Ο Νίκος Κοτζιάς ως… λαγός της (μελλοντικής) συνεργασίας Τσίπρα-Σοσιαλδημοκρατίας


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Ήταν περίπου αναμενόμενο, ο Νίκος Κοτζιάς να εξελιχθεί σε… λατρεμένο όσων διαμορφώνουν ένα μπετοναρισμένο μέτωπο αντίστασης στη σημερινή κυβέρνηση, επιδιώκοντας την ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία.
Γι’ αυτό και η ομιλία του πρώην Υπουργού Εξωτερικών στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Κινήματος “Πράττω”, της οποίας ηγείται, προσέλαβε προχωρημένη δημοσιότητα.
Φυσικά, οι περισσότεροι προσπερνούν το γεγονός ότι, ο Νίκος Κοτζιάς είναι “συστημικός” παίκτης του πολιτικού συστήματος. Από την Αριστερά, στο Κέντρο, και από εκεί στην Κεντροαριστερά.
Γι’ αυτό, και… έβγαλε τον καήμο του απέναντι στον Πάνο Καμμένο, στην πραγματικότη ωστόσο λειτούργησε ως… λαγός μιας μελλοντικής συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα με τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα.
Όπως δηλαδή επιθυμούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ώστε ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά, να διαμορφώσουν ένα κοινό μέτωπο “κατά της συντήρησης”, όπως τη διαβάζει μέρος των Βρυξελλών, στο πρόσωπο του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Νίκος Κοτζιάς ανέλαβε ρόλο-γέφυρας. Για να προετοιμαστεί από τώρα το έδαφος. Και, απαραίτητο στάδιο είναι η… κακοποίηση του Πάνου Καμμένου. Κάτι που δυσκολεύονται να κατανοήσουν όσοι διαβάζουν βιαστικά και επιφανειακά την παρέμβαση Κοτζιά.

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής