Ο Στουρνάρας ετοιμάζει.. βιογραφικά (για την επόμενη δουλειά του)

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Μέλος του “συστήματος Σημίτη”, που άντεξε σε πείσμα του χρόνου και της ηθικής φθοράς, προσαρμοζόμενο κάθε φορά στις απαιτήσεις της εκάστοτε συγκυρίας. Αλλά και μέλος της “Ελλάδας της κρίσης”, τόσο με τα αξιώματα που κατείχε πριν από την εθνική χρεοκοπία του 2010, όσο και μετά. Μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κατάφερε να επιβιώσει και να διασωθεί, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, όλα δείχνουν ωστόσο ότι ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου στα πρώιμα χρόνια της… επέλασης Σημίτη, βρίσκεται σε αναζήτηση ρόλου για την επόμενη μέρα.

Σχηματικά… ετοιμάζει βιογραφικά για την επόμενη δουλειά του, έχοντας πάρει τα σχετικά μηνύματα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ανανεώσει τη θητεία του στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς τόσο ο Έλληνας νέος πρωθυπουργός, όσο και η νέα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έχει θεσμικό ενδιαφέρον για την Τράπεζα της Ελλάδας, θα προτιμούσαν σε αυτό το καινούριο ξεκίνημα ένα πρόσωπο χωρίς τοξικές αναφορές σε ένα παρελθόν το οποίο θέλει να ξεχάσει η Ελλάδα.

Το σύστημα βεβαίως που διαχρονικά στηρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα, και ευρύτερη τους “ανθρώπους Σημίτη” δίνει τα ρέστα του για να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή. Με μάχες χαρακωμάτων, ως το τέλος. Δύσκολα ωστόσο… γυρίζει το ματσάκι.

 

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος