Ομιλία-μανιφέστο από τον Αντώνη Σαμαρά: "Οι Έλληνες θα γυρίσουν σελίδα"


 
Σε μια σημαντική παρέμβαση για τις τρέχουσες εξελίξεις προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στην Καβάλα.
Το κείμενο της ομιλίας-μανιφέστο του πρώην πρωθυπουργού, έχει ως εξής:
 
Φίλες και φίλοι,
 
Αισθάνομαι από αυτό το βήμα, την μεγάλη τιμή να απευθύνομαι σε Μακεδόνες. Της μιας και μόνης, Ελληνικής, Μακεδονίας μας.
Και δεν σας κρύβω ότι χθες με συγκίνησε αφάνταστα ένας Καβαλιώτης που με ρώτησε, όχι για το σπίτι του που όπως μου είπε κινδυνεύει να το χάσει, αλλά για κάτι άλλο: Για το αν ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων θα δοθεί κι αυτός στο «υπερταμείο»! Όπως οι άλλοι πολιτιστικοί μας θησαυροί, που για 99 χρόνια τους χάρισαν στους ξένους…
Τι να του απαντήσω; Δεν ήξερα. ΄
Εδώ μέχρι και την Κνωσό λέγεται πως έχουν βάλει
 
Είναι καθαρή και υπερήφανη η καρδιά των συμπατριωτών σας, κι αυτό μου δίνει πρόσθετη χαρά, που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας.
Αρχίζω λοιπόν, από τα οικονομικά. Άλλωστε, μιλάω κυρίως σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου…
 
* Θα το έχετε μάθει, βέβαια, εκείνο που μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα – ότι «βγήκαμε επί τέλους από το Μνημόνιο»!
Τώρα βέβαια, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα:
— Βγήκαμε, λέει, από το Μνημόνιο, αλλά οι αγορές δεν μας δανείζουν, όπως δανείζουν την κάθε χώρα που βγαίνει από μνημόνια.
–Έχουμε «καθαρή έξοδο» – λέει η κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές – λένε οι… αγορές!
–Βγήκαμε από το μνημόνιο, όμως για κάποιο περίεργο λόγο το χρηματιστήριο της Ελλάδας, δεν νιώθει ενθουσιασμό. Αντίθετα καταρρέει.
–Βγήκαμε από το μνημόνιο, και κάνουμε πια μόνοι μας, λέει, κουμάντο στα οικονομικά μας, αλλά τον Προϋπολογισμό μας πρέπει να τον εγκρίνουν οι δανειστές μας μέχρι κεραίας!
Τόσο πολύ, μάλιστα, που τους υποβάλλουμε… δύο διαφορετικά «προσχέδια», Προσχέδια Προϋπολογισμού, για να έχουν να διαλέγουν, εκείνοι! Κι αυτό δεν συμβαίνει με καμία άλλη χώρα…
–Βγήκαμε από το μνημόνιο, κι αντί να μας αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης, απειλούν να μας υποβαθμίσουν! Όπως έγινε προχθές με τη Μoody’s
–Βγήκαμε από το μνημόνιο, κι αντί να επιταχύνεται η ανάπτυξη της οικονομίας μας – επιβραδύνεται!
 
Κάτι δεν πάει καλά! Έτσι;
 
* Μας λένε ακόμα, ότι έχει «αποκλιμακωθεί η ανεργία»!
Αλλά υπάρχει και εδώ ένα μικρό πρόβλημα:
Ότι ενώ το ΑΕΠ της χώρας είναι ίδιο περίπου, όπως στα τέλη του 2014, η ανεργία εμφανίζεται 6 μονάδες πιο χαμηλή:
Από το 25,5% το Δεκέμβρη του 2014, στο 19,5% τώρα!
Πώς είναι δυνατόν αυτό;
Πώς γίνεται, δηλαδή, να δουλεύουν «πολύ περισσότεροι» Έλληνες και να παράγουν το ίδιο;
 
Απλούστατα: φεύγουν μισθωτοί πλήρους απασχόλησης – δηλαδή 8ωρου, πέντε μέρες τη βδομάδα – και στη θέση τους προσλαμβάνονται περισσότεροι «μερικώς απασχολούμενοι» – με τετράωρα ή με δύο μέρες τη βδομάδα!
Αυτό πανηγυρίζουν σήμερα: Την υποκατάσταση κανονικής εργασίας με όλο και περισσότερους «μερικής απασχόλησης». Και με το ΑΕΠ στα ίδια επίπεδα…
 
