Μ. Χριστοδουλάκης: Οι λογικές «βγαίνω και τάζω προσλήψεις πριν τις εκλογές» ανήκουν σε άλλες εποχές


 
Συνέντευξη Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 και στους δημοσιογράφους Ν. Υποφάντη και Ν. Ανδρίτσο
 
ΕΡ: Το… ΠΑΣΟΚ Γερμανίας καλεί τον κ. Τσίπρα να παραστεί στην εκδήλωσή του. Πώς το σχολιάζετε;
Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Καταρχάς δεν πρόκειται για το «ΠΑΣΟΚ Γερμανίας», αφού το «ΠΑΣΟΚ Γερμανίας» με ανακοίνωση του καταδικάζει την απόφαση αυτή. Προφανώς μιλάμε για το SPD, αλλά σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια κατεύθυνση να «βαπτισθεί» Σοσιαλδημοκράτης ο κ. Τσίπρας όχι με γνώμονα τις ιδέες που εκφράζει, αλλά με βάση τα ποσοστά του.
Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι σοσιαλδημοκράτης δεν γίνεσαι επειδή το δηλώνεις, σοσιαλδημοκράτης γίνεσαι με τις πολιτικές που εφαρμόζεις.
Οι πολιτικές που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας και η στενή συνεργασία με το κόμμα του κ. Καμμένου, που έχει ακραία πολιτικά χαρακτηριστικά από την εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά του ιδεολογικού άξονα, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε προοδευτικές, ούτε μεταρρυθμιστικές, ούτε σοσιαλδημοκρατικές.
Οι καθεστωτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ, η αποθέωση του κρατισμού, η υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και οι πλέον παλαιοκομματικές πρακτικές που εφαρμόζει αποδεικνύουν κάθε μέρα που περνάει ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σοσιαλδημοκράτης.
Καλό θα ήταν να το αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι γιατί αυτός είναι και ο λόγος που η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έχει χάσει σήμερα την κοινωνική της απήχηση. Δεν της λείπουν ποσοστά, της λείπει ένα νέο αφήγημα για τους λαούς της Ευρώπης, πειστικό, με επιχειρήματα, με προοπτική. Τα ποσοστά ακολουθούν αυτό.
ΕΡ: Παρόλα αυτά έχουμε μια παροχολογία, για την οποία κατηγορούσαν κι εσάς κατά το παρελθόν, ωστόσο δεν βλέπουμε κάποια ευρωπαϊκή αντίδραση για τις 35.000 προσλήψεις που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας…
Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Την Πέμπτη το πρωί η κα Ξενογιαννακοπούλου εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις για το 2020. Αργότερα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε 16.000 προσλήψεις για 2019 και 18.000 για το 2020. Μετά ο κ. Γαβρόγλου εξήγγειλε άλλες 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών και τις συνέδεσε με τις 10.000 των ιερέων. Επειδή όμως δεν έχουμε ανακαλύψει το δέντρο που γεννάει λεφτά, θα ήταν σώφρον να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα τα θέματα της Εθνικής Οικονομίας.
Οι λογικές του «βγαίνω και τάζω προσλήψεις πριν τις εκλογές» ανήκουν σε άλλες εποχές.
Και δεν αποφεύγω τη αυτοκριτική λέγοντας ότι και ο δικός μου πολιτικός χώρος έχει πέσει θύμα αυτής της λογικής στο παρελθόν.
Να είμαστε όμως σοβαροί: την ώρα που έχουμε τόσες ελλείψεις στην Υγεία, στην Παιδεία με τις υποδομές, δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Τσίπρας και να τάζει τα πάντα στους πάντες, για να πάρει μερικές επιπλέον ψήφους. Είναι χυδαίο.
Αν περισσεύουν στον κ. Τσίπρα λεφτά, ας φτιάξει πρώτα το ταβάνι που κατέρρευσε χτες στα κεφάλια ασθενών στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Best Of

Οι διαδοχικές γκάφες και τα διαδοχικά… mea culpa του Κασσελάκη

Όσο περισσότερο εκτίθεται στον δημόσιο βίο, τόσο περισσότερο θολώνει...

Ο αμετροεπής Λοβέρδος νομίζει ότι μπορεί να διαγράψει από την Ιστορία τον (κανονικό) Ανδρέα

Για την προνομιακή και ανεξήγητη προβολή από τα συστημικά...

Μητσοτάκης: Έχουμε τη δύναμη να διαπραγματευτούμε το καλύτερο για τους Έλληνες

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος συνεχίζουν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Τις κρίσιμες πτυχές της κλιματικής αλλαγής, της «πράσινης μετάβασης»...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η (εικονική) πραγματικότητα την οποία έπλασε για τον εαυτό του ο Κασσελάκης

Η επιστήμη που αρκετοί μελετήσαμε εις βάθος στα ακαδημαϊκά...

Μαρία Δεναξά: Ο εκφυλισμός και η υποβάθμιση της γυναικείας φύσης και υπόστασης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Γιάννης Πρετεντέρης: Το απλοϊκό τροπάριο Κασσελάκη

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Δυο εβδομάδες έμειναν...

Λευτέρης Κουσούλης: Η ανάκτηση της πολιτικής ως προϋπόθεση ανασύνταξης της χώρας

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Δεν απαιτείται και...

Ο (influencer) Κασσελάκης ως ακατάλληλο μέσο-μήνυμα για να καρπωθεί την κοινωνική δυσαρέσκεια

Η φλυαρία των αναλύσεων. Εκεί όπου χάνεται πολλές φορές...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η (εικονική) πραγματικότητα την οποία έπλασε για τον εαυτό του ο Κασσελάκης

Η επιστήμη που αρκετοί μελετήσαμε εις βάθος στα ακαδημαϊκά έδρανα, προσφέρει με παθιασμένη συνέπεια απαντήσεις και εξηγήσεις, κάθε φορά που οι γκρίζες γωνίες στο...

Μαρία Δεναξά: Ο εκφυλισμός και η υποβάθμιση της γυναικείας φύσης και υπόστασης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σημείωσε τα εξής: Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας στη Γαλλία. Ομως...

Γιάννης Πρετεντέρης: Το απλοϊκό τροπάριο Κασσελάκη

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Δυο εβδομάδες έμειναν για τις ευρωεκλογές και το μόνο συναρπαστικό που συνέβη στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είναι ότι στούκαρε το...