• 27 Νοεμβρίου, 2020

Προβάδισμα Πικραμμένου έναντι Βενιζέλου για τη διαδοχή Παυλόπουλου

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Η αυτοεξορία του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής, και η θερμή στήριξή του από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και “φίλους Σημίτη”, που έχουν εκδηλώσει τα τελευταία χρόνια την προτίμησή τους στη σημερινή εκδοχή της “Δεξιάς”, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ, πυροδότησσαν πλήθος σεναρίων για το μέλλον του πληθωρικού πολιτικού.

Κάποιοι, μάλλον αφελείς, εκτιμούσαν ότι θα ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία. Ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι… χθεσινοί στον δημόσιο βίο, για να βάλουν τέτοιο πολιτικό αυτογκόλ.

Άλλοι, θεωρούσαν ότι μπορεί να τοποθετηθεί Επίτροπος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, από μια αυριανή κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι… η θέση είναι σχεδόν καπαρωμένη από τον συγκυβερνήτη του την περίοδο 2012-2015, Αντώνη Σαμαρά.

Μένει η Προεδρία της Δημοκρατίας. Εδώ… κάτι κάνουμε. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει μηδαμινές ελπίδες να υποστηριχτεί εκ νέου. Μόνο που, η υποψηφιότητα Βενιζέλου έρχεται… δεύτερη, πίσω από τον Παναγιώτη Πικραμμένο, το όνομα του οποίου συζητείται παρασκηνιακά εδώ και καιρό.

Ο πρώην κορυφαίος δικαστικός, που διετέλεσε και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ενώνει “όλες τις φυλές”. Η δε υπερψήφισή του, ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε τη βαθιά σημειολογία του mea culpa από τον Αλέξη Τσίπρα, για την περιπέτεια Πικραμμένου στο σκάνδαλο Novartis.

Ένα ισχυρό προβάδισμα Πικραμμένου για τη διαδοχή Παυλόπουλου, που δύσκολα θα προλάβει να ανατρέψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...