Μονομαχία Βενιζέλου-Διαμαντοπούλου για τη διαδοχή Στουρνάρα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Τα “Υστερόγραφα” αποκάλυψαν τις προηγούμενες ημέρες ότι η Άννα Διαμαντοπούλου παίζει γερά το χαρτί της διαδοχής του Γιάννη Στουρνάρα στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, με δεδομένη την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ανανεώσει τη θητεία του σημερινού κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.

Η “Δημοκρατία” έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, και να την… εμπλουτίσει, βάζοντας στο κάδρο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ως μνηστήρα του αξιώματος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015, διετέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ κατηγορήθηκε από την γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για “συνωμοσία”, που οδήγησε στην ανατροπή της κυβέρνησής του το 2011, και την έλευση του Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια βέβαια ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγινε και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, για να το παραδώσει το 2015 στη Φώφη Γεννηματά, κοινωνικά και εκλογικά συρρικνωμένο, στα όρια του 4%, και με αγχώδη είσοδο στη Βουλή.

Η Άννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της, παραμένει “πολιτικό παιδί” του Κώστα Σημίτη, και το όνομά της βρέθηκε ως το τέλος στην κεντρική σεναριολογία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής