Μια γυναίκα, ένας γραφίστας και… η Ιστορία ενός έθνους

 

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Περί… καρδιάς λοιπόν. Μνήμης (ιστορικής), παρόντος και προοπτικής μέλλοντος. Το σποτάκι με τις δηλώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου για το εγχείρημα Ελλάδα 2021, το έμβλημα και η γραφιστική εκδοχή του σημείου-καμπής των 200 ετών ελεύθερης Ελλάδας, προφανώς και θα αποτελούσαν υλικό για να… χορτάσουν τα social media.

Αυτό συνέβη. Και η Γιάννα Αγγελοπούλου το γνώριζε από την αρχή. Οι περισσότερες αντιδράσεις αρνητικές. Αναμενόμενο και αυτό. Η “Lady G” έχει μια φορτισμένη διαδρομή και παρουσία. Και από τη στιγμή που την τελευταία δεκαετία… και βάλε, απήχε από το εθνικό γίγνεσθαι, είναι λογικό να μην υπάρχουν επαρκείς… οχυρώσεις για την προστασία της εικόνας της.

Σε κάθε περίπτωση, έγινε… θέμα. Από τα πρώτα. Και ένα κεντρικό ζητούμενο της όλης προσπάθειας είναι αυτό ακριβώς. Να ασχοληθούμε με το 2021. Να διαβάσουμε. Να σκεφτούμε. Να συζητήσουμε. Να τσακωθούμε.

Μεταξύ μας, και να μελαγχολήσουμε. Γιατί η εικόνα της Γιάννας Αγγελοπούλου παραπέμπει απευθείας στην Ελλάδα του 2004. Την Ελλάδα που μπορούσε ακόμη να ονειρεύεται. Την Ελλάδα πέρα και μακριά από την κρίση. Την Ελλάδα που… δεν θα ξαναζήσουμε.

 

Written by

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας