• 12 Αυγούστου, 2020

Πού είναι ένας εισαγγελέας (για το Χρηματιστήριο) όταν τον χρειάζεσαι (μετά την αναβάθμιση Fitch);


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για όσα συμβαίνουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, είναι από τις αφορμές που θυμίζουν ότι, η Δικαιοσύνη αποτελείται από… κανονικούς ανθρώπους.
Που παρακολουθούν τις εξελίξεις, εισπράττουν κλίμα και καταλαβαίνουν πότε πρέπει να κινηθούν περισσότερο γρήγορα από το… καθυστερημένο πολιτικό σύστημα και τα φθαρμένα ΜΜΕ (με τους καταχρεωμένους ιδιοκτήτες τους).
Αφού λοιπόν έγινε η αρχή, ας τολμήσει η Δικαιοσύνη να προχωρήσει και στο επόμενο βήμα.
Να διερευνήσει το τι συμβαίνει με το Χρηματιστήριο.
Γιατί, η ανάγνωση ότι… η ελληνική οικονομία παραμένει σε κρίση, και γι’ αυτό το Χρηματιστήριο καταρρέει, απευθύνεται σε αφελείς. Ενδεχομένως σε εκείνους που λεηλατήθηκαν το μακρινό 1999, από όσους τους προέτρεπαν να ποντάρουν τις περιουσίες τους στο “Χρηματιστήριο του Σημίτη”.
Πόνταραν τις περιουσίες τους, χρεοκόπησαν, και η Δικαιοσύνη δεν τιμώρησε ποτέ ουσιαστικά κανέναν.
Ας το πάρουμε λοιπόν από την αρχή: Η ελληνική οικονομία δεν έχει βγει από την κρίση. Και δεν θα βγει εύκολα, επειδή η νοοτροπία της… Μαυριτανίας των Βαλκανίων, συνεχίζεται να μας συντροφεύει, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.
Γιατί τώρα λοιπόν; Και γιατί τόσο… άγαρμπα;
Τα ερωτήματα γίνονται περισσότερο επιτακτικά, μετά την ανακοίνωση του Οίκου Fitch περί αναβάθμισης των ελληνικών τραπεζών.
Φυσικά, η αναβάθμιση έρχεται μετά την άρση των capital controls.
Πιστεύει ωστόσο κανείς σοβαρά ότι, θα ανακοινωνόταν μια τέτοια αναβάθμιση, αν οι αγορές… οσφαίρονταν τραπεζικά πτώματα στην Αθήνα;
Η απάντηση και η κοινή λογική, θα έπρεπε να είχαν σηκώσει ήδη έναν εισαγγελέα από το κρεβάτι του.
Για να τελειώνουμε με τα παιχνιδάκια (όλων…) σε βάρος των πολιτών που κακοποιήθηκαν από ένα ανίκανο πολιτικό σύστημα στα χρόνια των Μνημονίων.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...