Μόνο που αυτό δεν λέγεται «μείωση της ανεργίας». Αυτό λέγεται αναδιανομή μιζέριας. Με τέτοιες πολιτικές δεν έρχεται η ανάπτυξη – φέρνουμε την ισοπέδωση. Δεν βγαίνει ο κόσμος από τη φτώχια – σέρνουν όλους στη φτωχοποίηση. Δεν δίνουν προοπτική στα νέα παιδιά. Τα διώχνουν από τη χώρα…
 
* Όμως, «Χαράς Ευαγγέλια» μας πουλάει η κυβέρνηση και για κάτι άλλο:
Τα «πλεονάσματα». Και τα… «υπέρ-πλεονάσματα»!
Έλα όμως, που κι εδώ υπάρχουν πολλά «θέματα»:
–Πρώτον: Δεν έχουν «εκκαθαρίσει» ακόμα πολλές νέες συντάξεις. Αν και θα έπρεπε να είχαν αρχίσει να τις πληρώνουν κανονικά – εδώ και ενάμιση χρόνο.
–Κι ακόμα δεν έχουν εκκαθαρίσει πολλές ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου. Που κι αυτές έπρεπε να τις είχαν πληρώσει από πέρσι. Και τα φέσια του δημοσίου αυξάνονται, αντί να μειώνονται…
Όμως, όποιος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, δεν φτιάχνει «πλεονάσματα», ούτε «υπέρ-πλεονάσματα»…
Κρυφά ελλείμματα φτιάχνει! Και κρυφά χρέη σωρεύει.
 
Τώρα, λοιπόν, αφού… τελειώσαμε με τα «κυβερνητικά πανηγύρια», ας δούμε και κάποια πράγματα λίγο πιο σοβαρά:
 
* Ο Τσίπρας στοίχισε 100 δισεκατομμύρια στη χώρα! Μόνο το πρώτο εξάμηνο…
–Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο Ρέγκλινγκ του ESM, δηλαδή ο κύριος ευρωπαϊκός οργανισμός που δανείζει τη χώρα…
–Το έλεγε και ο Βίζερ, ο τότε Πρόεδρος του Euroworking Group. Αυτός μάλιστα, ανεβάζει το «λογαριασμό Τσίπρα» στα 200 δισεκατομμύρια!
–Το λέει και η Τράπεζα Ελλάδος, πιο συντηρητικά – κι ας τους ενοχλεί ο Στουρνάρας: ο Τσίπρας μας στοίχισε γύρω στα 86 δισεκατομμύρια…
Τελικά πόσα μας στοίχισε; 100 δισεκατομμύρια; 86 δισεκατομμύρια;
Ή μήπως 200 δισεκατομμύρια;
Διαλέγετε και παίρνετε. Η μάλλον διαλέγετε και… πληρώνετε!
Γιατί αυτά που μας στοίχισε ο Τσίπρας, τα πληρώνει και θα τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός
 
Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κόστισε τόσο πολλά σε τόσο λίγο χρόνο!
Καμία
 
* Δείτε και το χρέος μας:
Τον Ιούνιο του 2012 που ανέλαβε η κυβέρνησή μου, βρήκαμε το χρέος στα 342 δισεκατομμύρια.
Και δυόμιση χρόνια αργότερα, το Δεκέμβριο του 2014, το χρέος της χώρας είχε υποχωρήσει στα 317 δισεκατομμύρια.
Η κυβέρνησή μας είναι η μόνη που κατάφερε να μειώσει το χρέος! Όπως και εκείνη του Παπαδήμου, που είχε κάνει το PSI μερικούς μήνες πριν.
 
Και μη ξεχνάτε ότι: μείωση του χρέους σημαίνει ενίσχυση της εθνικής ανεξαρτησίας! Όσο λιγότερα χρωστάς, τόσο λιγότερο μπορούν να σε πιέζουν…
 
Κι ύστερα ήλθε η κυβέρνηση Τσίπρα, με πρώτο της σύνθημα να «κουρέψει» κι άλλο το χρέος. Υποτίθεται
Κι αντί να το κουρέψει το… αύξησε! Παρέλαβε 317 δισεκατομμύρια και σήμερα το έφτασε στα 352 δισεκατομμύρια!
Και τώρα, το λέω καθαρά: ξεπουλάει εθνικά συμφέροντα στη Μακεδονία, για να αποφύγει προσωρινά… νέες μειώσεις στις συντάξεις!
 
