Ποιοί προωθούν τη Διαμαντοπούλου για διάδοχο του Στουρνάρα

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Από το ένα… παιδί του Κώστα Σημίτη, στο άλλο. Και οι πλέον φανατικοί οπαδοί του Γιάννη Στουρνάρα στο “σύστημα”, έχουν πειστεί πλέον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ανανεώσει τη θητεία του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, αναζητώντας ένα άλλο πρόσωπο, χωρίς τις φορτίσεις και το παρελθόν του, για να εικονοποιήσει την αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα του 2020.

Αρκετοί από αυτούς ωστόσο, δίνουν πλέον μια μάχη χαρακωμάτων στη… δεύτερη γραμμή. Να επιλεγεί για την Τράπεζα της Ελλάδας ένα πρόσωπο με αντίστοιχη αφετηρία και αναφορές, όπως ο Γιάννης Στουρνάρας που ήταν διαχρονικό μέλος της “ομάδας Σημίτη”, ξεκινώντας από στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου.

Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι, σύμφωνα με τους… προαναφερθέντες, η Άννα Διαμαντοπούλου. Η οποία δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είχε περισσότερο ακέραιο και “αδιάβροχο” βιογραφικό, σε σχέση με ένα από τα αγαπημένα πολιτικά παιδιά του Κώστα Σημίτη, και φυσικά σε σχέση με τη Μαρία Δαμανάκη, με τις επίσης τοξικές πτυχές υποψηφιότητας.

Στο παρασκήνιο, η… ιδέα περί της Άννας Διαμαντοπούλου στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, ακούγεται όλο και πιο έντονα. Η… ελπίδα είναι ότι, όπως και στο μέτωπο της προεδρικής εκλογής, θα βρεθεί μια… Σακελλαροπούλου. Να μας σώσει από τα… παρατράγουδα.

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής