Πατούλης: Άμεση αξιοποίηση ευκαιριών για τις τοπικές κοινωνίες


 
Τις θέσεις του για τις νέες προοπτικές της ανάπτυξης της χώρας και των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων στην μεταμνημονιακή περίοδο παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Ενημερότητα European Business Review, o Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξή του, που φιλοξενείται σε ειδικό αφιέρωμα της έκδοσης για την Οικονομία της Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο αφιέρωμα φιλοξενείται συνέντευξη και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ .
Ο Γιώργος Πατούλης, εστιάζει στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των επενδυτικών προοπτικών της χώρας σε τοπικό επίπεδο και υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος στην αυγή της μεταμνημονιακής εποχής, ώστε οι τοπικές κοινωνίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά να επωφεληθούν από τη συγκυρία της τεχνικής εξόδου από τα μνημόνια, και οι ξένες άμεσες επενδύσεις να βρουν γόνιμο έδαφος για να υλοποιηθούν».
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελληνική οικονομία πρέπει να υιοθετήσει ένα πιο φιλικό παραγωγικό μοντέλο Ανάπτυξης, με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, γρήγορη απονομή δικαιοσύνης και απαλλαγή από τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλκυση των επενδύσεων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Η χρηματοδοτική δυσχέρεια από πλευράς των τραπεζών να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της επικράτειας επείγει να αντιμετωπιστεί δραστικά, με αποφασιστική ρύθμιση των κόκκινων δανείων ακόμη και σε σημείο διαγραφής μέρους αυτών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις βιώσιμες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν για το καλό της κοινωνίας», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε ειδικά στις συνεταιριστικές τράπεζες και επεσήμανε τον ουσιαστικό ρόλο που αυτές μπορούν να διαδραματίσουν στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, αφού παρακολουθούν στενότερα τις ανάγκες των τοπικών επιχειρηματικών δράσεων, και συνεπώς μπορούν να συνδράμουν στην αμεσότερη αξιοποίηση των ευκαιριών για τους επιχειρηματίες των τοπικών κοινωνιών, έχοντας ως βάση το «πελατοκεντρικό» μοντέλο.
«Η μέγιστη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων και των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων, είναι στην ελληνική επικράτεια άκρως απαραίτητη για την συγχρηματοδότηση επιχειρηματικών δράσεων και έργων» τόνισε Γιώργος Πατούλης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΙΣΑ, και πρωτεργάτης της Ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας, υπογράμμισε επίσης τη σπουδαιότητα του Τουριστικού κλάδου και ιδιαίτερα του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στο νέο αναπτυξιακό όραμα γα την επίτευξη βιώσιμης και μακροπρόθεσμης Αναπτυξιακής πολιτικής στην Ελλάδα.

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το ρίσκο δεύτερων εκλογών μετά τις Πανελλήνιες

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Με τη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη,...

Μανώλης Κοττάκης: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Δεν θυμάμαι πού το διάβασα,...

Αντώνης Καρακούσης: Δεν ταιριάζουν δογματικού ή συναισθηματικού τύπου προσεγγίσεις στην οικονομία

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης Πηγή: Το Βήμα   Οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών...

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το ρίσκο δεύτερων εκλογών μετά τις Πανελλήνιες

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Με τη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, όσο μπορούσε, το πολιτικό σκηνικό, σε επίπεδο... χρονοδιαγράμματος, με την...

Μανώλης Κοττάκης: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Δεν θυμάμαι πού το διάβασα, αλλά ισχύει απολύτως: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή. Πριν γίνουν δρόμος, πανό, τάση στο...

Αντώνης Καρακούσης: Δεν ταιριάζουν δογματικού ή συναισθηματικού τύπου προσεγγίσεις στην οικονομία

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης Πηγή: Το Βήμα   Οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών διδάσκονται ότι στην Οικονομία, όπως και σε όλες τις κοινωνικές επιστήμες, δεν υφίστανται αξιώματα ,ούτε δόγματα....