Κ. Παπαδόπουλος: Ο αφέτης (λαός) δίνει άκυρο. Επανεκκίνηση…

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

 

Δεύτερο μεγάλο σφάλμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Μετά την μη αναφορά στους ήρωες του 1821 από το βήμα της Βουλής της «προέδρου» Αγγελοπούλου ήρθε και η δημοσιοποίηση του επετειακού σήματος (η καλαισθησία, ή όχι, του οποίου είναι υποκειμενική) που δείχνει να υιοθετεί πλήρως το «μότο» του «μέλους της Επιτροπής» (που υποδείχθηκε από την κυβέρνηση) Μαρκ Μαζάουερ:  «Για να έχει ένας τόπος μέλλον πρέπει να αλλάξει το παρελθόν του» (;)…

Εγώ, πάλι, θα απαντήσω με μια φράση από το «Σέρρα» του Γιάννη Καλπούζου:

«Κοιτάς μπροστά, όταν δεν ξεχνάς από πού έρχεσαι»! Ο δρόμος από την αυτογνωσία οδηγεί στη γνώση του κόσμου. Άρα αν δεν αναγνωρίζεις από που ξεκίνησες, που πραγματικά έχεις φτάσει και που ακριβώς θέλεις να πας, οδηγείσαι σε λάθος, επικίνδυνα, μονοπάτια που ένας Θεός ξέρει που καταλήγουν. Ποιες  συνέπειες και ποια καταστροφικά αποτελέσματα θα επιφέρουν!

Με όχημα την ιστορία και τη γνώση, ο ελληνικός λαός οφείλει να αποδώσει τις τιμές που η ιστορική μνήμη οφείλει στους ήρωες-νεκρούς. Σε αυτούς που, όσο κοινότυπο ακούγεται σε κάποιους, έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να ανασαίνουμε τον αέρα της ελευθερίας (και ο καθένας να λέει την «αρλούμπα» του…). Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει. Δεν παραγράφεται!

«Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος της Ελευθερία» έγινε η Επανάσταση του 1821! Καλά λοιπόν θα κάνουν οι «κυρίες» και οι «κύριοι», αυτοί που ορίστηκαν να μας θυμίσουν ιστορικά γεγονότα και να ανακαλέσουμε στο μυαλό μας ιστορικά πρόσωπα και καταστάσεις, να μην προσπαθήσουν να μας δημιουργήσουν μια άλλη, πλασματική, εικόνα, ταγμένοι σε νεοταξικές επιδιώξεις. Αποσταθεροποίησης της χώρας, διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας, αποχριστιανοποίησης και αποεθνικοποίησης της Ελλάδας. Κανείς δεν δίνει άδεια σε «φιλόδοξους απάτριδες» να ερμηνεύσουν «κατά το δοκούν» των αγώνα και τις θυσίες των προγόνων μας. Την προσπάθειά τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να αποτινάξουν τον τούρκικο ζυγό, τη σκλαβιά, την υποτέλεια, τον εξευτελισμό, τον στοχευόμενο εξισλαμισμό. Την δυνατότητα να ορίζουν αυτοί τον τόπο τους!

Η περιφρόνηση στο πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων είναι ευθεία και το κράξιμο που ακολούθησε στο διαδίκτυο, και όχι μόνο, αναμενόμενο. Αν δεν εκμηδενιστούν οι προκλήσεις, πολύ φοβάμαι, πως οι αντιδράσεις θα λάβουν διαστάσεις και το «πανηγυράκι» που έχει στηθεί θα λάβει τέλος με ανεπανόρθωτες βλάβες. Τόσο για αυτούς που το έστησαν όσο και για αυτούς που ανέλαβαν να το διεκπεραιώσουν.

Υ.Γ.: Επαναλαμβάνω, τα «τοτέμ» είναι για τα μουσεία και όχι για «επιτελικές» θέσεις και «προεδρίες»! Πόσο μάλλον όταν ένα σκοτεινό παρελθόν από «επιτροπές» τα ακολουθεί (βλέπε 2004) και η κοσμική τους ευμάρεια είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εικόνα της κοινωνίας.