Πότε… θα παραιτηθεί ο Μουτζούρης, ως “πρόσωπο του δράματος”;

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Κάθε “πόλεμος” έχει τα πολλαπλά θύματά του. Στην πρώτη γραμμή αλλά και στα μετόπισθεν. Μεταξύ των πιο… παθιασμένων πρωταγωνιστών, αλλά και μεταξύ των “αμάχων”.

Στην εθνική κρίση του μεταναστευτικού, μετά και την απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έπειτα από το ξέσπασμα οργής των κατοίκων σε βάρος των αστυνομικών, ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης τείνει να εξελιχθεί στο “πρόσωπο του δράματος”.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου… αντάρτης και νικητής στις εκλογές του Μαϊου του 2019, και με προίκα την πολυετή εμπειρία του ως πρύτανης του Πολυτεχνείου, βρέθηκε στο κάδρο του αναθέματος, μετά την απαράδεκτη κίνηση που τον “συνέλαβε” η κάμερα να κάνει, με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πλέον, ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης έγινε ακόμη περισσότερο από πριν μέρος του προβλήματος. Η κυβέρνηση τον βγάζει στη σέντρα. Και επειδή, κάποια στιγμή θα υπάρξει συμβιβασμός, η εμπειρία μας θυμίζει ότι κάθε συμβιβασμός έχει τις…απώλειές του.

Μια παραίτηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου θα μπορούσε να είναι μια τέτοια… παράπλευρη απώλεια, για να εκτονωθεί η εκρηκτική κατάσταση. Ειδικά αν χρειαστεί να πληρώσουν μέρος του τιμήματος για την κατάσταση που διαμορφώθηκε και οι δυο υπουργοί που έχουν πολιτικό αποτύπωμα στα παραπάνω τραγικά αποτελέσματα. Ο Νότης Μηταράκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης…

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής