Ο Αβραμόπουλος ως φωνή μετριοπάθειας και κοινής λογικής


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν συνηθίζει να μιλάει πολύ, αλλά ούτε και συχνά. Κουβαλώντας μέσα του μια διαφορετική νοοτροπία πολιτικού αυτοπροσδιορισμού και αποτυπώματος, που θέλει το δημόσιο πρόσωπο να μην μετατρέπεται σε… θέαμα, αλλά να τέμνει την περπατησιά του με τη συγκυρία της εποχής και τις ανάγκες της κοινωνίας, ο Έλληνας Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό, έδειξε για ακόμη μια φορά ότι παραμένει ηχηρή εξαίρεση σε ένα πολιτικό σύστημα που έχει προ πολλού διολισθήσει στη φθορά και την παρακμή.
Καλεσμένος του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου στην εκπομπή «Σήμερα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέπεμψε αύρα Ευρώπης. Δηλαδή, τη νοοτροπία μιας υπερβατικής πολιτικής πρότασης, με έμφαση στην ουσία των πραγμάτων και ανάδειξη των σημαντικών προτεραιοτήτων που θα κληθεί να διαχειριστεί στο εγγύς μέλλον η νέα, κοινή πατρίδα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την προοπτική πολιτικής υπεροχής της Κεντροδεξιάς, υπενθύμισε το μείζον διακύβευμα της εκπροσώπησης της χώρας μας από τον ίδιο σε ένα κεντρικό και κρίσιμο πόστο της ευρωπαϊκής ηγεσίας, και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση για την Ευρώπη.  Δηλαδή, για εκεί όπου… λαμβάνονται οι αποφάσεις για τη ζωή μας.
Μια φωνή μετριοπάθειας και κοινής λογικής, σε ένα τοξικό και ξεχαρβαλωμένο πολιτικό σύστημα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...