τους πολίτες των δύο Δήμων, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης, για τους νέους, για όλους όσοι αγαπούν την άσκηση και τον αθλητισμό. Και φυσικά για εμάς, στην Περιφέρεια Αττικής», επισήμανε κατά τον χαιρετισμό της η Ρένα Δούρου προσθέτοντας: «Τα προηγούμενα χρόνια τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η Εκκλησία απλώσαμε ένα δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας για όλους και όλες που δοκιμαστήκαμε από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, καθώς ήμασταν αναγκασμένοι να ανοίγουμε κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και άλλες τέτοιου είδους δομές. Σιγά – σιγά, με την εμμονή, με τη βοήθεια όλων, με την αλληλεγγύη τροχοδρομούμε, χωρίς μεγάλα λόγια, άλλες πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».
Η ίδια, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε μια «ακόμη πτυχή της δουλειάς μας στην Περιφέρεια Αττικής». «Την προσπάθειά μας για την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος άσκησης διοίκησης. Την προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας – της γραφειοκρατίας, που όπως έχω πει πολλές φορές, λειτουργεί ως άλλοθι διαφθοράς. Μιας γραφειοκρατίας που για παράδειγμα έκανε κι εδώ το θαύμα της. Έξι ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περάσουν για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό αυτής της ζωτικής για τις τοπικές κοινωνίες των δύο Δήμων, αθλητικής εγκατάστασης».
«Στα τέσσερα αυτά χρόνια δώσαμε εχέγγυα ως Διοίκηση ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς. Και όχι μόνο στον συγκεκριμένο Δήμο. Σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Αττικής, έχουμε απτά παραδείγματα του πως μπορούμε, όταν θέλουμε, να εγκαινιάζουμε έργα για τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Και θα ξαναβρεθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα στα εγκαίνια πάρα πολλών τέτοιων έργων που αφορούν τη ζωή και την εργασία μας και την ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Best Of

Σε ποιόν χρεώνει ο Μητσοτάκης το «κάζο Μενέντεζ»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Οι δραματικές εξελίξεις γύρω...

Το (άχαστο) δίδυμο Κασσελάκη-Πολάκη… έβγαλε (και πάλι) από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση

Όσα συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τη διαγραφή του...

Ό, τι λάμπει… δεν είναι χρυσός, κ. Γεραπετρίτη

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider   Γιώργος Γεραπετρίτης Έχετε μήνυμα Πηγή: One Voice     Οι ράβδοι...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Ελπιδοφόρος «παίκτης» στην επόμενη ηγεσία της Αμερικής

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...

Η… απολογία Ομπάμα για την καθυστερημένη στήριξη προς την Κάμαλα Χάρις

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο...

Σε ποιόν χρεώνει ο Μητσοτάκης το «κάζο Μενέντεζ»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Οι δραματικές εξελίξεις γύρω...

Ο… τρόμος του Ομπάμα για τον κίνδυνο “μεγάλης γκάφας” της Κάμαλα Χάρις στο debate με τον Τραμπ

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει διατηρήσει προσεκτικές αποστάσεις ασφαλείας από...

Το συγκινητικό τέλος της… συμβίωσης Χουδαλάκη-Καλαμαράκη στον Real Fm

Με εμφανή συγκίνηση, ο Γιώργος Χουδαλάκης και ο Ιωσήφ...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Ελπιδοφόρος «παίκτης» στην επόμενη ηγεσία της Αμερικής

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου, όταν… αδειάζει)  Πηγή: One Voice Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος παραδοσιακά «ευλόγησε» την έναρξη των...

Η… απολογία Ομπάμα για την καθυστερημένη στήριξη προς την Κάμαλα Χάρις

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Μπαράκ Ομπάμα... αγκάλιασε την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για την Προεδρία των ΗΠΑ, και επιχείρησε...

Σε ποιόν χρεώνει ο Μητσοτάκης το «κάζο Μενέντεζ»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Οι δραματικές εξελίξεις γύρω από το πρόσωπο του Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τη σοκαριστική καταδίκη του βετεράνου Γερουσιαστή, ο οποίος...