* Δείτε και το εξής: Όταν ανέλαβε η κυβέρνησή μας, τον Ιούλιο του 2012, βρήκε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου – δηλαδή τα «φέσια» του κράτους στον ιδιωτικό τομέα – 9,5 δισεκατομμύρια!
Τα 9,5 τα μειώσαμε στα 3,7 δισεκατομμύρια! Κι έτσι δώσαμε ρευστότητα στην οικονομία…
Ο Τσίπρας τα βρήκε 3,7. Δανείστηκε – κρατηθείτε! – άλλα 7 δισεκατομμύρια ως τώρα (!), για να τα εξοφλήσει – κι όμως εξακολουθεί να χρωστάει στον ιδιωτικό τομέα πάνω από 3 δισεκατομμύρια! Χώρια οι απλήρωτες νέες συντάξεις…
 
Κατά σύμπτωση τόσο είναι και το «υπέρ-πλεόνασμα» που έχει μαζέψει ως τώρα!             Όσο σχεδόν τα ληξιπρόθεσμα που άφησε απλήρωτα μέχρι στιγμής…
Φέσια από τη μια – υπέρ-πλεόνασμα από την άλλη. Ίδιο νούμερο!
 
* Ας δούμε τώρα και τις συντάξεις!
Ο Γιάννης Βρούτσης, έκανε μία συγκλονιστική αποκάλυψη:
Το Νοέμβριο του 2014, το Ελληνικό Ασφαλιστικό Σύστημα είχε πάρει «πιστοποιητικό βιωσιμότητας» για όλες τις επόμενες δεκαετίες, ως το 2060! Με την υπογραφή και της Κομισιόν, μάλιστα. Και με τη σύμφωνη γνώμη και του ΔΝΤ τότε…
Και το πιο σημαντικό: Το Νοέμβριο του 2014 οι δανειστές δεν μας ζητούσαν να κόψουμε και πάλι τις συντάξεις. Μόνο να μη τις αυξήσουμε – ως το 2018.
Κι ήλθε ο Τσίπρας, αρνήθηκε να κλείσει το δεύτερο μνημόνιο, υπέγραψε τρίτο μνημόνιο, και… έκοψε ξανά τις συντάξεις!
Πράγμα που ήταν τελείως «αχρείαστο» μέχρι τότε…
Και μετά δεσμεύτηκε σε τι; Να τις… ξανά-κόψει από τον Ιανουάριο του 2019!
 
* Δείτε και κάτι ακόμα: Το ΔΝΤ κάθε έξη μήνες βγάζει μια έκθεση για όλες τις χώρες. Η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα στα τέλη του 2014 ξέρετε τι προέβλεπε; Ότι ως το 2022 θα είχε μειωθεί το χρέος μας στο 105% του ΑΕΠ!
Αυτά τότε, τον Δεκέμβριο του 2014…
Ξέρετε τι προβλέπει σήμερα;
Ότι ως το 2022 το χρέος μας θα εξακολουθεί να είναι πάνω από 170% του ΑΕΠ! Ενώ το 2060 θα είναι κοντά ή πάνω από το 180% του ΑΕΠ!
Δηλαδή το ΔΝΤ λέει ότι είμαστε πια εγκλωβισμένοι σε «παγίδα χρέους».
 
Γι’ αυτό και μας επιβάλλουν σήμερα νέες – επιπρόσθετες – περικοπές συντάξεων, τις οποίες στα τέλη του 2014 δεν τις ζητούσαν: Γιατί στο μεταξύ ο Τσίπρας, όχι μόνο αύξησε το χρέος, αλλά μείωσε και τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας.
 
* Ακούστε και κάτι άλλο:
Εμείς βρήκαμε το έλλειμμα στο 9,5% όταν αναλάβαμε.
Και το μειώσαμε στο 2,6% μέσα σε δυόμιση χρόνια. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις τότε. Όμως, την ίδια στιγμή, αρχίσαμε να μειώνουμε και τα βάρη!
Να μειώνουμε και τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.
 
Μειώσαμε το ΦΠΑ στην Εστίαση από το 23% που το βρήκαμε, στο 13%! Και δώσαμε ανάσα σε 200 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Τσίπρας βρήκε το ΦΠΑ στην Εστίαση στο 13% και το ανέβασε στο 24%.
–Μειώσαμε και το φόρο στα ακίνητα – δύο φορές μάλιστα.
–Και το φόρο στα ενοίκια.
–Και το φόρο φυσικών προσώπων.
Που όλα αυτά τα αύξησαν πάλι…
— Αυξήσαμε και το αφορολόγητο τότε. Ο Τσίπρας το μείωσε ήδη μια φορά. Και ήδη ψήφισε να το μειώσει κι άλλο από τις αρχές του 2020!
Αληθινή φορολογική «σφαγή».
–Κι ύστερα εμείς μειώσαμε και τις ασφαλιστικές εισφορές. Δύο φορές μάλιστα. Εσείς είστε εδώ της αγοράς. Ξέρετε τι σας λέω…
Ο Τσίπρας, όχι μόνο αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά τις εκτόξευσε! Με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες «μικρομεσαίοι» που κλείνουν – ή αναγκάζονται να βάζουν κι από την τσέπη τους!
Παράνοια…
 
