• 12 Αυγούστου, 2020

Κ. Παπαδόπουλος: Ώρα εθνικής συσπείρωσης

 Κ. Παπαδόπουλος: Ώρα εθνικής συσπείρωσης

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

«Δεν έχασα την ανθρωπιά μου απέναντι στους πρόσφυγες. Απλά είμαι σε θέση να αντιληφθώ πότε κάποιος ζητάει βοήθεια και πότε επιτίθεται!»

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές η χώρα δεν έχει ανάγκη από μικροπολιτικές αντιπαλότητες, κομματικές αντεγκλήσεις και παραταξιακούς διχασμούς.  Όσοι διχάζουν αντί να ενώνουν δεν είναι ούτε δικαιωματιστές ούτε πατριώτες, είναι απλά ανόητοι!»

«Όταν υποστηρίζεις τον εχθρό της χώρας σου κατά τη διάρκεια επεισοδίου δεν είσαι για γέλια… Για κλάματα είσαι.»

Μερικά μόνο από τα σχόλια στα social media…

Την ώρα λοιπόν που παρατηρείς αυτή την εθνική συσπείρωση στον ειδικό τύπου πόλεμο που μας κήρυξε ο νεοσουλτάνος, «εργαλειοποιώντας» (όρος που χρησιμοποιείται και από αριστερόστροφη μερίδα του Τύπου) γυναικόπαιδα και πρόσφυγες, αυτήν  την ώρα, διαπιστώνεις ότι υπάρχουν ακόμα ανόητες φωνές που υποστηρίζουν «άνοιγμα συνόρων» και «άσυλο σε όλους – ανεξαιρέτως» (παρότι ΔΕΝ είναι όλοι αυτοί πρόσφυγες αλλά λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι).

Επιμένουν να αγνοούν ότι δε ζούμε σε ένα «παγκοσμιοποιημένο» κράτος δίχως σύνορα (τουλάχιστον όχι ακόμα…). Δεν αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Αυτήν που λέει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να «εγκλωβίσει» άλλους. Να τους θρέψει, να τους επιδοτήσει, να τους φιλοξενήσει! Ειδικά όταν όλοι έχουν κλείσει τα σύνορά τους (βόρειά μας), ήδη από το 2016. Άρα όλοι αυτοί αν εισέλθουν στη χώρα, πολύ απλά, εδώ θα μείνουν! Δεν μπορούν να κατευθυνθούν προς κάπου αλλού.

Είναι γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Ένωση εθελοτυφλεί. Ψιθυρίζει λόγια συμπάθειας και κατανόησης αλλά ούτε πρόσφυγες δέχεται ούτε λάθρο-μετανάστες, με ανάλογη ισοκατανομή. Διστάζει να λάβει μέτρα εναντίον του νεοσουλτάνου! Παρόλο που η Τουρκία καταπατά τη δέσμευσή της για ανάσχεση των ροών (αντίθετα της κατευθύνει στρατηγικά – αλήθεια γιατί δεν τους οδηγεί στα τουρκικοβουλγαρικά σύνορα;…), δεν δέχεται επιστροφές και προπαγανδίζει ασύστολα! Όμως ιστορικά, δυστυχώς, πάντα έτσι ήταν! Η γεωγραφική μας θέση και το ιστορικό καθήκον είναι να αναχαιτίζουμε τις «εξ ανατολών» απειλές της γηραιάς ηπείρου! Μόνοι μας πάντα!

Το ίδιο Η.Π.Α. και Ο.Η.Ε., που εξαντλούνται σε ανακοινώσεις «ίσων αποστάσεων»!

Αναρωτιέσαι τι θα είχε συμβεί αν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε υψώσει τον φράχτη στον Έβρο!

Τα λάθη γίνονται για να μαθαίνεις! Να βάζεις μυαλό και να μην τα επαναλαμβάνεις! Το πρώτο βήμα είναι να τα αναγνωρίζεις! Δυστυχώς όμως ορισμένοι έχουν «καρφωθεί» στις εμμονές τους! Την ώρα που χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σπέρνουν διχόνοια με ένα ντελίριο ιδεοληψίας. Ακόμα και τώρα ζουν με τις αυταπάτες τους!

Φτάνει πια… Μπείτε στα καβούκια σας. Σωπάστε…

Αναμείνατε, άλλοι να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά» για να βρείτε πάλι εσείς χώρο, να μπορείτε να «εκφράζετε ελεύθερα» την ακατάσχετη μπουρδολογία σας!

Αλλιώς, …γιουσουφάκια!

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Διαβάστε Ακόμα...