Κ. Παπαδόπουλος: Η «Νότια Αλβανία» και η …«Νότια Γιουγκοσλαβία»


 
Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
 
 
Ένας κάποιος που πέρασε από τη θέση του Υπουργού Παιδείας, γνωστός για τις ανθελληνικές απόψεις του (δες γενοκτονία Ποντίων, Μακεδονία, βιβλία ιστορίας κλπ), σε συνέντευξη τύπου, έκανε λόγο για «Νότια Αλβανία» και όχι Βόρεια Ήπειρο!
Αγνοώντας φυσικά ότι η συγκεκριμένη περιοχή παραχωρήθηκε στην Αλβανία, σε αντάλλαγμα για άλλα εδάφη (νησιά Αιγαίου), κατοικούμενη κυρίως από Έλληνες. Γι’ αυτό και αναγνωρίστηκε ελληνική (και όχι θρησκευτική) μειονότητα από τη διεθνή κοινότητα, γι’ αυτό αναγνωρίστηκαν προνόμια και δικαιώματα (όπως η ανάρτηση ελληνικών σημαιών και πανηγυρισμός ελληνικών εθνικών επετείων)!
Αυτό που δεν ρώτησαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, σε αυτή τη συνέντευξη, είναι «γιατί “Νότιος Αλβανία” και όχι και “Νότιος Γιουγκοσλαβία”…;». Ακόμη κι αν ως απάντηση συμπεριλαμβανόταν η διάλυση ενός «ομόσπονδου Γιουγκοσλαβικού κράτους» και η δημιουργία νέων κρατών και κρατιδίων, αυτό το νέο κράτος θα έπρεπε να αποκαλείται Βαρντάρσκα!
Είναι το λιγότερο γελοίο, άνθρωποι με περιορισμένες γνώσεις, λάτρεις της παραπληροφόρησης και παραγραφείς της ιστορίας, να προσπαθούν να μας κάνουν μάθημα και υποδείξεις σε θέματα που δεν κατέχουν!
Ο δε συγκεκριμένος, άθρησκος και ανθέλληνας, εκτίθεται ανεπανόρθωτα σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του! Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί θυμίζει σε όλους ποιος είναι και ποιους εκπροσωπεί μιλώντας! Θυμίζει το πάθημα σε όσους έκαναν το λάθος να εμπιστευθούν την ιστορία, την εδαφική κυριαρχία και κυρίως το μέλλον αυτής της χώρας σε ανθρώπους ανίκανους, ανεκπαίδευτους, δημαγωγούς μα κυρίως επικίνδυνους!
Ας μην προστρέξουν κάποιοι! Κανείς δεν υποστήριξε ότι όσοι προϋπήρξαν αυτών τα έκαναν όλα τέλεια! Μαντάρα τα έκαναν γι’ αυτό και ζούμε ότι ζούμε με αυτούς επάνω σήμερα!
Το πάθημα, μάθημα! Για όλους!!!
Υ.Γ.: Αιωνία η μνήμη στον Κωνσταντίνο Κατσίφα! Η απουσία της ελληνικής πολιτείας (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) θέλω να πιστεύω πως στηρίζεται στο «θόλο τοπίο» γύρω από τα ακριβή συμβάντα θανάτου του. Ωστόσο Έλληνες ομογενείς, μάρτυρες των γεγονότων, έχουν καταθέσει την άποψή τους! Λάθος η οπλοκατοχή και η οπλοχρησία, όμως ο 35χρονος στοχοποιήθηκε, προκλήθηκε και αντέδρασε! Όλα παραπέμπουν σε δολοφονία κατόπιν παράδοσης-σύλληψης! Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν παύει να ήταν ένας Έλληνας πολίτης με άσβεστη την αγάπη για την πατρίδα του, που έχει υποστεί τα πάνδεινα «επί Χότζα» και συνεχίζει να υπομένει και στις μέρες μας (καταστροφές μνημείων, αρπαγή ελληνικών περιουσιών κλπ). Σεβασμός στη μνήμη του!
(Τα όπλα στη γείτονα, μετά τα επεισόδια και τις επιδρομές στα στρατόπεδα με την κατάρρευση των «πυραμίδων» το 1997, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να κατέχονται από τους πολίτες εκεί).

Best Of

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το......

Κώστας Μπακογιάννης: Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ για να διεκδικήσει (με αξιώσεις) μια τρίτη (αυτοδύναμη) θητεία

Γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Οι εκλογές είναι πάντοτε μια...

Κωστής Χατζηδάκης: Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την πρόοδο

Η μη διευθέτηση του ζητήματος των προμηθειών δεν προσφέρει...

Η ανυπαρξία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Στην εποχή της ψηφιοποίησης του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το......

Η πικρία του Ελπιδοφόρου για όσους τον χτυπούν πισώπλατα

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...

Ανοίγουν (περισσότερα) στόματα για τα… ίχνη διαφθοράς του Μενέντεζ

Σε πολιτικό επίπεδο, η απαξίωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο...

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος κινητροδότησαν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Τις κρίσιμες πτυχές του αποτελέσματος των Ευρωπαϊκών Εκλογών και...

Παιδικά Χωριά SOS: Τα παιδιά που καταφέρνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους

Τα Παιδικά Χωριά SOS έκαναν την παρακάτω ανάρτηση στους...

Ο Κασσελάκης που απολύει και αναστέλλει την έκδοση εφημερίδων

Μετά τις απολύσεις εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόφαση το... μισθολογικό κόστος και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρεί και στην...

Η πικρία του Ελπιδοφόρου για όσους τον χτυπούν πισώπλατα

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου, όταν… αδειάζει) Πηγή: One Voice   Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παραμένει μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που...

Ανοίγουν (περισσότερα) στόματα για τα… ίχνη διαφθοράς του Μενέντεζ

Σε πολιτικό επίπεδο, η απαξίωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τείνει να εξελιχτεί σε συνώνυμο της διαφθοράς για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, με...