Οι ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών


 
 
Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται μεθοδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους. Με την έναρξη του σχολικού έτους ξεκίνησαν 1.160 δρομολόγια για 22.532 μαθητές των οποίων το σπίτι απέχει σημαντική απόσταση από το σχολείο, καθώς και για μαθητές των μουσικών σχολείων, των σχολείων ειδικής αγωγής και των διαπολιτισμικών σχολείων.
Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 23.702.000 ευρώ και καλύπτεται τόσο από κρατική χρηματοδότηση όσο και από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, οι συμβάσεις δε με τους μεταφορείς έχουν προκύψει μετά από διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σημειώνεται ότι με την έναρξη του σχολικού έτους το 2014, όταν ανέλαβε η νέα, τότε, διοίκηση της Περιφέρειας υπήρχε προγραμματισμός για τη μετακίνηση μόνο 11.000 μαθητών, χωρίς συμβάσεις αλλά με παρατάσεις παλαιοτέρων συμβάσεων, καθυστερήσεις και πολύ υψηλότερο κόστος.
 

 
Εκπροσώπους του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ» συνάντησε σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που πηγάζουν από το άρθρο 12 του ν. 4387/2016, που αφορά στις συντάξεις χηρείας. Η Α’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Καλλιόπη Δεληγιάννη και η Γενική Γραμματέας, Χριστίνα Τσέτουρα παρουσιάζοντας τα αιτήματα του Συλλόγου υπογράμμισαν την ανάγκη άρσης των ηλικιακών κριτηρίων καθώς και την ανάγκη επαναφοράς του ποσοστού της σύνταξης από το 50% στο 70%, ζητώντας την τροποποίηση του σχετικού νόμου.
Η Περιφερειάρχης Αττικής, αφού ευχαρίστησε τις εκπροσώπους του Συλλόγου για την ενδελεχή ενημέρωση, επισήμανε την ανάγκη να εξευρεθεί λύση, σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, σε αυτό το κοινωνικό ζήτημα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Φωτεινή Βρύνα.

#This_is_not_fake_news – Κατασκευή της οδού 25ης Μαρτίου στον Δήμο Πετρούπολης
Η αλήθεια της εικόνας και η καθημερινότητα των πολιτών που αλλάζει
Πού; Στον Δήμο Πετρούπολης.
Τι; Κατασκευή της οδού 25ης Μαρτίου στον Δήμο Πετρούπολης, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών – βίντεο εδώhttps://youtu.be/hGuDzo9vSok
Επειδή το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση είναι ιερό,
Επειδή οι εικόνες είναι ο καλύτερος μάρτυρας,
Εμείς πάμε κόντρα στο ρεύμα, πάμε κόντρα στα fake news,
Επιλέγουμε να δείξουμε την αλήθεια,
Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Η Αττική αλλάζει.
Συνεχίζουμε.
 

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι