Ο Κικίλιας δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ

Στη Λάρισα μετέβη σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπου και επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο και το παράρτημα του ΕΚΑΒ στη θεσσαλική πόλη.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Υγείας, μετά από αυτό της Δημόσιας Υγείας, προβλέπεται η δημιουργία κλάδου νοσηλευτών, κάτι που σημαίνει ότι θα προσλαμβάνονται με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., ενώ τόνισε πως και οι 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές, θα μπουν απ’ ευθείας στα νοσοκομεία να κάνουν την πρακτική τους, βοηθώντας τους γιατρούς και στηρίζοντας το σύστημα Υγείας.

Μετά την επίσκεψή του στο ΠΓΝ Λάρισας, ο κ. Κικίλιας έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Επισκέφτηκα το ΕΚΑΒ και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με αυτά τα οποία είδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αρκεί να σας πω ότι το 99% των περιστατικών τα οποία έρχονται από μια πολύ μεγάλη περιοχή στο εν λόγω νοσοκομείο, μένουν και αντιμετωπίζονται εκεί.

Θέλω να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό, το ιατρικό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, για τις εξαιρετικές προσπάθειες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, τους διοικητές, τον διοικητή της Υ.ΠΕ. και να πω ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο, τους ασθενείς, τις ευπαθείς ομάδες, δίνουν δικαίωμα και στο Υπουργείο Υγείας να μπορέσει να μεριμνήσει, έτσι ώστε να υπάρξουν περαιτέρω επενδύσεις στο νοσοκομείο.

Αυτά που χρειάζεται το νοσοκομείο στο εργαστηριακό κομμάτι, στο κομμάτι των μηχανημάτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του συστήματος υγείας, θα τα έχει, προκειμένου να εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα τον κόσμο και να προσφέρει ακόμα καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωστόσο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας είναι νοσοκομείο αναφοράς…

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Έχετε δίκιο. Θα ήθελα να πω για μία ακόμη φορά, ότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Δημόσια Υγεία την εποχή αυτή, που είναι η εποχή του ιού της γρίπης, κατά κύριο λόγο, και μετά του κοροναϊού, το Υπουργείο Υγείας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ιό της γρίπης, μετά την καμπάνια την οποία κάναμε, εμβολιάστηκε 1.000.000 κόσμος παραπάνω από πέρυσι. Πέρυσι εμβολιάστηκαν 2.050.000, φέτος πάνω από 3.100.000 κόσμος. Κάτι πολύ σημαντικό για να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας, φαίνεται και στα στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από τους συμπολίτες μας που πηγαίνουν στο νοσοκομείο.

Σήμερα το πρωί, ανακοίνωσα την υπογραφή σύμβασης με τις μεγάλες κλινικές, για 43 ακόμα κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Θυμίζω: 43 κλίνες και 38 που είχαμε συμφωνήσει με τις μικρές κλινικές, είναι πάνω από 80 επιπλέον κλίνες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αν και εφόσον υπάρξει περιστατικό, μπορεί να υπάρξει μπορεί και να μην υπάρξει, ο ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, τα νοσοκομεία αναφοράς και, κυρίως, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, επιστημοσύνη και επαγγελματισμό.

Το τονίζω αυτό, επειδή καταλαβαίνω ότι για εσάς, τα ΜΜΕ, έχει πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα Δημόσιας Υγείας. Θα ήθελα όμως να παρακαλέσω θερμά να αποτεινόμαστε στους ειδικούς. ΤΟ Π.Γ.Ν. Λάρισας που επισκέφθηκα, έχει εξαιρετικούς Καθηγητές, λοιμωξιολόγους, ειδικούς παθολόγους και ο κόσμος στην περιοχή μπορεί να μαθαίνει την αλήθεια. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, βλέπετε ότι το αντιμετωπίζουν ήδη διάφορες χώρες. Είμαστε σε επαφή με την Πρεσβεία της Κίνας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και φυσικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Συνιστώ ψυχραιμία και σωστή οργάνωση.

Best Of

Τα λόγια αγάπης της Ντόρας Μπακογιάννη για τη Σία Κοσιώνη

Η μεγάλη κυρία της Κεντροδεξιάς. Και ταυτόχρονα, η μεγάλη...

Η άγνοια Κασσελάκη (ακόμη και για τη νομοθεσία περί ιδιοκτησίας εταιρειών) ως μη αναστρέψιμη… ατέλεια

Μερικές ώρες μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα,...

Το (αξεπέραστο) σύμπλεγμα κατωτερότητας του Τσακαλώτου απέναντι στον Τσίπρα

Η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις βαριές αιχμές του...

Η ατζέντα ιδεών και θέσεων του Κασσελάκη δεν αφορά ούτε το… 3% της κοινωνίας

  Η συμπεριφορική... λατρεία προς τον εαυτό του, που επέλεξε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρία Σαράφογλου για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι ανεξάντλητες ευκαιρίες, δυνατότητες αλλά και οι κίνδυνοι που...

Τζακ ποτ 6,5 εκατομμυρίων ευρώ αυτή την Κυριακή στο ΤΖΟΚΕΡ και 100.000ευρώ σε κάθε νικητή της δεύτερης κατηγορίας

 Κατάθεση δελτίωνστα καταστήματα ΟΠΑΠ και στο opaponline.gr   Τουλάχιστον 6,5 εκατ....

Ο Γιώργος Λιβάνης τραγουδάει Ρέμο στο ΟΠΑΠ Game Time

Τι λέει ο δημοφιλής τραγουδιστής για τη συνεργασία του...

Τα λόγια αγάπης της Ντόρας Μπακογιάννη για τη Σία Κοσιώνη

Η μεγάλη κυρία της Κεντροδεξιάς. Και ταυτόχρονα, η μεγάλη...

Η μόνη δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στον Μπάιντεν. Αλλά… προδικάζει την ήττα του

Τον τελευταίο χρόνο... σχεδόν, όλες οι δημοσκοπήσεις οι οποίες...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρία Σαράφογλου για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι ανεξάντλητες ευκαιρίες, δυνατότητες αλλά και οι κίνδυνοι που σεργιανίζουν με την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, ήταν το αντικείμενο συνεδρίου, τον συντονισμό των συζητήσεων...

Τζακ ποτ 6,5 εκατομμυρίων ευρώ αυτή την Κυριακή στο ΤΖΟΚΕΡ και 100.000ευρώ σε κάθε νικητή της δεύτερης κατηγορίας

 Κατάθεση δελτίωνστα καταστήματα ΟΠΑΠ και στο opaponline.gr   Τουλάχιστον 6,5 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι παίκτες του ΤΖΟΚΕΡ αυτή την Κυριακή, μετά από δεκατέσσερα συνεχόμενα τζακ ποτ...

Ο Γιώργος Λιβάνης τραγουδάει Ρέμο στο ΟΠΑΠ Game Time

Τι λέει ο δημοφιλής τραγουδιστής για τη συνεργασία του με τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον φίλο του Κώστα Τσιμίκα Ποια ομάδα...