Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Τραμπ στην κυβέρνησή του, μετά τις Ενδιάμεσες Εκλογές


 
Του Φρίξου Παλαιολόγου
 
Με τις Ενδιάμεσες Εκλογές στις ΗΠΑ να πλησιάζουν… καλπάζοντας, τα αμερικανικά ΜΜΕ επιχειρούν να προβούν από τώρα σε εκτιμήσεις για το μετεκλογικό σκηνικό, με όλα τα σενάρια ανοικτά.
Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε δείχνουν ότι, η κούρσα είναι ανοιχτή και για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, των οποίων τον έλεγχο έχουν σήμερα οι Ρεπουμπλικανοί, και οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να… αρπάξουν.
Το βέβαιο είναι ότι, μετά τις Ενδιάμεσες Εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιχειρήσει ένα “νέο ξεκίνημα” στην καθημερινή άσκηση πολιτικής, που εκ των πραγμάτων θα περιλαμβάνει αλλαγές στην κυβέρνησή του.
Η Νίκι Χέιλι έχει ήδη… χαιρετήσει, ανακοινώνοντας ότι, στο τέλος του έτους αποχωρεί από το αξίωμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, και, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών ΜΜΕ, θα ακολουθήσον ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Γενικός Εισαγγελέας Τζεφ Σέσιονς, και ο Υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις.
Οι τελευταίες εξελίξεις, με τα τρομο-πακέτα και το φονικό περιστατικό στο Πίτσμπουργκ, οδηγούν στην έξοδο και την Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν, στην οποία ο Τραμπ “χρεώνει”, μεταξύ άλλων, αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού, ενώ… κερασάκι στην τούρτα αναμένεται να είναι η αντικατάσταση του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι.
Φυσικά, καμία από τις παραπάνω αλλαγές δεν θα είναι εύκολη και χωρίς εσωκομματικούς κλυδωνισμούς για τον Ντόναλντ Τραμπ, γι’ αυτό και τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν… ποντάρουν τα χρήματά τους στην πλήρη επιβεβαίωση των σχετικών σεναρίων.

Written by

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής