Ο Κώστας Μπακογιάννης… επί προσωπικού (για το όνομα και το έργο του)


 
Αποφασισμένος  να πλαισιώσει τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» με  ικανά πρόσωπα  που να πονάνε την Αθήνα , ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης  ,είναι ο υποψήφιος δήμαρχoς Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ANTENNA.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της μεταφοράς του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, επισημαίνοντας πως έτσι η αυτοδιοίκηση θα γίνει πιο ισχυρή και πιο ανεξάρτητη, ενώ οι πολίτες  θα πληρώνουν λιγότερα χρήματα και θα ξέρουν που ακριβώς θα  πηγαίνουν.
 
Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:
 
Άνθρωποι άξιοι,  ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες στον συνδυασμό «Αθήνα-Ψηλά»
«Θα είναι ένας συνδυασμός ο οποίος θα αποτελείται από ικανούς ανθρώπους που να πονάνε την Αθήνα, ανθρώπους άξιους. Θα είναι ένας συνδυασμός πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Δεν είναι  γιατί βολεύει, αν θέλετε,  οποιονδήποτε, ή ακούγεται ωραίο στα λόγια. Το κάνουμε  γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα, είναι η ανάγκη των καιρών. Η κοινωνία είναι πολύ μπροστά από την πολιτική. Και η κοινωνία σήμερα απαιτεί υπερβάσεις, απαιτεί τη σύνθεση»
 
Θα πληρώνει λιγότερα ο πολίτης και θα ξέρει που πάνε τα λεφτά του με τον ΕΝΦΙΑ στους δήμους
«Λιγότερο θα πληρώνει ο πολίτης. Υπάρχουν πολλοί από εμάς που αυτό το λέμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και όταν λέω πολλοί από εμάς, αναφέρομαι σε αυτοδιοικητικούς από πολλά και διαφορετικά κόμματα, με πολλές και διαφορετικές ιδεολογικές προελεύσεις. Έχει σημασία αυτό. Και τι λέμε;  Λέμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την αυτοδιοίκηση με το κεντρικό κράτος. Δεν μπορεί πάντα η αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίζεται ως το ανήλικο προστατευόμενο τέκνο ενός πολιτικού συστήματος, ούτε μπορεί εμείς πάντα να πηγαίνουμε σε μία λογική, «δώσε και σε μένα μπάρμπα» σε κάθε
 
Υπουργό και να παρακαλάμε, «ω μεγάλε βεζίρη σε παρακαλώ πάρα πολύ δώσε και εμάς κανένα φράγκο για να κάνουμε ένα έργο.»
 
Τι σημαίνει, αν περάσει ο ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση; Σημαίνει ότι επιτέλους θα έχουμε μία ισχυρή, ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, η οποία δεν θα είναι στην τσέπη του κράτους. Σημαίνει επίσης ότι ο πολίτης θα ξέρει που πάνε τα λεφτά του. Σήμερα εσείς που πληρώνετε ΕΝΦΙΑ ξέρετε τι κάνει το κράτος με τα λεφτά; Πηγαίνουν σε ένα μαύρο κουτί, κάπου εκεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν έχετε ιδέα. Όταν τα δίνετε όμως στο Δήμο, θα ξέρετε τι τα κάνει ή δεν τα κάνει. Θα ξέρετε αν ο Δήμος θα τα κάνει μία παιδική χαρά, αν ο Δήμος θα τα κάνει πεζοδρόμιο, αν θα ρίξει τα λεφτά στα σχολεία ή αν δεν θα τα κάνει τίποτα και θα μπορείτε να κρίνετε. Και να κρίνετε και αυστηρά».
 
Ας κάνουν μια βόλτα  στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Καρπενήσι  όσοι μου επιτίθενται
 
«Δεν νομίζω ότι άλλος υποψήφιος Δήμαρχος έχει δεχθεί τόσες πολλές επιθέσεις όσες έχω δεχθεί  την τελευταία μία εβδομάδα, πριν ακόμα ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου. Η πραγματικότητα λοιπόν ποια είναι; Ότι εγώ είμαι πάρα πολύ περήφανος για την οικογένειά μου.Εγώ δεν παίζω. Είμαι περήφανος και για τον παππού μου τον Κώστα το Μητσοτάκη που ήταν Πρωθυπουργός της χώρας και είμαι υπερήφανος και για τον παππού μου τον Πάπα-Κώστα τον Μπακογιάννη που ήταν ιερέας στο βουνά της Ευρυτανίας. Είναι τιμή μου και καμάρι μου. Από εκεί και πέρα όλα αυτά τα χρόνια στην αυτοδιοίκηση κρίνομαι όχι από το ποιος είμαι και τι λέω, αλλά από το τι κάνω. Κάντε μία βόλτα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας . Κάντε μία βόλτα στο Δήμο Καρπενησίου. Δεν θα σας πει κανείς για την οικογένειά μου. Θα σας πουν για τα καλά και τα κακά τα δικά μου. Για τα θετικά και τα αρνητικά τα δικά μου.  Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα στην αυτοδιοίκηση. Γιατί στην αυτοδιοίκηση εξ’ ανάγκης είμαστε στο χειροπιαστό. Είμαστε στο πρακτικό. Δεν έχει καμία σημασία το όνομά σου και η οικογένειά σου.
 
Έτσι είναι και έτσι θα είναι και την επόμενη των εκλογών. Μπορούν λοιπόν να λένε τώρα ότι θέλουν. Αν φτάσουμε τώρα αισίως μέχρι τον Μάη και αυτό που βασικά έχουν να μου καταλογίσουν, είναι την οικογένειά μου,  τότε σημαίνει προφανώς ότι κάτι καλό κάνω. Τι να πω; Αλλά είναι και κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω».
 
 

Best Of

«Κάηκε» η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου...

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ κέρδισε ακόμη μια μάχη για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Σε πανηγυρικό κλίμα εξελέγη σήμερα Πρόεδρος στην Επιτροπή Μεταφορών,...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Ο (αντάρτης) Στουρνάρας… σαν έτοιμος από καιρό (να ηγηθεί κόμματος)

Το... αντάρτικο του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στην κυβέρνηση, με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα μυθιστόρημα για τη διεκδίκηση της ίδιας της ζωής

Μια πόλη βομβαρδίζεται. Η δεκαεφτάχρονη Άννα και η Όλγα,...

Το σκάνδαλο Μενέντεζ ως ντροπή της ελληνικής δημοσιογραφίας

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Η σοκαριστική καταδίκη του Ρόμπερτ...

Η “άχρωμη συνυπεύθυνη” για τη ζημιά που προκάλεσε ο Μπάιντεν στη σημαντικότερη Δημοκρατία του κόσμου

Η Κάμαλα Χάρις πανηγύριζε, σχηματικά, με... υψωμένες γροθιές, την...

«Κάηκε» η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου...

Η πικρία του Ιερώνυμου για τους «μεσολαβητές» της κυβέρνησης

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένα μυθιστόρημα για τη διεκδίκηση της ίδιας της ζωής

Μια πόλη βομβαρδίζεται. Η δεκαεφτάχρονη Άννα και η Όλγα, η γιαγιά της, βρίσκονται στο άδειο σαλόνι του σπιτιού τους. Το κορίτσι προτείνει να φύγουν,...

Το σκάνδαλο Μενέντεζ ως ντροπή της ελληνικής δημοσιογραφίας

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Η σοκαριστική καταδίκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του απήγγειλε η αμερικανική Δικαιοσύνη,...

Η “άχρωμη συνυπεύθυνη” για τη ζημιά που προκάλεσε ο Μπάιντεν στη σημαντικότερη Δημοκρατία του κόσμου

Η Κάμαλα Χάρις πανηγύριζε, σχηματικά, με... υψωμένες γροθιές, την προφορική δέσμευση που εξασφάλισε από τους εκλέκτορες οι οποίοι επαρκούν για να της δώσουν το...