Ορφανός: "Θέλουμε να ενώσουμε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης". Πώς σχολίασε την υποψηφιότητα Ταχιάου


 
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής επικοινωνίας της Θεσσαλονίκης είχε σήμερα 26 Νοεμβρίου 2018 ο Γιώργος Ορφανός, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Ορφανός τόνισε πώς διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου με κυρίαρχο στόχο να ενώσει την κοινωνία της πόλης μας δίνοντας συγχρόνως όραμα για μια Θεσσαλονίκη εξωστρεφή, κοσμοπολίτικη, με ισχυρή οικονομική ανάπτυξη πρωταγωνίστρια των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκάνιων.
Στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι κοινωνικές δυνάμεις αναδιατάσσονται και οι κομματικοί σχηματισμοί υποχωρούν. Οι επιρροές των μηχανισμών φθίνουν. Η κοινωνία ζητάει επιτακτικά συνεργασίες, κοινούς σχεδιασμούς και συστράτευση προς επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, που έρχονται πλέον στο κέντρο ενδιαφέροντος των δημοτικών παρατάξεων.
Ο Γ. Ορφανός ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει σε ειδική εορταστική εκδήλωση το όραμά του για την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, το λογότυπο του συνδυασμού, το κεντρικό σύνθημα και την πρώτη προγραμματική προσέγγιση του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace νωρίς το απόγευμα (7μ.μ) με κυρίαρχο θέμα το μέλλον της Θεσσαλονίκης με πράξεις.
Ο Γ. Ορφανός επανέλαβε ότι η δομή του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του θα είναι υπερπαραταξιακή με ισόρροπη παρουσία των δύο φύλων. Θα συμμετέχουν επιστήμονες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, νέα μυαλά με καινοτόμες ιδέες, έμπειροι επαγγελματίες, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, φρέσκα πρόσωπα στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Θα είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου ικανοτήτων για μια σύγχρονη Θεσσαλονίκη.
Στην συνάντηση αναφέρθηκε το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών με τον υποψήφιο Δήμαρχο να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του.
«Είναι μια απαράδεκτη συμφωνία που δημιουργεί ισχυρές παρενέργειες στο μέλλον της περιοχής και τετελεσμένα εις βάρος της χώρας μας. Θα κάνω τα πάντα για να μην προχωρήσει αυτή η πολύ κακή συμφωνία».
Ο Γ. Ορφανός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του επόμενου μήνα τονίζοντας ότι ευρίσκεται σε εξέλιξη ένα υποπρόγραμμα επαφών με κεντρικά θέματα, τη διαχείριση των απορριμάτων, την κατασκευή του μετρό, την τεχνολογία, την ασφάλεια των πολιτών, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παιδεία.
Μετά την εκδήλωση της 10ης Δεκεμβρίου ενόψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων θα συμμετάσχει σε κοινωνκού χαρακτήρα δράσεις και στην λειτουργία της αγοράς.
Με το νέο έτος θα ξεκινήσουν επαφές και περιοδείες στις γειτονιές του Δήμου, ώστε να υπάρξει άμεση γνώση των προβλημάτων της πόλης από την οπτική προσέγγιση των κατοίκων της.
 
Ερωτώμενος ο Γ. Ορφανός ποια είναι η άποψη του για την υποψηφιότητα του Ν.Ταχιαου με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε κάθε υποψήφιο δήμαρχο που αποδεδειγμένα αγαπάει την Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της, έχει όραμα, έχει πλάνο, όρεξη για καθημερινή δουλειά, και θα σηκώσει τα μανίκια  για να κάνει πράξη όσα θα υποσχεθεί».

Best Of

Κικίλιας: Οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Στα φετινά εντυπωσιακά επίπεδα των ταξιδιωτικών εσόδων, στη ψήφο...

Μάχες χαρακωμάτων για τον Δήμο Χαλανδρίου, ενόψει εκλογών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δήμος Χαλανδρίου εξελίσσεται σε έναν από...

Η νεολαία δίπλα στον Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Την άνεση που τον διακρίνει στη σχέση...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα...

Το “ευχαριστώ” της Κατερίνας Παναγοπούλου για την πρωτιά που της χάρισαν οι τηλεθεατές

Του Μανώλη Κομνηνού Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Ακόμη να παραιτήσει κάποιος τη διορισμένη που υποδεικνύει στον ιταλικό λαό τι να ψηφίσει;

Του Νίκου Φυλάγγελου   Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Ο ιστορικός...

Ο Γιάννης Παπαγιάννης για το εκσυγχρονιστικό μέτρο κατά των αποδείξεων-μαϊμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Γιάννης Παπαγιάννης ήταν καλεσμένος του Γιώργου...

Μαρία Καρακλιούμη και Διονύσης Μαρίνος συζητούν για το πώς μπορούμε να φρενάρουμε την (εθνική) φθορά

Του Μανώλη Κομνηνού   Μια συζήτηση που έδωσε αφορμές για τα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στον Οίκο των Σαούντ, συνιστά μια ντροπιαστική υπόκλιση της ισχυρότερης...

Το “ευχαριστώ” της Κατερίνας Παναγοπούλου για την πρωτιά που της χάρισαν οι τηλεθεατές

Του Μανώλη Κομνηνού Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Κατερίνα Παναγοπούλου είπε ένα μεγάλο "ευχαριστώ", στους τηλεθεατές που της χάρισαν μια ακόμη...

Ακόμη να παραιτήσει κάποιος τη διορισμένη που υποδεικνύει στον ιταλικό λαό τι να ψηφίσει;

Του Νίκου Φυλάγγελου   Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα είναι επιεικής με την εποχή μας. Με την ατυχή συγκυρία να...