Ο Γιώργος Ορφανός συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη

 

Να ξανακάνει τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που γεννάει ταλέντα, πρωταγωνίστρια στο χώρο του αθλητισμού, είναι αποφασισμένος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός.
Όπως αναφέρει, θα συνεχίσει να ενημερώνεται από τους συλλόγους και να αξιολογεί τα προβλήματά τους, με σκοπό να αναζητεί λύσεις γι’ αυτά. Όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Ορφανός, οι σύλλογοι, οι αθλητές και οι παράγοντες θα αποτελούν τους άμεσους συνεργάτες του στην αθλητική λειτουργία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Ορφανός τονίζει ακόμα ότι θα διεκδικήσει και θα δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη δράσεις μαζικού αθλητισμού σε συνεργασία με τα σχολεία και θα ενισχύσει πρωτοβουλίες εθελοντών.
Σημειώνει ότι προτεραιότητά του είναι η υποστήριξη και ενίσχυση της αθλητικής τουριστικής ανάπτυξης, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την προβολή της Θεσσαλονίκης.
«Η Θεσσαλονίκη είναι συνυφασμένη με τον αθλητισμό. Μια πόλη που “γεννάει” ταλέντα κατά κύματα σε όλα τα αθλήματα, τα οποία διακρίθηκαν σε αγώνες υψηλών προδιαγραφών, όπως Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και Μεσογειακούς αγώνες, χαρίζοντας δόξα και φήμη στην Ελλάδα μας. Ανάλογες διακρίσεις υψηλού επιπέδου πέτυχαν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης σε πολλά αθλήματα, αποδεικνύοντας ότι με σωστή οργάνωση τα καταφέρνουμε παντού.
»Έχω διατελέσει υφυπουργός Αθλητισμού και με τους περισσότερους από τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης έχω ήδη συνεργαστεί. Μαζί έχουμε φτιάξει εκατοντάδες έργα και επιλύσαμε με αποφασιστικό τρόπο τα προβλήματα των συλλόγων και των αθλητών.
»Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουμε και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Θα ενημερώνομαι από τους συλλόγους, θα αξιολογώ τα προβλήματα και θα δίνω λύσεις που θα ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα της πόλης. Στόχος του συνδυασμού μας είναι να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια στο χώρο του αθλητισμού.
»Με συνετές κινήσεις και αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πόλης θα προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια. Οι σύλλογοι, οι αθλητές, οι παράγοντες θα αποτελούν θα αποτελούν τους άμεσους συνεργάτες μας στην αθλητική λειτουργία του δήμου. Θα διεκδικήσουμε συγχρόνως δράσεις μαζικού αθλητικού, σε συνεργασία με τα σχολεία, θα ενισχύσουμε εθελοντικές πρωτοβουλίες και θα αξιοποιήσουμε για αθλητισμό το παραλιακό μέτωπο και το δάσος του Σέιχ-Σου. Η υποστήριξη και η ενίσχυση της αθλητικής τουριστικής ανάπτυξης αποτελεί προτεραιότητά μας, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την προβολή του δήμου και της πόλης γενικότερα. Θέλουμε ο αθλητισμός να συνδεθεί με τον αθλητισμό και την Παιδεία» αναφέρει ο Γιώργος Ορφανός.
Το αθλητικό πρόγραμμα της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» είναι το εξής:
Μαζικός Αθλητισμός
Ενδυνάμωση Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή, το ΣΕΓΑΣ. Συντονισμένη προσπάθεια για προσέλκυση συμμετοχής μεγάλων αθλητών.
Ολυμπιακές μέρες, το 2020 που είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Μεγάλοι Έλληνες αθλητές και από τα 33 Ολυμπιακά αθλήματα θα διδάξουν το άθλημα τους σε παιδιά πριν την έναρξη των  Ολυμπιακών Αγώνων. Ο στόχος είναι η καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας, αλλά και του Ολυμπιακού πνεύματος.
Ποδηλατικός γύρος Θεσσαλονίκης. Θέσπιση ποδηλατικού γύρου της πόλης μας. Στόχος η καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και η ώθηση που θα δοθεί στην όλο και περισσότερη χρήση του ποδηλάτου. Γίνονται εκατοντάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα συμμετάσχει και η Θεσσαλονίκη.
City Games

 • Σφαιροβολία στο Λευκό Πύργο,
 • Άλμα επί κοντώ και ύψος στην πλατεία Αριστοτέλους
 • και στη Λεωφόρο Νίκης 100/110μ. εμπόδια, 150μ. και 500μ.
Είναι διοργανώσεις που συμμετέχουν οι μεγάλοι και διάσημοι αθλητές του στίβου και αποτελούν πολύ καλή διαφήμιση για την πόλη.
Νέα Τούμπα
Θα συμβάλουμε δυναμικά στην έγκαιρη υλοποίηση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.
Παρκούρ
Το Παρκούρ έχει μεγάλη απήχηση στη νεολαία, το πήρε υπό τη σκέπη της η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως είναι Έλληνας. Για παράδειγμα, οι αγώνες που γίνονται στη Σαντορίνη έχει τρομερή απήχηση σε όλο τον κόσμο και καλύπτεται τηλεοπτικά από τον αμερικάνικο κολοσσό FOX. Μπορεί να διοργανωθεί στα Κάστρα ή το Γεντί Κουλέ. Είναι ιδιαίτερα τηλεοπτικό γεγονός με πολύ μεγάλο engagement στα social media.
Τουρνουά 3×3 μπάσκετ
Κομμάτι του Ολυμπιακού προγράμματος είναι το 3×3 μπάσκετ και θα παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για αρκετά χρόνια. Μπορεί να διοργανωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους διεθνές τουρνουά υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Παράλληλα με το αγωνιστικό τουρνουά και τη συμμετοχή κορυφαίων ομάδων θα μπορεί να διεξάγεται και παιδικό τουρνουά με τη συμμετοχή μικρών αθλητών από ομάδες και ακαδημίες της πόλης.
Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου
Με το ανακαινισμένο Καυτανζόγλειο είναι ιδανική περίπτωση να φέρουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Θεσσαλονίκη . Η παρουσία 2.500 αθλητών – αθλητριών, καθώς και των συνοδών τους στην πόλη μας, θα αποτελεί μεγάλο γεγονός για 4 μέρες.
Διεθνές μίτινγκ στίβου
Προσέλκυση μεγάλων και πιστοποιημένων μίτινγκ παγκόσμιας εμβέλειας στο Καυταντζόγλειο με τη συμμετοχή μεγάλων αθλητών.
Κολύμβηση
Σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του Εθνικού κολυμβητηρίου μπορούμε να φέρουμε αγώνα της International Swimming League (αγώνας ομάδων) με όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης.
Μπιτς βόλεϊ
Έχει γίνει με επιτυχία στην πλατεία Αριστοτέλους και με την υπεύθυνη του αγώνα στο ψηφοδέλτιό μας, είναι λογικό να το επαναφέρουμε, αλλά αναβαθμισμένο και με μεγάλα ονόματα παγκοσμίως.
Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού
Το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελεί τη βάση των Αμερικανών, Κουβανών, Τζαμαϊκανών, Ασιατών, Ωκεάνιων αλλά και των βορειο-Ευρωπαίων αθλητών που ψάχνουν βάση στη νότια Ευρώπη. Σήμερα επιλέγουν να μένουν στη βόρεια Ιταλία (Φόρμια) ή Τενερίφη και να κάνουν εκεί την προετοιμασία τους. Θα μπορούν πλέον να έρθουν στη Θεσσαλονίκη και να αξιοποιήσουν το Καυταντζόγλειο αλλά και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις του για την προετοιμασία τους
Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και της παραλίας σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως:
 • Αγώνες ταχυπλόων
 • Αγώνες Beach Volley και Beach Soccer
Τα οφέλη είναι πολλά, όπως για παράδειγμα
 • Προσέλκυση από όλο τον κόσμο τεραστίου αριθμού τουριστών για να παρακολουθήσουν αυτό το υπερθέαμα και ανθρώπων που ασχολούνται με το είδος αυτού του αθλητισμού.
 • Παγκόσμια προβολή της πόλης
 • Τεράστιο οικονομικό όφελος
 • Διατήρηση του τουριστικού ενδιαφέροντος σε υψηλό επίπεδο όλο τον χρόνο
Εγκατάσταση υπαίθριων πάρκων γυμναστικής με σκοπό την δωρεάν κάλυψη των αναγκών άθλησης των πολιτών, σε περιοχες όπως:
 • Παραλία
 • ‘Ατλαντίδα’ στο Σέιχ-Σου
 • Ξηροκρήνη
Δημιουργία δημοτικών γυμναστηρίων σε κτίρια του Δήμου που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών Θεσσαλονίκης, προσβάσιμα και λειτουργικά σε άτομα με αναπηρίες
Παιδική χαρά ΑΜΕΑ
Κατασκευή παιδικής χαράς ΑΜΕΑ και δημιουργία αθλητικών ομάδων ΑΜΕΑ (στίβος, μπάσκετ, κτλ.). Κάλεσμα σε αθλητικά σωματεία που απασχολούν παιδιά να πραγματοποιήσουν κοινές προπονήσεις με σωματεία ΑΜΕΑ σε Παραολυμπιακά αθλήματα.
Δημιουργία πάρκου Skateboard – Ολυμπιακό άθλημα από το Τόκυο 2020
Η εισαγωγή νέων αγωνισμάτων γίνεται για να προσελκύσουμε νεαρότερο κοινό. Κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα  ‘Go Skateboard Day’με πρωτοβουλία της Διεθνούς ένωσης εταιριών τροχοσανίδας για την προώθηση της δυναμικής του αθλήματος.
Αναβάθμιση των κολυμβητηρίων
Σε συνεννόηση με την ΓΓΑ, αναβάθμιση σε διαδρομές, βατήρες και ηλεκτρονικό χρονόμετρο για να  μπορέσουμε να προσελκύσουμε μεγάλους διεθνείς αγώνες αρτιμελών αθλητών και αθλητών με αναπηρίες.
Δημιουργία προκάτ πισίνας 33 μέτρων για να μπορέσουμε να αποσυμφορίσουμε τα κολυμβητήρια, για:
 • την καλύτερη προσέλευση του κόσμου
 • χρήσεις προπόνησης, προπονητικό κέντρο πόλο, συγχρονισμένη κολύμβηση και κατάδυση

»Αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε πολλά. Έχουμε καλό παρελθόν, αλλά σίγουρα έχουμε καλύτερο μέλλον. Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον. Όσοι μετέχουν στο συνδυασμό μας, είμαστε αθλητές, μεταξύ των οποίων και τεράστια ονόματα είμαστε φίλαθλοι, είμαστε μαχητές. Διεκδικούμε με πάθος τη νίκη. Θα την πετύχουμε, διότι έχουμε μάθει να κερδίζουμε. Ό,τι έχουμε υποσχεθεί, θα γίνει πράξη. Γιατί το είπαμε, θα το κάνουμε», κατέληξε ο Γιώργος Ορφανός

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη σε ρόλο-κλειδί για τις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη...

Μανώλης Κοττάκης: Το στρατηγικό βάθος του ελληνισμού

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Ακουσα προχθές το βράδυ στο...

Κωστής Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ολοκλήρωσε...

Μητσοτάκης: Δεν θα τους ακολουθήσουμε στη λάσπη

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ιάκωβος Καργαρώτος: Να δώσουμε το στίγμα των αξιών μας για την Ευρώπη

Πηγή: imerisia.gr Η μείωση της βλάβης υπάρχει παντού δίπλα μας, σε...

Eurojackpot: Γιγαντιαίο έπαθλο ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Το μεγαλύτερο έπαθλο που έχουν διεκδικήσει ποτέ οι Έλληνες...

Η γενναιόδωρη υπομονή της Δημοκρατίας (μας)

Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το...

Κωστής Χατζηδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη σε ρόλο-κλειδί για τις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη...

Ο Ερντογάν ως… σκηνοθέτης της διεθνούς σκακιέρας

Το πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, το Ισραήλ, και...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ιάκωβος Καργαρώτος: Να δώσουμε το στίγμα των αξιών μας για την Ευρώπη

Πηγή: imerisia.gr Η μείωση της βλάβης υπάρχει παντού δίπλα μας, σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας. Από τα εμβόλια και τις αντηλιακές κρέμες, μέχρι τις ζώνες ασφαλείας...

Eurojackpot: Γιγαντιαίο έπαθλο ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης

Το μεγαλύτερο έπαθλο που έχουν διεκδικήσει ποτέ οι Έλληνες   Το μέγιστο ποσό του παιχνιδιού, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην...

Η γενναιόδωρη υπομονή της Δημοκρατίας (μας)

Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το Σάββατο 20 Απριλίου 2024   Η αδιαπραγμάτευτη γοητεία και χρησιμότητα της Ιστορίας ως βιωματική εμπειρία και υπενθύμιση...