Κ. Παπαδόπουλος: Η «Νότια Αλβανία» και η …«Νότια Γιουγκοσλαβία»


 
Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
 
 
Ένας κάποιος που πέρασε από τη θέση του Υπουργού Παιδείας, γνωστός για τις ανθελληνικές απόψεις του (δες γενοκτονία Ποντίων, Μακεδονία, βιβλία ιστορίας κλπ), σε συνέντευξη τύπου, έκανε λόγο για «Νότια Αλβανία» και όχι Βόρεια Ήπειρο!
Αγνοώντας φυσικά ότι η συγκεκριμένη περιοχή παραχωρήθηκε στην Αλβανία, σε αντάλλαγμα για άλλα εδάφη (νησιά Αιγαίου), κατοικούμενη κυρίως από Έλληνες. Γι’ αυτό και αναγνωρίστηκε ελληνική (και όχι θρησκευτική) μειονότητα από τη διεθνή κοινότητα, γι’ αυτό αναγνωρίστηκαν προνόμια και δικαιώματα (όπως η ανάρτηση ελληνικών σημαιών και πανηγυρισμός ελληνικών εθνικών επετείων)!
Αυτό που δεν ρώτησαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, σε αυτή τη συνέντευξη, είναι «γιατί “Νότιος Αλβανία” και όχι και “Νότιος Γιουγκοσλαβία”…;». Ακόμη κι αν ως απάντηση συμπεριλαμβανόταν η διάλυση ενός «ομόσπονδου Γιουγκοσλαβικού κράτους» και η δημιουργία νέων κρατών και κρατιδίων, αυτό το νέο κράτος θα έπρεπε να αποκαλείται Βαρντάρσκα!
Είναι το λιγότερο γελοίο, άνθρωποι με περιορισμένες γνώσεις, λάτρεις της παραπληροφόρησης και παραγραφείς της ιστορίας, να προσπαθούν να μας κάνουν μάθημα και υποδείξεις σε θέματα που δεν κατέχουν!
Ο δε συγκεκριμένος, άθρησκος και ανθέλληνας, εκτίθεται ανεπανόρθωτα σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του! Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί θυμίζει σε όλους ποιος είναι και ποιους εκπροσωπεί μιλώντας! Θυμίζει το πάθημα σε όσους έκαναν το λάθος να εμπιστευθούν την ιστορία, την εδαφική κυριαρχία και κυρίως το μέλλον αυτής της χώρας σε ανθρώπους ανίκανους, ανεκπαίδευτους, δημαγωγούς μα κυρίως επικίνδυνους!
Ας μην προστρέξουν κάποιοι! Κανείς δεν υποστήριξε ότι όσοι προϋπήρξαν αυτών τα έκαναν όλα τέλεια! Μαντάρα τα έκαναν γι’ αυτό και ζούμε ότι ζούμε με αυτούς επάνω σήμερα!
Το πάθημα, μάθημα! Για όλους!!!
Υ.Γ.: Αιωνία η μνήμη στον Κωνσταντίνο Κατσίφα! Η απουσία της ελληνικής πολιτείας (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) θέλω να πιστεύω πως στηρίζεται στο «θόλο τοπίο» γύρω από τα ακριβή συμβάντα θανάτου του. Ωστόσο Έλληνες ομογενείς, μάρτυρες των γεγονότων, έχουν καταθέσει την άποψή τους! Λάθος η οπλοκατοχή και η οπλοχρησία, όμως ο 35χρονος στοχοποιήθηκε, προκλήθηκε και αντέδρασε! Όλα παραπέμπουν σε δολοφονία κατόπιν παράδοσης-σύλληψης! Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν παύει να ήταν ένας Έλληνας πολίτης με άσβεστη την αγάπη για την πατρίδα του, που έχει υποστεί τα πάνδεινα «επί Χότζα» και συνεχίζει να υπομένει και στις μέρες μας (καταστροφές μνημείων, αρπαγή ελληνικών περιουσιών κλπ). Σεβασμός στη μνήμη του!
(Τα όπλα στη γείτονα, μετά τα επεισόδια και τις επιδρομές στα στρατόπεδα με την κατάρρευση των «πυραμίδων» το 1997, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να κατέχονται από τους πολίτες εκεί).