Να θυμάστε ένα πράγμα: Εμείς μειώσαμε θεαματικά τα ελλείμματα φροντίζοντας ταυτόχρονα να μειώνουμε και τους φόρους και τις εισφορές!
Κι επιμένω σε αυτό, διότι αυτό ακριβώς υπόσχεται να κάνει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις εκλεγεί.
Τον ρωτάνε πώς θα το κάνει; Η απάντηση είναι απλή.
Το ξανακάναμε το 2012-14 και πέτυχε. Κι έτσι μπορεί να γίνει ξανά.
Ώστε να πιάνει τους στόχους της η οικονομία, αλλά ταυτόχρονα να παίρνει κι ανάσες η ανάπτυξη…
Ήμασταν στην πιο βαθιά κρίση που πέρασε η Ελλάδα και καταφέρναμε να μειώσουμε τους φόρους. Μέχρι που ήλθε ο Τσίπρας, και φορολογεί ό,τι πετάει ό,τι κολυμπάει κι ό,τι περπατάει.
 
Να σας πω τώρα και κάποια άγνωστα περιστατικά:
— Η Τρόϊκα ζήτησε κι από μας τότε, να αυξήσουμε την προκαταβολή φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις. Το αρνηθήκαμε! Μειώσαμε αντίθετα την προκαταβολή φόρου και τις εισφορές! Μετά από λίγο έπαψαν να επιμένουν. Ήλθε ο ΣΎΡΙΖΑ και του επέβαλαν αυτά που εμείς είχαμε αρνηθεί…
–Η Τρόϊκα ζήτησε κι από μας να δημιουργηθεί το περιβόητο «υπερταμείο». Το αρνηθήκαμε κατηγορηματικά ως προσβολή στην χώρας μας. Μετά από λίγο έπαψαν να επιμένουν. Ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και του το επέβαλαν. Και τώρα καταντήσαμε να έχουμε ένα οργανισμό ελληνικής «πτωχευτικής περιουσίας» στα χέρια των δανειστών! Κάτι που δεν ζήτησαν από καμία άλλη χώρα. Κάτι που το επέβαλαν μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ…
–Τέλος, η Τρόϊκα δεν διανοήθηκε ποτέ να ζητήσει από μας υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια! Ούτε από μας το ζήτησε, ούτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα, που μπήκε σε μνημόνιο. Το ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ και μόνο!
Και ο Τσίπρας το υπέγραψε! Και αυτό…
 
 
Θα μπορούσα να σας έλεγα κι άλλα ακόμα. Ιδιαίτερα για το Χρηματιστήριο που δοκιμάζεται πολύ σοβαρά αυτές τις μέρες…
Δεν θα το κάνω. Δεν πρόκειται να κάνω όσα έκανε ο Τσίπρας…
Θα πω όμως, το εξής: Το καλοκαίρι του 2014, πριν ακόμα διαφανεί ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, το Χρηματιστήριο βρισκόταν στις 1400 μονάδες! Το επιχειρηματικό κλίμα προεξοφλούσε τότε, ότι η Ελλάδα άρχιζε να στέκεται στα πόδια της. Τώρα, επί Τσίπρα, ενάμιση μήνα αφού «βγήκαμε» κι όλας, υποτίθεται, από τα μνημόνια, το Χρηματιστήριο έπεσε κάτω από τις 700 μονάδες! Κάτω από τα μισά
Για όποιον έχει μάτια και βλέπει, αυτό λέει πολλά…
 
Και προσέξτε: όλα αυτά έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και με δική του αποκλειστική ευθύνη. Όχι από κάποιους «προηγούμενους»…
Και για αυτά ασφαλώς, θα χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις. Να λογοδοτήσει!             Γιατί, Δημοκρατία σημαίνει πάνω απ’ όλα λογοδοσία
 
* Αλλά θα λογοδοτήσουν και για κάμποσα ακόμα:
Είναι αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα στις ορδές των λαθρομεταναστών.      Προσέξτε: όχι στους «πρόσφυγες». Ένα μικρό μόνο ποσοστό απ’ όλους αυτούς ήταν αληθινοί πρόσφυγες, όπως αποδείχθηκε.
Εδώ μιλάμε για παράνομους μετανάστες.
Που πάνε τώρα να μας… απαγορεύσουν να τους λέμε «λαθρομετανάστες»! Ενώ ο όρος «λαθρομετανάστες» υπάρχει εδώ και δεκαετίες και επισήμως στο δίκαιο της χώρας.
Και δικαίως υπάρχει. Για να διαχωρίζονται από τους νόμιμους μετανάστες. Που οι άνθρωποι είναι καταγεγραμμένοι, δουλεύουν, πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές…
Όμως όλα όσα καταγγέλλει ο παγκόσμιος Τύπος για τα hot spots που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά μας – για δολοφονίες, βιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών και συμμορίες τζιχαντιστών – ποιοι τα κάνουν; Οι νόμιμοι μετανάστες; Όχι, βέβαια…
Είναι λαθρομετανάστες για τους οποίος βοά πια ο παγκόσμιος Τύπος.
ΔΕΝ είναι πρόσφυγες, ούτε πρέπει να ταυτίζονται με τους νόμιμους και νομοταγείς μετανάστες.
Τους φέρνουν τα κυκλώματα των διακινητών δουλεμπόρων. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τους άνοιξε τα σύνορα
 
Πέρασαν από την Ελλάδα μαζικά το 2015 και αποσταθεροποίησαν ολόκληρη την Ευρώπη.
Έδωσε έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον Ερντογάν,
ένα όπλο που δεν είχε πριν – να εκβιάζει την Ελλάδα και να πιέζει ολόκληρη την Ευρώπη κάθε τόσο:
ότι αν δεν του κάνουμε τα χατίρια,
θα ανοίξει ξανά τη στρόφιγγα και θα μας στείλει κι άλλους τόσους
Αυτά όλα δεν υπήρχαν πριν το 2015. Οι συγκρούσεις στη Συρία μαίνονταν από το 2011, αλλά εμείς τα σύνορα τα κρατάγαμε κλειστά! Κι όσους κατάφερναν να περάσουν τους μαζεύαμε, κι εφ’ όσον ήταν λαθρομετανάστες τους εντοπίζαμε και τους μεταφέραμε στην «Αμυγδαλέζα». Όπου δεν τους πείραζε κανείς, ούτε πείραζαν κι αυτοί κανένα. Και μετά από λίγο έφευγαν για την πατρίδα τους.
Ούτε έδερναν, ούτε σκότωναν, ούτε βίαζαν τους συμπατριώτες τους. Κι όταν γύριζαν στην πατρίδα τους, έφτανε εκεί το «μήνυμα» ότι η «πύλη εισόδου» της Ελλάδας ήταν κλειστή.
Κι ήλθε ο Τσίπρας, άνοιξε τα σύνορα, και έστειλε το αντίθετο μήνυμα:
–Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!
 
Και ήλθαν έτσι κοντά στο 1,5 εκατομμύριο τότε! Και αρκετές 10δες χιλιάδες παγιδεύτηκαν τελικά στην Ελλάδα.
Και τότε αποκαλύφθηκε ο δήθεν «ανθρωπισμός» και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ…
Στοιβάζονταν σε αληθινά κολαστήρια ανθρωπίνων ψυχών, ειδικά για ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα.
Από αδίστακτους λαθρομετανάστες που είναι οργανωμένοι πια σε συμμορίες.
Προφανώς καμία απολύτως σύγκριση με την Αμυγδαλέζα, για την οποία χάλαγαν τον κόσμο, όταν δεν δούλευε κάποιο… aircondition!
Όπως χάλαγαν τον κόσμο, όταν ολοκλήρωσα το φράχτη στον Έβρο…
 
Αυτό το αίσχος που διασύρει τη χώρας μας διεθνώς, πρέπει να τελειώσει.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να το καθαρίσει. Αυτός το δημιούργησε.
 
Εμείς κυνηγήσαμε τα κυκλώματα των διακινητών.
Εκείνος παρέδωσε τα hot spots στις περίεργες MKO που κάποιες ελέγχονται κι όλας από τα κυκλώματα των διακινητών.
Και τώρα ψάχνουν που πήγαν τα χρήματα που δόθηκαν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Το καταγγέλλουν και «δικοί» τους πια.
Και αντί να τους ακούσουν, τους παραιτούν κακήν-κακώς!
Αυτά όλα πρέπει να διερευνηθούν. Οι πρόσφυγες να πάρουν το άσυλο που δικαιούνται – και οι λαθρομετανάστες να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους.
Και τους πραγματικούς πρόσφυγες που θα πάρουν άσυλο,
να τους απορροφήσουν όχι μόνο η Ελλάδα,
αλλά όλοι οι Ευρωπαίοι και όλες οι χώρες!
Όπως άλλωστε δηλώνει ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
 
Και τέλος να σας πω κι αυτό που καίει όλους τους Έλληνες:
Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας!
Εγώ υποστήριζα πάντα, ότι ΔΕΝ μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας. Τελεία και παύλα.
Γιατί; Γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι …βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο «μακεδόνες»!
Άλλωστε, είδατε τι έγινε τώρα: Με το που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν ακόμα ολοκληρωθεί και επικυρωθεί, όλοι τους αποκαλούν σκέτα «Μακεδόνες»!
Και επί πλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την Ελληνική πλευρά και το ΟΝΟΜΑ της Μακεδονίας και την αναγνώριση ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ «Μακεδόνων» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ΓΛΩΣΣΑΣ» και την αναγνώριση «Μακεδονικής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ».
Τους τα έδωσαν ΟΛΑ!
 
Πρέπει να σας πω, ότι παρ’ όλες τις διαφωνίες που υπήρξαν στο παρελθόν για το χειρισμό του θέματος ανάμεσα σε διάφορες προηγούμενες κυβερνήσεις, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν δέχθηκε ποτέ, να αναγνωρίσει έθνος, γλώσσα και ταυτότητα «Μακεδόνων». Κανένας!
Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Απλώς πυροδοτεί νέες εκρήξεις. Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι …Αλβανοί! Γιατί διευκολύνει τη «μεγάλη Αλβανία»! Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη! Μιλάω για τους Αλβανούς ως απολύτως ισοδύναμη εθνότητα μέσα στα Σκόπια. Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου.
 
Ακούστε κι αυτό:
Οι εμπνευστές της συμφωνίας αυτής,
αντί να φέρουν την Ελλάδα και τα Σκόπια «πιο κοντά»,
εκβιάζουν την αποδοχή μιας Συμφωνίας
που την απορρίπτει το 70% των Ελλήνων,
και που δεν την υποστηρίζει το 66 % των Σκοπιανών.
Έτσι απομάκρυναν τις δύο χώρες, αντί να τις φέρουν πιο κοντά.
Και τις δίχασαν στο εσωτερικό τους!
 
Η ΝΔ λοιπόν, όπως έχει επανειλημμένως διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία.
Ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση. Τελεία και παύλα…
Όπως ήλθαν τα πράγματα βέβαια, δεν ξέρω αν θα φτάσει τελικά ως την Ελληνική Βουλή – πάντως εμείς ΔΕΝ θα την ψηφίσουμε!
 
Τώρα σας λέω και κάτι ακόμα: Αν επικυρωθεί τελικά από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ κι όσων «πρόθυμων» συνεργαστούν μαζί του, η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι ήδη σχεδόν «τετελεσμένο»!
Αλλά μέχρις εκεί…
Όλες οι υπόλοιπες, οι πιο μακροχρόνιες δεσμεύσεις της Συμφωνίας αυτής, δεν πρόκειται να σταθούν. Οι επόμενες Ελληνικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν – αργά ή γρήγορα -να αποδεσμευτούν αναπόφευκτα από αυτές.
Αυτή είναι η γνώμη μου…
Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε «Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα».
Αυτό προφανώς, θα έχει συνέπειες και μέσα στην Ελλάδα.
Γιατί τότε θα νομιμοποιούσαμε το Σκοπιανό αλυτρωτισμό μέσα στην ίδια τη χώρα μας.
Ούτε μπορούμε να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να διαπραγματευθούμε με τα Σκόπια τη μελλοντική τους ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη.
Δεν μπορεί η Βουλγαρία, ως μέλος της ΕΕ να διαπραγματεύεται μαζί τους τα πάντα στο μέλλον, και η Ελλάδα να μη μπορεί – λόγω δεσμεύσεων από τις Πρέσπες – να διαπραγματευθεί το παραμικρό. Δηλαδή η Βουλγαρία να δικαιούται να θέσει βέτο για την ένταξή τους στην Ευρώπη – αλλά εμείς όχι!
Δεν μπορούμε να συζητήσουμε, αν τα Μακεδονικά προϊόντα της Καβάλας, θα μπορούν να ονομάζονται «μακεδονικά»!
Είμαι βέβαιος, ότι μελλοντικά η Ελλάδα θα αποδεσμευτεί από τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις αυτής της εκτρωματικής συμφωνίας.
Το καλύτερο – για όλους, πια – είναι να συμβεί αυτό που είπε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην προχωρήσουν οι Πρέσπες και να αρχίσει η διαπραγμάτευση μεταξύ μας από την αρχή.
Αφού παραμεριστεί, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ. Που ήταν πάντα αντίθετος με τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Και που τα δίνει όλα, σήμερα, μόνο και μόνο, για να κερδίσει έξη μήνες αναβολή στην νέα περικοπή των συντάξεων!
Που ο ίδιος ψήφισε και για την οποία ο ίδιος δεσμεύτηκε λίγους μήνες πριν…
Τέτοιο κατάντημα! Δυστυχώς…
 
Κι είναι τέτοιος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ που απαξιώνει όλους όσους διαφωνούν μαζί του:
Είτε ως… «νεοφιλελεύθερους», είτε ως «εθνικιστές» και «ακροδεξιούς»!
Προσπαθούν να απαξιώσουν ποιους;
Όσους προτείνουν ό,τι δοκιμάστηκε παντού και πέτυχε!
Τους απαξιώνουν ποιοι; Οι οπαδοί του Μαδούρο στη Βενεζουέλα!
Οι προστάτες του «Ρουβίκωνα»!
Οι «ευεργέτες» των φυλακισμένων τρομοκρατών!
Αυτοί που άφησαν από τις φυλακές χιλιάδες καταδικασμένους εγκληματίες με το Νόμο Παρασκευόπουλου…
Αυτοί που συνεργάστηκαν με τη ΧΑ και τους ΑΝΕΛ για να ρίξουν την κυβέρνησή μας.
Αυτοί που υποσχέθηκαν τα πάντα και ξεπούλησαν τα πάντα…
Αυτοί που συκοφαντούν τους αντιπάλους τους και τις οικογένειές τους, με σκευωρίες κατασκευασμένες από λάσπη και μίσος στα υπόγεια του Μαξίμου.
Αυτοί που δηλητηριάζουν με διχαστικά συνθήματα το λαό.
Αυτοί που μόνιμα βρίσκονται σε αυταπάτες…
Αυτοί κατηγορούν εμάς.
Δεν είναι αδιόρθωτοι μόνο. Δεν είναι αστείοι πια. Είναι θλιβεροί…
 
Φίλες και φίλοι,
Η ΝΔ είναι σήμερα η μόνη εγγύηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και θα φύγει…
Τόσο απλά! Δεν περισσεύει κανείς.
Αλλά και δεν χωράνε γκρίνιες, διαγκωνισμοί και επιπόλαιες κουβέντες.
–Η ΝΔ είναι σήμερα η μόνη εγγύηση ότι η χώρα μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο της: Και για την ανάπτυξη και για τις μεταρρυθμίσεις και για την εσωτερική ασφάλεια και για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.
–Η ΝΔ είναι ακόμα η εγγύηση συνεργασίας με όσους πιστεύουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το έχουμε ήδη κάνει πράξη στα δύσκολα…
 
Αλλά με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε! Ποτέ!
Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτούς που δεν είπαν μια «συγγνώμη» για τους 100 νεκρούς στο Μάτι. Και τους κατηγόρησαν κι από πάνω…
Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους κατασκεύασαν το μακάβριο επιχείρημα: « Μην ανησυχείτε, το Ασφαλιστικό θα λυθεί επειδή… πεθαίνουν οι Έλληνες συνταξιούχοι!»
Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους, όχι μόνο δεν έκαναν απολύτως τίποτε απ’ όσα υποσχέθηκαν, αλλά σήμερα διαλύουν ακόμα και τη ΔΕΗ – και το παίζουν ταυτόχρονα «υπερασπιστές» του δημοσίου συμφέροντος…
Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους έφτιαξαν μέχρι και «μνημείο» για τα «ανύπαρκτα θύματα» της ΕΡΤ. Και τώρα παραιτούνται και σφάζονται μεταξύ τους στα υψηλότερα κλιμάκια τους, για το κατάντημά της.
 
–Με όσους ανοίγουν τα σύνορα και φτιάχνουν τα hot spot των κολασμένων,
–με όσους ανοίγουν τις φυλακές και βγάζουν χιλιάδες κακούργους έξω,
–με όσους υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας ή ξεπουλάνε τα εθνικά συμφέροντα για να παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία,
            ΔΕΝ μπορούμε να συνεργαστούμε!
 
 
Ξέρετε, φίλες και φίλοι,
Ο πατριωτισμός γίνεται ξανά επίκαιρος – παντού!
Όχι ως μισαλλόδοξος εθνικισμός. Όχι ως μίσος για τον άλλο…
Αλλά ως αγάπη για την πατρίδα! Τελικά για κάθε πατρίδα…
Μόνο λαοί που είναι υπερήφανοι γι’ αυτό που είναι, μπορούν να κάνουν άλματα….
Όχι οι «επαγγελματίες» απάτριδες! Όχι οι ιδεοληπτικοί εθνομηδενιστές
που μισούν όλες τις πατρίδες. Ακόμα και τη δική τους.
Δηλαδή μισούν τον εαυτό τους.
Αυτά όλα δείχνουν έλλειψη ταυτότητας. Δείχνουν μειονεξία
Κλονίζουν την κοινωνική συνοχή κάθε χώρας.
Τελικά, κλονίζουν και την ίδια δημοκρατία
 
Σήμερα όλοι οι λαοί παντού: σε Ανατολική Ευρώπη, Δυτική Ευρώπη, Βόρεια Ευρώπη, στον Ευρωπαϊκό νότο – αλλά και εκτός Ευρώπης – όλοι οι λαοί καταλαβαίνουν ένα απλό πράγμα.
–Ότι για να ξεπεράσει ένας λαός τον εαυτό του, πρέπει προηγουμένως να πιστέψει στον εαυτό του.
–Για να γίνει καλύτερος, πρέπει να νιώσει υπερήφανος για την ταυτότητά του.
–Για να βρει το κουράγιο, να κάνει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις πρέπει να αγαπά τον τόπο του – κι όχι μόνο ο καθένας την πάρτη του.
Πρέπει να νιώσει αυτοπεποίθηση.
Πρέπει να πιστέψει στο μέλλον της πατρίδας του.
 
