Ο Κοτζιάς… κατέβηκε από το τρένο (παραιτούμενος). Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το ΥΠΕΞ


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Όποιος δεν θέλει να φτάσει στον προορισμό, ή δυσφορεί στη διαδρομή, μπορεί να κατέβει από το τρένο…
Αυτά είχε δηλώσει το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή “Alpha Reportaz”, με τη Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι, επισημοποιήθηκε η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνέχεια έντονης, σχετικής φημολογίας από το απόγευμα της Τρίτης, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.
Σημειώνεται ότι, ο παραιτηθείς πλέον Υπουργός Εξωτερικών, είχε εκτάκτως συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το απόγευμα της Τρίτης, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει ότι, ο Νίκος Κοτζιάς ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι, δεν είχε την κάλυψη που περίμενε από τον Αλέξη Τσίπρα, στην αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο.
Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά υπεβλήθη το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.
Σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του στην κυβέρνηση.

Written by

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής