Ρένα Δούρου: Δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας για την κοινωνία, μαζί με την Εκκλησία


 
Η Περιφερειάρχης Αττικής στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης
Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης, πραγματοποίησαν, σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας και ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης. Η Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο.
Το Διαδημοτικό Αθλητικό Κέντρο αναβαθμίστηκε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορούσε στη βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων καθώς και την κατασκευή νέων.
«Σιγά – σιγά, με την εμμονή, με τη βοήθεια όλων, με την αλληλεγγύη τροχοδρομούμε, χωρίς μεγάλα λόγια, άλλες πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής»
«Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο που ξεκίνησε το 2012 για να ολοκληρωθεί σήμερα, έξι ολόκληρα χρόνια μετά. Σήμερα λοιπόν είναι μια μέρα χαράς και περηφάνιας για όλους μας, για τους πολίτες των δύο Δήμων, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης, για τους νέους, για όλους όσοι αγαπούν την άσκηση και τον αθλητισμό. Και φυσικά για εμάς, στην Περιφέρεια Αττικής», επισήμανε κατά τον χαιρετισμό της η Ρένα Δούρου προσθέτοντας: «Τα προηγούμενα χρόνια τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η Εκκλησία απλώσαμε ένα δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας για όλους και όλες που δοκιμαστήκαμε από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, καθώς ήμασταν αναγκασμένοι να ανοίγουμε κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και άλλες τέτοιου είδους δομές. Σιγά – σιγά, με την εμμονή, με τη βοήθεια όλων, με την αλληλεγγύη τροχοδρομούμε, χωρίς μεγάλα λόγια, άλλες πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».
Η ίδια, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε μια «ακόμη πτυχή της δουλειάς μας στην Περιφέρεια Αττικής». «Την προσπάθειά μας για την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος άσκησης διοίκησης. Την προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας – της γραφειοκρατίας, που όπως έχω πει πολλές φορές, λειτουργεί ως άλλοθι διαφθοράς. Μιας γραφειοκρατίας που για παράδειγμα έκανε κι εδώ το θαύμα της. Έξι ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περάσουν για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό αυτής της ζωτικής για τις τοπικές κοινωνίες των δύο Δήμων, αθλητικής εγκατάστασης».
«Στα τέσσερα αυτά χρόνια δώσαμε εχέγγυα ως Διοίκηση ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς. Και όχι μόνο στον συγκεκριμένο Δήμο. Σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Αττικής, έχουμε απτά παραδείγματα του πως μπορούμε, όταν θέλουμε, να εγκαινιάζουμε έργα για τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Και θα ξαναβρεθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα στα εγκαίνια πάρα πολλών τέτοιων έργων που αφορούν τη ζωή και την εργασία μας και την ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Best Of

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το......

Κώστας Μπακογιάννης: Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ για να διεκδικήσει (με αξιώσεις) μια τρίτη (αυτοδύναμη) θητεία

Γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Οι εκλογές είναι πάντοτε μια...

Κωστής Χατζηδάκης: Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την πρόοδο

Η μη διευθέτηση του ζητήματος των προμηθειών δεν προσφέρει...

Η ανυπαρξία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Στην εποχή της ψηφιοποίησης του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το......

Η πικρία του Ελπιδοφόρου για όσους τον χτυπούν πισώπλατα

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...

Ανοίγουν (περισσότερα) στόματα για τα… ίχνη διαφθοράς του Μενέντεζ

Σε πολιτικό επίπεδο, η απαξίωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο...

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος κινητροδότησαν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Τις κρίσιμες πτυχές του αποτελέσματος των Ευρωπαϊκών Εκλογών και...

Παιδικά Χωριά SOS: Τα παιδιά που καταφέρνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους

Τα Παιδικά Χωριά SOS έκαναν την παρακάτω ανάρτηση στους...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το... μισθολογικό κόστος και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρεί και στην...

Η πικρία του Ελπιδοφόρου για όσους τον χτυπούν πισώπλατα

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου, όταν… αδειάζει) Πηγή: One Voice   Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παραμένει μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που...

Ανοίγουν (περισσότερα) στόματα για τα… ίχνη διαφθοράς του Μενέντεζ

Σε πολιτικό επίπεδο, η απαξίωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τείνει να εξελιχτεί σε συνώνυμο της διαφθοράς για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, με...