Λίνα Παπαδάκη: Θέλω την επανάσταση του Κέντρου


 
Του Μανώλη Κομνηνού
 
Με μια “ομιλούσα” φωτογραφία, έτοιμη να… στοχεύσει, η Λίνα Παπαδάκη συμμετέχει στην προσυνεδριακή καμπάνια του Ποταμιού, καταθέτοντας τα δικά της “θέλω”, για την επόμενη μέρα της χώρας.
Η καλή δημοσιογράφος και διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού, σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής:

“Όλα τα κύματα αστικού εκσυγχρονισμού, εξευρωπαϊσμού, προόδου έγιναν με κυβερνήσεις Κέντρου. Όλα τα βήματα κοινωνικού φιλελευθερισμού που εδραίωσαν τα δικαιώματα του πολίτη, που υπερασπίστηκαν τις κοινωνικές μειονότητες, που έσπασαν τα συντηρητικά στερεότυπα, που δόμησαν το οικογενειακό δίκαιο στο Κέντρο οφείλονται.”

Επανάσταση του Κέντρου σημαίνει αλλάζω συνειδήσεις. Σημαίνει τολμηρά βήματα εκσυγχρονισμού, μεγάλες δημοκρατικές τομές, συναινετική αλλαγή του ρου της ιστορίας. Ο φορέας των μεγάλων ειρηνικών αλλαγών στο κράτος, την κοινωνία και τη δημοκρατία ήταν και είναι ιστορικά ο χώρος του Κέντρου. Η αριστερά ήθελε να γκρεμίσει και να ισοπεδώσει. Η δεξιά ήθελε να συντηρήσει και να καθηλώσει. Το Κέντρο φέρνει τη χώρα κάθε φορά στην εποχή της.
«Όλα τα κύματα αστικού εκσυγχρονισμού, εξευρωπαϊσμού, προόδου έγιναν με κυβερνήσεις Κέντρου. Όλα τα βήματα κοινωνικού φιλελευθερισμού που εδραίωσαν τα δικαιώματα του πολίτη, που υπερασπίστηκαν τις κοινωνικές μειονότητες, που έσπασαν τα συντηρητικά στερεότυπα, που δόμησαν το οικογενειακό δίκαιο στο Κέντρο οφείλονται,» υπογραμμίζει η Λίνα Παπαδάκη, διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού.
Το Κέντρο ήταν πάντα ο χώρος της προόδου. Η αριστερά και η δεξιά υπήρξαν σταθερά δυνάμεις της συντήρησης. Η πρώτη πίστευε σε δόγματα, δέσμια αγκυλώσεων, παραλυτικών εμμονών και μιας πολιτικής μεταφυσικής που υπονόμευε σταθερά το αστικό και ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, η δεύτερη πάντα έκρυβε μέσα της ισχυρές καθηλωτικές δυνάμεις κοινωνικού συντηρητισμού, θρησκοληψίας, εθνικισμού και πολιτικής αδράνειας που κρατούσαν την χώρα έξω απ´ την εποχή της.
«Τέλος, το Κέντρο υπήρξε πάντα η ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας, η μάνα της μεσαίας τάξης. Η πιο επαναστατική τάξη. Που στην ακμή της μπορεί να υποδεχθεί στους κόλπους της τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και να τροφοδοτήσει τις πιο ισχυρές. Η τάξη που δέχεται τα πιο καίρια χτυπήματα, που έχει γίνει στόχος μιας κοντόφθαλμης και πελατειακής πολιτικής κι αναζητά τον φυσικό της πολιτικό χώρο για να αναγεννηθεί. Τον χώρο του Κέντρου,» καταλήγει η Λίνα Παπαδάκη.
* Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Τεγκερίδη – Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας
Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη

Best Of

Η… αδιάφορη (για την κοινωνία) Έφη Αχτσιόγλου

Η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1...

Κώστας Μπακογιάννης: Να γιορτάσουμε την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου

38 ημέρες, 129 γειτονιές, 10 χριστουγεννιάτικα χωριά, περισσότερες από...

Η υπογραφή της Όλγας Κεφαλογιάννη στην περαιτέρω στήριξη της κοινωνίας

Υπεγράφη από την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η...

Χατζηδάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών

«Ακούμε κάθε εύλογη παρατήρηση, αλλά στο τέλος υπάρχει και...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα, στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη

Η Τζάνετ Γιέλεν εξελίχτηκε στο κεντρικό σημείο αναφοράς της...

Η μαγεία των Χριστουγέννων στο e-shop των Παιδικών Χωριών SOS

Του Μανώλη Κομνηνού   Τις ευχές τους για καλό μήνα έστειλαν...

Η… αδιάφορη (για την κοινωνία) Έφη Αχτσιόγλου

Η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1...

ΤΖΟΚΕΡ: Στην Αμαλιάδα ο μεγάλος νικητής των 7.116.585 ευρώ

 Μόλις 3 ευρώ κόστισε το «χρυσό» δελτίο   Ποδαρικό με κέρδη...

Μονοψήφια ποσοστά για τον ΣΚΑΪ, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη

Του Μανώλη Κομνηνού   Κάτω από το ψυχολογικό και ουσιαστικό όριο...
Μανώλης Κομνηνός
Μανώλης Κομνηνός
Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος

Προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα, στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη

Η Τζάνετ Γιέλεν εξελίχτηκε στο κεντρικό σημείο αναφοράς της διακυβέρνησης Μπάιντεν, αναλαμβάνοντας το τιμόνι της αμερικανικής οικονομίας, σε μια συγκυρία γεμάτη προκλήσεις και αβεβαιότητες. Η...

Η μαγεία των Χριστουγέννων στο e-shop των Παιδικών Χωριών SOS

Του Μανώλη Κομνηνού   Τις ευχές τους για καλό μήνα έστειλαν τα Παιδικά Χωριά SOS, με σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό τους στα social media, και με...

Η… αδιάφορη (για την κοινωνία) Έφη Αχτσιόγλου

Η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ήρθε να επιβεβαιώσει την αίσθηση που παγιώνεται, ότι η πάλαι ποτέ......