Οι προβλέψεις του Στιβ Μπάνον για τις Ενδιάμεσες Εκλογές… προβληματίζουν τον Τραμπ


 
Του Φρίξου Παλαιολόγου
 
Μερικές μόλις μέρες πριν από τις Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, και ο Στιβ Μπάνον δεν δίστασε να προχωρήσει σε προβλέψεις για την κάλπη.
Ο “εγκέφαλος” της καμπάνιας που οδήγησε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, και μέχρι και σήμερα παραμένει ο φυσικός εμπνευστής κάθε ακραίου πολιτικού κινήματος… στον πλανήτη, προέβλεψε ότι, οι Δημοκρατικοί δεν θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους στις Ενδιάμεσες Εκλογές. Τουλάχιστον, όχι όλους.
Σύμφωνα με τον Στιβ Μπάνον, οι Ρεπουμπλικανοί θα διατηρήσουν, πιθανότατα μάλιστα με άνεση, τον έλεγχο της Γερουσίας, η μάχη για τη Βουλή των Αντιπροσώπων ωστόσο φαντάζει αμφίρροπή, με αβέβαιη έκβαση.
Πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι, ο Μπάνον έχει ενημερώσει το Οβάλ Γραφείο για τις παραπάνω εκτιμήσεις του, εντείνοντας τον προβληματισμό του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα… ανασάνει φυσικά βαθιά, αν οι Δημοκρατικοί δεν καταφέρουν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους και τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, κάτι που θα τους επέτρεπε να τον στριμώξουν πολιτικά για τα επόμενα δυο χρόνια, ή ακόμη και να κινήσουν τη διαδικασία για την καθαίρεσή του, η απώλεια της Βουλής τω Αντιπροσώπων ωστόσο θα “γκριζάρει” τις προοπτικές επανεκλογής του στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Γι’ αυτό και ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει σειρά περιοδειών σε κρίσιμες Πολιτείες-κλειδιά, τις τελευταίες μέρες, ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την καμπάνια των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Written by

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής