Μια “Ποκαχόντας”… μοιραία (ως το τέλος) για τον Μπέρνι Σάντερς

 

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

 

Με διαφορά μιας μέρας από τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, η Ελίζαμπεθ Ουόρεν αγκάλιασε την… κοινή λογική, και ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την κούρσα διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

Πολύ αργά και πολύ λίγο…  Η Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, με την κοινή εκλογική δεξαμενή με τον Μπέρνι Σάντερς, αποδεικνύεται μοιραία για τον βετεράνο Γερουσιαστή του Βερμόντ. Αν είχε αποχωρήσει από την κούρσα πριν από τις αναμετρήσεις της Σούπερ Τρίτης, ο Μπέρνι Σάντερς θα είχε καλύτερες πιθανότητες να τερματίσει πρώτος σε μερικές από τις Πολιτείες που κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν.

Η… “Ποκαχόντας”, δεν το έκανε. Αντίθετα, ο Πιτ Μπούτετζετζ και η Έιμι Κλομπουσάρ που αποσύρθηκαν την παραμονή της Σούπερ Τρίτης, διαμόρφωσαν την κατάλληλη δυναμική ώστε ο Τζο Μπάιντεν να υλοποιήσει μια από τις θεαματικότερες “επιστροφές” στη σύγχρονη πολιτική Ιστορία της Αμερικής. Σε συνδυασμό και με τη στήριξη που του προσέφερε ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, ώστε να κερδίσει οριακά το Τέξας.

Η Ουόρεν αποχώρησε εν μέσω ειρωνικών σχολίων από τον Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. Ακόμη και τώρα όμως, δεν βρήκε τη γενναιότητα να προσφέρει τη στήριξή της στον Μπέρνι Σάντερς. Πιθανότατα θα το κάνει τις επόμενες μέρες. Οι ψηφοφόροι της… ταξιδεύουν ήδη προς τον Γερουσιαστκή του Βερμόντ.

Κάπως έτσι, η Ελίζαμπεθ Ουόρεν βλέπει την Ιστορία να την προσπερνάει. Και μάλιστα, κοιτάζοντάς τη με… άγριο βλέμμα.

Written by Μάνος Οικονομίδης

Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας