Κ. Παπαδόπουλος: Εδώ σε θέλω Πάνο…


 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
 
 
Πολιτικές … κωλοτούμπες, «πιρουέτες» και πισωγυρίσματα έχουμε δει πολλά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα! Από τα περισσότερα κόμματα, δυστυχώς (ΖΑΠΠΕΙΟ Ι & ΙΙ, Δημοψήφισμα, «σχήσιμο» μνημονίων κλπ)! Η ανακοίνωση του Ποταμιού ότι θα στηρίξει την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά δεν θα στηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας αφήνει περιθώρια για νέες … «πολιτικές αναθεωρήσεις» και τακτικισμούς πολιτικής-ψηφοθηρικής στρατηγικής…
Εδώ σε θέλω Πάνο! Τι θα κάνουν οι ΑΝ.ΕΛ.;
Πριν ακόμα συνάψουν πολιτική συμμαχία με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και σχηματίσουν κυβέρνηση, «σημαία», και παράλληλα κόκκινη γραμμή, αποτελούσε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η μόνη, σταθερά, πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Καμμένου-Τσίπρα. Εκμεταλλευόμενος λοιπόν την ανακοίνωση από το κόμμα του Θεοδωράκη, ο Καμμένος με μια κίνηση ΜΑΤ μπορεί να σώσει την παρτίδα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. Αποσύροντας την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, μεταφέρει την «καυτή πατάτα» στο Ποτάμι που δεσμεύτηκε να στηρίξει μια πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, εφόσον αποσυρθούν οι ΑΝ.ΕΛ. από την κυβερνητική συμμαχία! Έτσι ο Πάνος Καμμένος θα αποδείξει ότι παραμένει μια σημαντική πολιτική οντότητα, ότι οι ΑΝ.ΕΛ. παραμένουν σταθεροί σε μια κυρίαρχη, από ιδρύσεως, απόψεις τους για αυτό το σημαντικό εθνικό ζήτημα, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν, προεκλογικά, τη δύναμη του κόμματός τους. Αντίστοιχα, θα φανεί κατά πόσο ο Θεοδωράκης και οι βουλευτές του παραμένουν μια συμπαγής ομάδα και σέβονται τις δεσμεύσεις τους έναντι του ελληνικού λαού. Κατά πόσο δηλαδή θα παραμείνουν σταθεροί στις θέσεις τους, όπως δημόσια ανακοίνωσαν, ή θα ακολουθήσουν και αυτοί (ή έστω ορισμένοι από αυτούς) παραδείγματα προηγούμενων κομμάτων ή πολιτικών προσώπων, με μια νέα πολιτική κωλοτούμπα!
Με λίγα λόγια, καμιά σημασία δεν θα έχει η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, αν ο Πάνος, για μία επιτέλους φορά, σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν επιλέξει να στηρίξει την ιδρυτική δέσμευσή του προς τους Έλληνες πολίτες που στον παρελθόν, αρκετοί από αυτούς, τον τίμησαν με την ψήφο τους λόγω των προσδοκιών που καλλιέργησε ή θα υπογράψει την πολιτική του καταδίκη, ορμώμενος από κοντόφθαλμες μικροπολιτικές επιδιώξεις. Ειδικά όταν ακροφαίνεται ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» θα περάσει τόσο από τη Βουλή στα Σκόπια όσο και από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Η Ιστορία γράφεται από αποφάσεις σημαντικές! Από πολιτικούς με «ανάστημα»! Είναι ικανός σήμερα κάποιος… «να γράψει Ιστορία»; Κόντρα στις επιταγές και τα συμφέροντα των «δυνατών» του κόσμου, για το συμφέρον της πατρίδας του; Διότι μια τέτοια απόφαση απαιτείται! Αν όχι η τελευταία, σίγουρα από τις τελευταίες ευκαιρίες να σωθεί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!