• 23 Νοεμβρίου, 2020

Κικίλιας: Το αύριο είναι σήμερα, και δεν μπορεί να περιμένει


 
“Οι χώρες διέπονται από ισχύ και συμφέρον. Άρα στην άμυνα και στην εξωτερική πολιτική δε χωρούν συναισθηματισμοί. Κανείς δε μας αγαπά, ούτε μας μισεί”, επισήμανε ξεκινώντας την ομιλία του στη θεματική ενότητα “Άμυνα και Οικονομία” του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
“Υπάρχει απαίτηση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να περάσει στον 21ο αιώνα”, τόνισε ο κ. Κικίλιας, θέτοντας την ατζέντα για την εισαγωγή της τεχνολογίας στην άμυνα και ασφάλεια της χώρας. “Στην καρδιά αυτής της πολιτικής βρίσκονται  οι νέες τεχνολογίες (3d printing, UAVs, artificial intelligence). Στον πυρήνα της πρέπει να πρωταγωνιστούν οι αμυντικές μας βιομηχανίες που τώρα φυτοζωούν. Με όραμα, στρατηγική και συνέργειες πρέπει να τις μετατρέψουμε σε πηγή ανάπτυξης”.
Εστιάζοντας στο θέμα της ΑΟΖ, ο βουλευτής της Ν.Δ. υπενθύμισε ότι είχε μιλήσει γι’ αυτό από το 2010, γράφοντας και βιβλίο μαζί με τους Θεόδωρο Καρυώτη, Σόλωνα Κασσίνη και Νίκο Λυγερό. “Τότε κάποιοι λοιδορούσαν ακούγοντας τα περί ΑΟΖ. Τώρα οι Κύπριοι αδερφοί μας θα έχουν το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη και οι χώρες των εταιρειών εξόρυξης θα εγγυώνται την ασφάλεια του νησιού”, ανάφερε ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ..
Ο κ. Κικίλιας είπε ότι “η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρουν το αύριο της οικονομίας, της τεχνολογίας και της ασφάλειας, στις σημερινές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας”, ενώ έκανε λόγο και για μια διακομματική συμφωνία 15 ετών για τα εξοπλιστικά προγράμματα ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος τους.
“Το αύριο είναι σήμερα και δε μπορεί να περιμένει”, τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κικίλιας.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...