Κωνσταντινόπουλος: Στο ΠΑΣΟΚ μείναμε για αρχές και αξίες

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που τίμησε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται ηθικά, πολιτικά και πολιτισμικά με τον κ.Καμμένο.»
 
Βασικά σημεία συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην εκπομπή «Θα χυθεί άπλετο φως» του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 984» (Ηλίας Κανέλλης):
Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες:
  •  Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ταυτίζονται πολιτικά, ηθικά και πολιτισμικά. Ο ένας «κρατάει» τον άλλον σε πολλά επίπεδα – είναι ξεκάθαρο και το ξέρουν όλοι.
  • Δύο Υπουργοί τσακώθηκαν κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, παρουσία του Πρωθυπουργού, και ο ένας κατηγορούσε τον άλλο για κακοδιαχείριση των απόρρητων κονδυλίων. Ο ένας παραιτείται και μας λέει ότι ο άλλος έχει «βρώμικα χέρια». Απειλεί μάλιστα τον – αδύναμο – Πρωθυπουργό, και τον προκαλεί να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του. Συναντώνται στην τελετή παράδοσης-παραλαβής και λένε πως τα περί κακοδιαχείρισης απόρρητων κονδυλίων είναι «αθλιότητες» – και άρα είναι άθλιος αυτός που τα ξεστόμισε, για χάρη του οποίου όμως ο κ.Τσίπρας έχει διώξει ήδη μερικούς Υπουργούς και ποιος ξέρει πόσους θα διώξει ακόμη. Μιλάμε για μία Κυβέρνηση που βουλιάζει στην ίδια της τη διαφθορά.
  • Ο κ.Καμμένος, την ημέρα που πέρασε η συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων, μίλησε για Βουλευτές που δωροδοκήθηκαν με 2 εκ. ευρώ. Η λογική του είναι ίδια με τον κ.Τσίπρα, που στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2014, μιλούσε για «αργυρώνητους Βουλευτές». Ο κ.Καμμένος, τώρα, ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή, θα μας πει πόση είναι η «ταρίφα» και στην Ελλάδα; Υπάρχουν «αργυρώνητοι» Βουλευτές που θα πληρωθούν και στην Ελλάδα, όπως και στα Σκόπια; Ο κ.Καμμένος θα πρέπει να ξέρει – έχει στο κόμμα του Βουλευτές και Υπουργούς που θα ψηφίσουν. Υπάρχει πολύ μεγάλο ζήτημα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Και οι προοδευτικοί πολίτες που τον ψήφισαν μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να καταλάβουν και να ξέρουν τι ψήφισαν.
 
Σχετικά με τις καταγγελίες της κας Ράικου:
  • Όλα τα θέματα να βγουν στο φως της δημοσιότητας. Υπάρχει όμως ένα θέμα, που το γνωρίζουν όλοι: ο τρόπος εκβιασμού των δικαστών. Γίνεται από συγκεκριμένα μέσα, με συγκεκριμένους τρόπους, και η κα Ράικου αποπέμφθηκε από συγκεκριμένο άτομο.
  •  Το άτομο αυτό όμως, στο οποίο αναφέρεται η κα Ράικου, είναι αυτός που λέμε «ο τρίτος συγκυβερνήτης» – και οι προοδευτικοί πολίτες οφείλουν να το γνωρίζουν. Είναι η δεξιά που συγκυβερνά μαζί με τον Τσίπρα, με την ανοχή και την πλήρη υποστήριξή του. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι, και ποια θέση κατείχε στην Κυβέρνηση Καραμανλή. Ο ρόλος του καθενός είναι γνωστός. Γιατί ένας «αριστερός» Πρωθυπουργός έκανε Υπουργό Δικαιοσύνης κάποιον που γνώριζε όλα τα απόρρητα; Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.
 
Σχετικά με την πορεία του Κινήματος Αλλαγής και τις πιθανότητες συνεργασίας:
  • Όσοι μείναμε στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και με το 4%, δεν μείναμε για τις «καρέκλες», αλλά για αρχές και αξίες. Ο αγώνας που δίνουμε, συνολικά και όλοι μαζί, δεν είναι για τα αξιώματα. Πιστεύουμε στη σοσιαλδημοκρατία και στους προοδευτικούς πολίτες. Ο χώρος μας δεν είναι μοιρασμένος, ούτε και υπάρχουν προσωπικά εσωκομματικά παιχνίδια. Υπάρχει μία συλλογική μάχη για τη χώρα μας, για τους δημοκρατικούς θεσμούς, και για αρχές και αξίες. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που τίμησε τους θεσμούς και τη δημοκρατία.
  • Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, ας μην επαναφέρουμε συνέχεια το ερώτημα της συνεργασίας, γιατί δεν υπάρχει. Εξάλλου, εκ των πραγμάτων δεν θα είναι εφικτό, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι το πρώτο κόμμα, και άρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας μας.

 
 
 
 

Best Of

Νατάσα Παζαϊτη: Η μεγάλη, διπλή, γιορτή του Έθνους μας, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με σχετική ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της...

Μητσοτάκης: Θα σαρώσουμε όλα τα εμπόδια

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των...

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του το βαθύ κράτος της Ελλάδας

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογος» με τον δημοσιογράφο...

Τσίπρας: Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Νατάσα Παζαϊτη: Η μεγάλη, διπλή, γιορτή του Έθνους μας, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με σχετική ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της...

202 χρόνια να αναρωτιέσαι αν… άξιζε τον κόπο

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   202 χρόνια μιας διαδρομής... χαριτωμένης. Με τη...

Ο… λάθος Ανδρέας του μετά-ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα δεδομένα με...

Γιώργος Λακόπουλος: Το σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλά Ποτάμι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Σε πολιτισμένα πολιτικά συστήματα, όταν...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Νατάσα Παζαϊτη: Η μεγάλη, διπλή, γιορτή του Έθνους μας, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με σχετική ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media, η Νατάσα Παζαϊτη έστειλε το δικό της μήνυμα για τη διπλή γιορτή...

202 χρόνια να αναρωτιέσαι αν… άξιζε τον κόπο

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   202 χρόνια μιας διαδρομής... χαριτωμένης. Με τη σοβαρότητα και τον σχεδιασμό να απουσιάζουν κατά τρόπο σκανδαλιστικό από το εθνικό εκκρεμές. 202 χρόνια ανάδειξης...

Ο… λάθος Ανδρέας του μετά-ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα δεδομένα με περίσσευμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας. Στο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Λοβέρδου υπάρχει διπλό, συστημικό λάθος. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το...