Ορφανός: "Θέλουμε να ενώσουμε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης". Πώς σχολίασε την υποψηφιότητα Ταχιάου


 
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής επικοινωνίας της Θεσσαλονίκης είχε σήμερα 26 Νοεμβρίου 2018 ο Γιώργος Ορφανός, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Ορφανός τόνισε πώς διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου με κυρίαρχο στόχο να ενώσει την κοινωνία της πόλης μας δίνοντας συγχρόνως όραμα για μια Θεσσαλονίκη εξωστρεφή, κοσμοπολίτικη, με ισχυρή οικονομική ανάπτυξη πρωταγωνίστρια των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκάνιων.
Στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι κοινωνικές δυνάμεις αναδιατάσσονται και οι κομματικοί σχηματισμοί υποχωρούν. Οι επιρροές των μηχανισμών φθίνουν. Η κοινωνία ζητάει επιτακτικά συνεργασίες, κοινούς σχεδιασμούς και συστράτευση προς επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, που έρχονται πλέον στο κέντρο ενδιαφέροντος των δημοτικών παρατάξεων.
Ο Γ. Ορφανός ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει σε ειδική εορταστική εκδήλωση το όραμά του για την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, το λογότυπο του συνδυασμού, το κεντρικό σύνθημα και την πρώτη προγραμματική προσέγγιση του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace νωρίς το απόγευμα (7μ.μ) με κυρίαρχο θέμα το μέλλον της Θεσσαλονίκης με πράξεις.
Ο Γ. Ορφανός επανέλαβε ότι η δομή του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του θα είναι υπερπαραταξιακή με ισόρροπη παρουσία των δύο φύλων. Θα συμμετέχουν επιστήμονες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, νέα μυαλά με καινοτόμες ιδέες, έμπειροι επαγγελματίες, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, φρέσκα πρόσωπα στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Θα είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου ικανοτήτων για μια σύγχρονη Θεσσαλονίκη.
Στην συνάντηση αναφέρθηκε το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών με τον υποψήφιο Δήμαρχο να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του.
«Είναι μια απαράδεκτη συμφωνία που δημιουργεί ισχυρές παρενέργειες στο μέλλον της περιοχής και τετελεσμένα εις βάρος της χώρας μας. Θα κάνω τα πάντα για να μην προχωρήσει αυτή η πολύ κακή συμφωνία».
Ο Γ. Ορφανός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του επόμενου μήνα τονίζοντας ότι ευρίσκεται σε εξέλιξη ένα υποπρόγραμμα επαφών με κεντρικά θέματα, τη διαχείριση των απορριμάτων, την κατασκευή του μετρό, την τεχνολογία, την ασφάλεια των πολιτών, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παιδεία.
Μετά την εκδήλωση της 10ης Δεκεμβρίου ενόψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων θα συμμετάσχει σε κοινωνκού χαρακτήρα δράσεις και στην λειτουργία της αγοράς.
Με το νέο έτος θα ξεκινήσουν επαφές και περιοδείες στις γειτονιές του Δήμου, ώστε να υπάρξει άμεση γνώση των προβλημάτων της πόλης από την οπτική προσέγγιση των κατοίκων της.
 
Ερωτώμενος ο Γ. Ορφανός ποια είναι η άποψη του για την υποψηφιότητα του Ν.Ταχιαου με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε κάθε υποψήφιο δήμαρχο που αποδεδειγμένα αγαπάει την Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της, έχει όραμα, έχει πλάνο, όρεξη για καθημερινή δουλειά, και θα σηκώσει τα μανίκια  για να κάνει πράξη όσα θα υποσχεθεί».

Best Of

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το......

Κώστας Μπακογιάννης: Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ για να διεκδικήσει (με αξιώσεις) μια τρίτη (αυτοδύναμη) θητεία

Γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Οι εκλογές είναι πάντοτε μια...

Κωστής Χατζηδάκης: Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την πρόοδο

Η μη διευθέτηση του ζητήματος των προμηθειών δεν προσφέρει...

Η ανυπαρξία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Στην εποχή της ψηφιοποίησης του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το......

Η πικρία του Ελπιδοφόρου για όσους τον χτυπούν πισώπλατα

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...

Ανοίγουν (περισσότερα) στόματα για τα… ίχνη διαφθοράς του Μενέντεζ

Σε πολιτικό επίπεδο, η απαξίωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο...

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος κινητροδότησαν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Τις κρίσιμες πτυχές του αποτελέσματος των Ευρωπαϊκών Εκλογών και...

Παιδικά Χωριά SOS: Τα παιδιά που καταφέρνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους

Τα Παιδικά Χωριά SOS έκαναν την παρακάτω ανάρτηση στους...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το... μισθολογικό κόστος και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρεί και στην...

Η πικρία του Ελπιδοφόρου για όσους τον χτυπούν πισώπλατα

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου, όταν… αδειάζει) Πηγή: One Voice   Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παραμένει μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που...

Ανοίγουν (περισσότερα) στόματα για τα… ίχνη διαφθοράς του Μενέντεζ

Σε πολιτικό επίπεδο, η απαξίωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τείνει να εξελιχτεί σε συνώνυμο της διαφθοράς για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, με...