Ο Ρόμνεϊ, σε ρόλο… ΜακΚέιν, "απασφάλισε" κατά του Τραμπ


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Από την πρώτη στιγμή που ο Μιτ Ρόμνεϊ εξααφάλισε την εκλογή του στη Γερουσία, για λογαριασμό της Πολιτείας της Γιούτα, όλοι πόνταραν τα λεφτά τους στη… “στιγμή Τζον ΜακΚέιν”, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε σύντομα, ο αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα για τον Λευκό Οίκο, στις προεδρικές εκλογές του 2012.
Δηλαδή, τη στιγμή κατά την οποία, ένας διάσημος πολιτικός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, θα “απασφάλιζε” κατά του Τραμπ, ακριβώς όπως έκανε με συνέπεια, μέχρι τον θάνατό του, ο εμβληματικός Τζον ΜακΚέιν.
Η στιγμή αυτή ήρθε για τον Μορμόνο επιχειρηματία και πρώην Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, με άρθρο στην εφημερίδα “Washington Post”, για την οποία αισθάνεται… αλλεργία ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, για “χαμηλή πτήση” αναφορικά με τις απαιτήσεις του αξιώματός του.
Ο Ρόμνεϊ υποστηρίζει ότι, ο εκάστοτε ένοικος του Οβάλ Γραφείου θα πρέπει να ενώνει τους Αμερικανούς και να διατηρεί υψηλά επίπεδα κύρους και ηθικής. Κάτι που, σύμφωνα με τον Μιτ Ρόμνεϊ δεν ισχύει στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής της Γιούτα παραμένει ένας από τους πρωταγωνιστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος την τελευταία 20ετία, με πολλαπλές απόπειρες να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ, ενώ υπήρξε σύμμαχος του Τζον ΜακΚέιν στις… επιθέσεις του εκλιπόντος κατά του Ντόναλντ Τραμπ.
Μετά την εκλογή Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ, ο Μιτ Ρόμνεϊ ήταν το φαβορί για το υπουργείο Εξωτερικών, προτού τον… προσπεράσει ο Ρεξ Τίλερσον, ενώ τους τελευταίους μήνες το Οβάλ Γραφείο συνθηκολόγησε μαζί του, και ο Ντόναλντ Τραμπ τον στήριξε για να εκλεγεί Γερουσιαστής.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής