• 30 Νοεμβρίου, 2020

Ο Τραμπ ξεκίνησε να χτίζει τείχος για να… αποφύγει τη διαδικασία καθαίρεσης ("τρώγοντας" τον Τζεφ Σέσιονς)


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Δεν χρειάστηκε να κρατήσει τα προσχήματα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης του, και φυσικά για τον επικοινωνιακό αντίκτυπο.
Ξεκινώντας την αναδόμηση της κυβέρνησής του, όπως είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει, μετά τις Ενδιάμεσες Εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον Τζεφ Σέσιονς.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ υποχρεώθηκε σε παραίτηση, μετά από σχετική τηλεφωνική υπόδειξη του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επεδίωξε να μην έχει καμία επαφή μαζί του.
Μετά την απόλυση Σέσιονς, επόμενο… θύμα αναμένεται να είναι ο αναπληρωτής του, Ροντ Ρόζενσταϊν, τον οποίο επίσης θέλει να… σουτάρει ο Ντόναλντ Τραμπ, πιέζεται ωστόσο από το κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών, ώστε να μην δείξει… ένοχος, για την έρευνα Μιούλερ.
Κι αυτό διότι, η αποπομπή του Τζεφ Σέσιονς δείχνει ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ αγωνιά να χτίσει ένα τείχος προστασίας γύρω του, για να αποτρέψει τυχόν εξελίξεις στην κατεύθυνση εκκίνησης της διαδικασίας καθαίρεσής του, τώρα που οι Δημοκρατικοί πήραν υπό τον έλεγχό τους τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο Τζεφ Σέσιονς, ως Γενικός Εισαγγελέας, ήταν η θεσμική “ασπίδα” του Ρόμπερτ Μιούλερ και της ομάδας του, στην έρευνά τους για “συνωμοσία” του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, στις προεδρικές εκλογές του 2016. Δεύτερη ασπίδα, ο Ρόζενσταϊν, που… απειλείται ευθέως.
Δείτε το σχετικό γράμμα, με το οποίο ο Τζεφ Σέσιονς αφήνει το αποτύπωμά του στην… Ιστορία.
 


Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...