Ο “νέος Κένεντι” είπε αυτό που… σκέφτονται όλοι για το μέλλον του Τραμπ

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Το ταυτοτικό αποτύπωμα της ομοιότητας με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, δεν κατάφερε να το επιβεβαιώσει και να το δικαιολογήσει. Ίσως και να βιάστηκε, επιχειρώντας να διεκδικήσει απευθείας την Προεδρία των ΗΠΑ, σε μια εποχή κατά την οποία η Αμερική δείχνει να αναζητεί περισσότερο την ασφάλεια ενός έμπειρου πολιτικού σαν τον Τζο Μπάιντεν, παρά τη… συναρπαστική περιπέτεια που θα συνεπαγόταν μια δική του θητεία.

Ακόμη και έτσι όμως, με ατελείς ή ακυρωμένες προσδοκίες για το μέλλον του, ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ επιβεβαίωσε ότι διαθέτει τα συγκριτικά γνωρίσματα ενός ατόφιου πολιτικού ταλέντου. Και είπε για το μέλλον του Ντόναλντ Τραμπ, αυτό που… σκέφτονται σχεδόν όλοι στην Αμερική, αλλά δυσκολεύονται να διατυπώσουν δημόσια.

Να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ρίτσαρντ Νίξον. Δηλαδή, να παραιτηθεί για να αποφύγει την ατίμωση της παραπομπής και καθαίρεσης. Η ανάγνωση της κοινής λογικής από τον Τεξανό πολιτικό των Δημοκρατικών, που δεν κατάφερε ποτέ μέχρι σήμερα στην εσωκομματική μάχη για το προεδρικό χρίσμα των εκλογών του 2020, να ανταποκριθεί στις προχωρημένες προσδοκίες του πεπρωμένου του.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος