Κ. Παπαδόπουλος: Η «Νότια Αλβανία» και η …«Νότια Γιουγκοσλαβία»


 
Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
 
 
Ένας κάποιος που πέρασε από τη θέση του Υπουργού Παιδείας, γνωστός για τις ανθελληνικές απόψεις του (δες γενοκτονία Ποντίων, Μακεδονία, βιβλία ιστορίας κλπ), σε συνέντευξη τύπου, έκανε λόγο για «Νότια Αλβανία» και όχι Βόρεια Ήπειρο!
Αγνοώντας φυσικά ότι η συγκεκριμένη περιοχή παραχωρήθηκε στην Αλβανία, σε αντάλλαγμα για άλλα εδάφη (νησιά Αιγαίου), κατοικούμενη κυρίως από Έλληνες. Γι’ αυτό και αναγνωρίστηκε ελληνική (και όχι θρησκευτική) μειονότητα από τη διεθνή κοινότητα, γι’ αυτό αναγνωρίστηκαν προνόμια και δικαιώματα (όπως η ανάρτηση ελληνικών σημαιών και πανηγυρισμός ελληνικών εθνικών επετείων)!
Αυτό που δεν ρώτησαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, σε αυτή τη συνέντευξη, είναι «γιατί “Νότιος Αλβανία” και όχι και “Νότιος Γιουγκοσλαβία”…;». Ακόμη κι αν ως απάντηση συμπεριλαμβανόταν η διάλυση ενός «ομόσπονδου Γιουγκοσλαβικού κράτους» και η δημιουργία νέων κρατών και κρατιδίων, αυτό το νέο κράτος θα έπρεπε να αποκαλείται Βαρντάρσκα!
Είναι το λιγότερο γελοίο, άνθρωποι με περιορισμένες γνώσεις, λάτρεις της παραπληροφόρησης και παραγραφείς της ιστορίας, να προσπαθούν να μας κάνουν μάθημα και υποδείξεις σε θέματα που δεν κατέχουν!
Ο δε συγκεκριμένος, άθρησκος και ανθέλληνας, εκτίθεται ανεπανόρθωτα σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του! Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί θυμίζει σε όλους ποιος είναι και ποιους εκπροσωπεί μιλώντας! Θυμίζει το πάθημα σε όσους έκαναν το λάθος να εμπιστευθούν την ιστορία, την εδαφική κυριαρχία και κυρίως το μέλλον αυτής της χώρας σε ανθρώπους ανίκανους, ανεκπαίδευτους, δημαγωγούς μα κυρίως επικίνδυνους!
Ας μην προστρέξουν κάποιοι! Κανείς δεν υποστήριξε ότι όσοι προϋπήρξαν αυτών τα έκαναν όλα τέλεια! Μαντάρα τα έκαναν γι’ αυτό και ζούμε ότι ζούμε με αυτούς επάνω σήμερα!
Το πάθημα, μάθημα! Για όλους!!!
Υ.Γ.: Αιωνία η μνήμη στον Κωνσταντίνο Κατσίφα! Η απουσία της ελληνικής πολιτείας (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) θέλω να πιστεύω πως στηρίζεται στο «θόλο τοπίο» γύρω από τα ακριβή συμβάντα θανάτου του. Ωστόσο Έλληνες ομογενείς, μάρτυρες των γεγονότων, έχουν καταθέσει την άποψή τους! Λάθος η οπλοκατοχή και η οπλοχρησία, όμως ο 35χρονος στοχοποιήθηκε, προκλήθηκε και αντέδρασε! Όλα παραπέμπουν σε δολοφονία κατόπιν παράδοσης-σύλληψης! Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν παύει να ήταν ένας Έλληνας πολίτης με άσβεστη την αγάπη για την πατρίδα του, που έχει υποστεί τα πάνδεινα «επί Χότζα» και συνεχίζει να υπομένει και στις μέρες μας (καταστροφές μνημείων, αρπαγή ελληνικών περιουσιών κλπ). Σεβασμός στη μνήμη του!
(Τα όπλα στη γείτονα, μετά τα επεισόδια και τις επιδρομές στα στρατόπεδα με την κατάρρευση των «πυραμίδων» το 1997, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να κατέχονται από τους πολίτες εκεί).

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μια “κουτσή πάπια” στις Βρυξέλλες, σαν… βρεγμένη γάτα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Απολαυστικός ο φωτογράφος του περιοδικού "Politico", στην...

Από την Καϊλή, στον Λοβέρδο. Οι “εχθροί εντός των τειχών” για το ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Για (σχετικά) νέος άνθρωπος, τουλάχιστον από εκείνους...

Το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό… τη Ντόρα

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στα πολιτικά παρασκήνια, τα σενάρια για το...

Μανώλης Κοττάκης: Το διακύβευμα της διατήρησης της εξουσίας

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Εικαστικά, η σκηνοθεσία της συνέντευξης...

Μια “κουτσή πάπια” στις Βρυξέλλες, σαν… βρεγμένη γάτα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Απολαυστικός ο φωτογράφος του περιοδικού "Politico", στην αποτύπωση της άφιξης του Εμμανουέλ Μακρόν στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο...

Από την Καϊλή, στον Λοβέρδο. Οι “εχθροί εντός των τειχών” για το ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Για (σχετικά) νέος άνθρωπος, τουλάχιστον από εκείνους που ασχολούνται με την πολιτική, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδεικνύει δραματικά αργά αντανακλαστικά. Άργησε να βγάλει στο...

Το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό… τη Ντόρα

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στα πολιτικά παρασκήνια, τα σενάρια για το πολιτικό πρόσωπο που θα πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας του...