Πατούλης: Άμεση αξιοποίηση ευκαιριών για τις τοπικές κοινωνίες


 
Τις θέσεις του για τις νέες προοπτικές της ανάπτυξης της χώρας και των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων στην μεταμνημονιακή περίοδο παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Ενημερότητα European Business Review, o Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξή του, που φιλοξενείται σε ειδικό αφιέρωμα της έκδοσης για την Οικονομία της Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο αφιέρωμα φιλοξενείται συνέντευξη και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ .
Ο Γιώργος Πατούλης, εστιάζει στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των επενδυτικών προοπτικών της χώρας σε τοπικό επίπεδο και υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος στην αυγή της μεταμνημονιακής εποχής, ώστε οι τοπικές κοινωνίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά να επωφεληθούν από τη συγκυρία της τεχνικής εξόδου από τα μνημόνια, και οι ξένες άμεσες επενδύσεις να βρουν γόνιμο έδαφος για να υλοποιηθούν».
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελληνική οικονομία πρέπει να υιοθετήσει ένα πιο φιλικό παραγωγικό μοντέλο Ανάπτυξης, με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης και απαλλαγή από τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλκυση των επενδύσεων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Η χρηματοδοτική δυσχέρεια από πλευράς των τραπεζών να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της επικράτειας επείγει να αντιμετωπιστεί δραστικά, με αποφασιστική ρύθμιση των κόκκινων δανείων ακόμη και σε σημείο διαγραφής μέρους αυτών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις βιώσιμες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν για το καλό της κοινωνίας», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε ειδικά στις συνεταιριστικές τράπεζες και επεσήμανε τον ουσιαστικό ρόλο που αυτές μπορούν να διαδραματίσουν στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, αφού παρακολουθούν στενότερα τις ανάγκες των τοπικών επιχειρηματικών δράσεων, και συνεπώς μπορούν να συνδράμουν στην αμεσότερη αξιοποίηση των ευκαιριών για τους επιχειρηματίες των τοπικών κοινωνιών, έχοντας ως βάση το «πελατοκεντρικό» μοντέλο.
«Η μέγιστη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων και των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων, είναι στην ελληνική επικράτεια άκρως απαραίτητη για την συγχρηματοδότηση επιχειρηματικών δράσεων και έργων» τόνισε Γιώργος Πατούλης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΙΣΑ, και πρωτεργάτης της Ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας, υπογράμμισε επίσης τη σπουδαιότητα του Τουριστικού κλάδου και ιδιαίτερα του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στο νέο αναπτυξιακό όραμα γα την επίτευξη βιώσιμης και μακροπρόθεσμης Αναπτυξιακής πολιτικής στην Ελλάδα.

Best Of

Ανθ΄ ημών οι … Γουλιμίνες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Ανθ΄ ημών οι …Γουλιμίνες! Κάπως...

Κικίλιας: Δουλεύουμε για να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια

Κατά 17% αυξήθηκαν οι αφίξεις στα νησιά του Νοτιοανατολικού...

Ο μεθοδικός σχεδιασμός Κικίλια για επέκταση της τουριστικής περιόδου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τουρισμός σώζει και φέτος την ελληνική...

Ο Σταϊκούρας παίρνει πάνω του κοινωνικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει το κλίμα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παίρνει πάνω...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Όταν επιλέγεις να γίνεις… προτεκτοράτο, προσέχεις και τη… σκιά σου

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Αν μέναμε στο πρώτο βίντεο, εκείνο στο...

Μ. Κοττάκης: Στις μέρες μας, το Κέντρο είναι… επάγγελμα. Και πούλησε τον Μητσοτάκη, λόγω υποκλοπών

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Το σκάνδαλο των υποκλοπών αφαιρεί...

Απόψε η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 1 με δυνατές αναμετρήσεις

Σημαντικοί αγώνες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πολλές στοιχηματικές επιλογές...

Kώστας Σλούκας στον ΟΠΑΠ: «Θέλω να πιστεύω ότι εφέτος θα ζήσουμε όλοι μαζί κάτι μεγάλο»

Αποκλειστικές δηλώσεις του διεθνούς γκαρντ στην κάμερα του ΟΠΑΠ     Ο...

Η “απομόνωση” Ερντογάν… μεγαλώνει

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τι ντροπή για τη Δύση. Τι ντροπή...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Όταν επιλέγεις να γίνεις… προτεκτοράτο, προσέχεις και τη… σκιά σου

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Αν μέναμε στο πρώτο βίντεο, εκείνο στο οποίο χορεύει και διασκεδάζει ως... κανονικός άνθρωπος, ως μια νέα γυναίκα που χαίρεται τη ζωή,...

Μ. Κοττάκης: Στις μέρες μας, το Κέντρο είναι… επάγγελμα. Και πούλησε τον Μητσοτάκη, λόγω υποκλοπών

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Το σκάνδαλο των υποκλοπών αφαιρεί από τον Μητσοτάκη την πρωτοβουλία των κινήσεων μετεκλογικώς, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών Το ερώτημα που κυριαρχεί...

Απόψε η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 1 με δυνατές αναμετρήσεις

Σημαντικοί αγώνες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πολλές στοιχηματικές επιλογές στα καταστήματα ΟΠΑΠ για όλους τους αγώνες των εγχώριων πρωταθλημάτων     Νέα σεζόν, νέες ομάδες, νέοι παίκτες...