Φίλες και φίλοι,
Για να το πω καθαρά:
Ο Πατριωτισμός είναι προϋπόθεση για να σταθεί η Δημοκρατία. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Αλλά σε μας εδώ, το προβλέπει και το Σύνταγμά μας:
Το ακροτελεύτιο άρθρο του, το 120, το παλαιότερο 114, επιτάσσει ότι η τήρηση του παρόντος – δηλαδή του δημοκρατικού Συντάγματος – επαφίεται ΠΟΥ;
Στον Πατριωτισμό των Ελλήνων!
 
Αλλά ο Πατριωτισμός, είναι και προϋπόθεση Ανταγωνιστικότητας μιας χώρας. Γιατί μόνον αν πιστέψεις στις αρετές του λαού σου και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σου, πασχίζεις να γίνεις καλύτερος, σηκώνοντας έτσι την οικονομία της χώρας. Αλλιώς ψάχνεις για… επιδόματα και προστάτες!
–Ακόμα, σε μας τους Έλληνες, ο Πατριωτισμός είναι μέσα μας – είναι στο ιστορικό DNA μας! Είναι αυτό που μας έφτιαξε – και μας κράτησε στα δύσκολα. Είναι η υπογραφή αίματος που υπάρχει σε κάθε ένδοξη σελίδα της Ιστορίας μας.
 
–Τώρα που ο Πατριωτισμός ξαναγίνεται επίκαιρος παντού στον κόσμο, είναι ευκαιρία για μας, να βρούμε και να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας
Ενωμένοι! Με την επίγνωση ότι αυτή η ευρύτατη παράταξη των Ελλήνων που αγαπούν Ελευθερία. Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια,
αυτή η παράταξη, θα γυρίσει την καινούργια σελίδα μιας χώρας, που βαριά έχει τραυματιστεί από το Λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και τα ψέματα…
Φίλες και φίλοι.
Στη θέση του τι θέλει ο καθένας μας ατομικά,
ας βάλουμε όλοι την Ελλάδα! Όχι το μικρο-εγωισμό μας.
Στη θέση του «θα δω τι θα κάνω»,
ο καθένας μας να βάλει το «τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνω»
Και να το κάνει!
 
Μόνον έτσι θα νικήσουμε.
Κι όχι μόνον εμείς, όχι μόνον ο καθένας από μας…
Μόνον έτσι θα νικήσει και η Πατρίδα μας!
 
Σας ευχαριστώ

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού είναι συνδεδεμένο με τη βιώσιμη ανάπτυξη

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή "Συνδέσεις", με...

Ο Κασσελάκης στον… φυσικό χώρο του. Ένα Fashion Show

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δηλώνει σε όλους...

Η διείσδυση Τσίπρα (και) στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για την τηλεόραση...

Ο Τσίπρας και… οι άλλοι. Ποιός μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά

Την ώρα που ακόμη και η άλλοτε υποσχόμενη Ρένα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού είναι συνδεδεμένο με τη βιώσιμη ανάπτυξη

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή "Συνδέσεις", με...

Ο Κασσελάκης στον… φυσικό χώρο του. Ένα Fashion Show

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δηλώνει σε όλους...

Βαγγέλης Ιωάννου: Το σχέδιό μου για τον ΠΣΑΤ της νέας εποχής

Το πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του...

Ο Τραμπ προσπέρασε τον Μπάιντεν και σε… χορηγίες

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον ίδιο, λόγω...

Η διείσδυση Τσίπρα (και) στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για την τηλεόραση...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού είναι συνδεδεμένο με τη βιώσιμη ανάπτυξη

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή "Συνδέσεις", με τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο, μίλησε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στη...

Ο Κασσελάκης στον… φυσικό χώρο του. Ένα Fashion Show

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι αναζητεί μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος...

Βαγγέλης Ιωάννου: Το σχέδιό μου για τον ΠΣΑΤ της νέας εποχής

Το πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΠΣΑΤ ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Ιωάννου: "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΜΕ!!! Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι καλημέρα σας. Δεν θα σας κουράσω με...