• 1 Δεκεμβρίου, 2020

Μια μικρή λεπτομέρεια που… μπορεί να κοστίσει στον Μπάιντεν τις εκλογές

 Μια μικρή λεπτομέρεια που… μπορεί να κοστίσει στον Μπάιντεν τις εκλογές

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Μερικές μέρες υπομονή ακόμη, για να διαπιστώσουμε αν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως… τραγική φάρσα. Και πόσο έτοιμοι ήταν οι Αμερικανοί να συμβιβαστούν με τον Τζο Μπάιντεν, προκειμένου και μόνο να απαλλαγούν από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τελευταίου προεδρικού debate, ο Τζο Μπάιντεν κοίταξε νευρικά το ρολόι του, για να διαπιστώσει πόση ώρα απέμενε. Τα social media πήραν φωτιά, καθώς μια αντίστοιχη σκηνή είχε ξαναζήσει η Αμερική το μακρινό 1992. Χωρίς social media.

Τότε, κατά τη διάρκεια του debate με τον Μπιλ Κλίντον και τον Ρος Περό, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος έκανε ακριβώς την ίδια κίνηση, και κοίταξε το ρολόι του. Μετά την απρόσμενη ήττα του από τον μέχρι τότε Κυβερνήτη του Άρκανα, επιμέρους ανάλυση της ψηφοφορίας έδειξε ότι ένα μικρό αλλά… μοιραίο ποσοστό ψηφοφόρων, επέλεξε να μην ψηφίσει τον Μπους, και να επιλέξει τον Ρος Περό και τον Μπιλ Κλίντον, επειδή εισέπραξε αρνητικά τη συγκεκριμένη κίνηση του Αμερικανού τότε Προέδρου.

Φυσικά, οι εποχές έχουν αλλάξει. Και η συγκυρία είναι διαφορετική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν… έκανε γκάφα. Και μια ματιά στο Twitter στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το επιβεβαιώνει.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...