Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μπαράκ Ομπάμα (και… δελφίνος για την Προεδρία το 2020) "διορθώνει" τη Μισέλ Ομπάμα


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Στο πρόσωπο του Έρικ Χόλντερ, ένα μέρος της… ατμομηχανής του επιτελείου του Μπαράκ Ομπάμα, βλέπει την καλύτερη ενδεχομένως λύση για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Δηλαδή, να… εκδιωχθεί ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου από το Οβάλ Γραφείο, και να επανεγκατασταθούν στη Δυτική Πτέρυγα οι Δημοκρατικοί.
Ο Έρικ Χόλντερ, Γενικός Εισαγγελέας και Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επί διακυβέρνησης Ομπάμα, παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά σενάρια, και παραδεχόμενος ότι… ζυγίζει το έδαφος, για να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.
Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν καλύτερα και περισσότερο αποτελεσματικά οι Ρεπουμπλικανοί, ουσιαστικά… διόρθωσε μια εμβληματικά φράση της Μισέλ Ομπάμα, από το παρελθόν.
Στο πλαίσιο της προεκλογικής μάχης του 2016, και θέλοντας να στηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον, απέναντι στις επιθέσεις που δεχόταν από το επιτελείο Τραμπ, η Μισέλ Ομπάμα είχε υποστηρίξει ότι, όσο πιο χαμηλά πέφτει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τόσο πιο ψηλά πρέπει να ανεβαίνουν οι Δημοκρατικοί, και να μην αντιπαρατίθενται στο ίδιο ύφος.
Σύμφωνα με τον Έρικ Χόλντερ, όσο πιο χαμηλά πέφτουν οι Ρεπουμπλικανοί, τόσο πιο,.. σκληρά πρέπει να του χτυπούν οι Δημοκρατικοί.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής