Ο Δημοσχάκης ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα στο μεταναστευτικό


 
Στην αποτυχημένη κυβερνητική διαχείριση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, που βασίζεται στην ιδεοληπτική πολιτική των ανοιχτών συνόρων, αλλά και στο αίσθημα ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει στους κατοίκους του Έβρου τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στο Νομό, εξαιτίας των αυξημένων ροών ταυτισμένων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, αναφέρθηκε στη χθεσινή (29/10) συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Επερώτησης ο Βουλευτής Έβρου & Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος ήταν ένας εκ των 7 ομιλητών της Ν Δ.
Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ότι:
• Η Κυβέρνηση από το 2015 εφάρμοσε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, έδειξε ανοχή στις αυξημένες ροές των ταυτισμένων προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών, αφήνοντας τη χώρα να δεχθεί ειρηνική εισβολή.
• Με αυτόν τον τρόπο δώρισε ένα υπερόπλο στον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος εκβιάζει την Ελλάδα και την Ευρώπη, ρυθμίζοντας τις ροές κατά το δοκούν, αναλόγως τι εξυπηρετεί τις πολιτικές του.
• Οι κυβερνητικές πολιτικές φόρτωσαν όλο το προσφυγικό και μεταναστευτικό βάρος στις τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησιών.
• Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ στιγμάτισαν την Αμυγδαλέζα ως κολαστήριο, το καλύτερο προάστιο των Θρακομακεδόνων, όπου λειτουργεί η καρδιά της ΕΛ.ΑΣ, η Αστυνομική Ακαδημία, η Σχολή Δοκίμων Υπαστυνόμων, η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, ενώ φιλοξενήθηκαν και οι ενισχυτικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.
• Η Κυβέρνηση δημιούργησε ένα Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αχρείαστο και χωρίς αντικείμενο, χωρίς αξίες, δομές και αρχές.
• Η φύλαξη των χερσαίων συνόρων βασίζεται στη φιλοπατρία και στη φιλοτιμία των στελεχών των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και των λοιπών Αστυνομικών Αρχών!
• Το αρμόδιο Υπουργείο κλείνει τα αυτιά του στις εκκλήσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Αλεξ/πολης και Ορεστιάδας, που ζητούν την ανανέωση του πεπαλαιωμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά κι ενισχύσεις στελεχιακού δυναμικού!
• Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά επεισόδια στο Β. Έβρο με ταυτισμένους πρόσφυγες πολέμου και οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι έχουν παρεμποδίσει και κλείσει τον κάθετο οδικό άξονα, ενώ έχουν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά σε κατοίκους και οδηγούς οχημάτων…
• Με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία συνεργασία με την Τουρκία σε επίπεδο διασυνοριακών επιτροπών.
 

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι