• 19 Οκτωβρίου, 2020

Ο επόμενος "πολιτικός έρωτας" της Αμερικής. Μετά τους Κένεντι, τον Κλίντον και τον Ομπάμα


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Η χώρα των ευκαιριών, δεν θεωρείται τυχαία, την ίδια στιγμή, η χώρα της… εικόνας.
Που, ενίοτε, προηγείται του περιεχομένου, αν δεν το υποκαθιστά πλήρως, κιόλας.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η Ουάσινγκτον, ως Θεσμοί, “βαθύ κράτος” και “ξεχασμένη κοινωνία”, συνθέτει το πιο ενδιαφέρον πολιτικό μόρφωμα της ανθρωπότητας. Και η σκυτάλη περνάει από γενιά σε γενιά, καθώς η υπεραξία της πολιτικής επικοινωνίας βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να γεννήσει την Ιστορία του μέλλοντος.
Στα χρόνια της επανάστασης των τεχνολογιών, με το διαδίκτυο και τα social media, ιδίως τα τελευταία, να κρίνουν εκλογικές αναμετρήσεις, μια καινούρια πολιτική ταυτότητα διαμορφώνεται περισσότερο εύκολα και γρήγορα. Και εξίσου εύκολα και γρήγορα διαχέεται στη “μεγάλη κοινωνία”.
Κάπως έτσι, στο πρόσωπο του 46χρονου Μπέτο Ο’ Ρουρκ, βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά με… Ρεπουμπλικανικές καταβολές, ο οποίος διεκδικεί το αδιανόητο, δηλαδή να κερδίσει την έδρα της Γερουσίας στο Τέξας, το απόλυτο και άπαρτο κάστρο του κόμματος του Αβραάμ Λίνκολν, η Αμερική έχει βρει τον επόμενο “πολιτικό έρωτά” της.
Μετά τον Τζον και τον Ρόμπερτ Κένεντι. Τον Μπιλ Κλίντον. Τον Μπαράκ Ομπάμα. Για να θυμηθούμε τις πολιτικές φυσιογνωμίες που λατρεύτηκαν στις ΗΠΑ, χωρίς να… κερδίσουν τον Ψυχρό Πόλεμο, όπως συνέβη με τον Ρόναλντ Ρίγκαν.
Ο Ο’ Ρουρκ έχει συγκεντρώσει εντυπωσιακά ποσά από χορηγίες, χωρίς να έχει τη στήριξη των μεγάλων και συντεταγμένων Ομάδων Δράσης, επικοινωνώντας απευθείας με τους πολίτες, και διεκδικώντας να κερδίσει τον Τεντ Κρουζ, πολιτικό αντίβαρο του Ντόναλντ Τραμπ στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σε μια Πολιτεία, το Τέξας, από όπου προέρχεται και παραμένει πανίσχυρη η δυναστεία Μπους.
Με τον Ο’ Ρουρκ έχει ασχοληθεί… στο Twitter, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ. Η καλοκουρδισμένη επικοινωνιακή μηχανή των Ρεπουμπλικανών, τον έχει “λοκάρει”, για να τον… ψαλιδίσει. Και όμως, εκείνος συνεχίζει.
Και όπως έδειξε στη συνέντευξη στο ABC News και την Paula Faris, από όπου και η φωτογραφία, δεν βιάζεται καθόλου για ένα πεπρωμένο που φαντάζει… σκανδαλιστικό.
Λέει, ότι, ο Λευκός Οίκος μπορεί να περιμένει, καθώς φιλοδοξεί να υπηρετήσει το Τέξας, μέσω της Γερουσίας, για τα επόμενα έξι χρόνια.
Φυσικά, μέχρι να τον… χρειαστεί η Αμερική, όπως συνηθίζουν να λένε οι πολιτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις.
 

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...