Κικίλιας: Ο Τσίπρας ξεπούλησε τη Μακεδονία


 
«Η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θα δώσει την Κυριακή την απάντηση στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να φύγει γρήγορα» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός «διέλυσε την οικονομία, χρεοκόπησε τις τράπεζες, έχει πτωχευμένη τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Έχει υποθηκεύσει την περιουσία των Ελλήνων για 100 χρόνια, έχει δεσμεύσει τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και 2,2% μέχρι το 2060». «Αυτά στην ουσία είναι ένα διαρκές μνημόνιο. Η επιτροπεία, οι κάθε τρεις μήνες έλεγχοι της τρόικα, η υπερφορολόγηση που εφάρμοσε είναι μνημόνιο. Όσο και να παίζει με τις λέξεις, μετά από 4,5 χρόνια κοροϊδίας οι Έλληνες καταλαβαίνουν τι συμβαίνει» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7. Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως την Κυριακή θα ψηφίσει για τη Μακεδονία την οποία, όπως τόνισε, ξεπούλησε ο κ. Τσίπρας, για τους νεκρούς στο Μάτι και τη Μάνδρα. «Θα ψηφίσω για την αξιοπρέπειά μας. Θα ψηφίσω για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Κανείς δε μπορεί να εμποδίσει τον ελληνικό λαό να εκφραστεί ελεύθερα, όσα εκλογικά κέντρα της Νέας Δημοκρατίας και αν βανδαλίσουν και όσοι τραμπούκοι και αν διαδηλώνουν για τρομοκράτες» είπε χαρακτηριστικά.
 
Όταν του ζητήθηκε να κάνει μια πρόβλεψη για την Κυριακή ο κ. Κικίλιας απάντησε πως «όταν καίει η μπάλα και πρέπει να σουτάρεις, σκέφτεσαι μόνο ότι θα μπει. Μαχόμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή σε όλη την Ελλάδα, για να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη μας ότι δεν πρόκειται απλά για μια κομματική μάχη. Επαναλαμβάνω: τέσσερις κάλπες, τέσσερις νίκες για τη Νέα Δημοκρατία. Ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και, όταν έρθει η ώρα, εθνικές εκλογές».
 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε, ότι ο κ. Βέμπερ μπορεί να μην προταθεί για πρόεδρος της Επιτροπής, ο κ. Κικίλιας είπε πως η ΝΔ έχει σχέδιο για τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και για τη φορολογική ανάσα της ελληνικής οικογένειας. «Ο κ. Βέμπερ δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Μετά τις εκλογές και ανάλογα με τους συσχετισμούς δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπάρχει μια διαδικασία για να βρεθεί η πλειοψηφία που θα ορίσει τον νέο πρόεδρο. Μέχρι τώρα ο υποψήφιος του πρώτου κόμματος γινόταν πρόεδρος. Την Κυριακή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι πρώτο. Έχουμε συγκεκριμένη ατζέντα για τη φύλαξη των συνόρων την εξωτερική πολιτική, για κοινό ευρωπαϊκό στρατό, για τη στήριξη των χωρών του Νότου, τη μείωση των πλεονασμάτων, τη μείωση της φορολογίας, για την αλληλεγγύη των κρατών-μελών. Όμως, δύο μέρες πριν την κάλπη, δεν ξέρουμε ποιον στηρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας μας. Ποιον υποψήφιο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Επιτροπής; Δεν έχουμε δει ποιον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλετε να σχολιάσουμε τι θα συμβεί εάν το ΕΛΚ δεν βρει την πλειοψηφία για να γίνει πρόεδρος ο κ. Βέμπερ. Δεν ασχολούμαστε με τις θεωρητικολογίες του κ. Κούλογλου και του κ. Παπαδημούλη» είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας «με τις εγκληματικές πολιτικές του, κράτησε πίσω τη χώρα». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για πάση θυσία μείωση της φορολογίας που θα κινήσει ξανά το χρήμα στην αγορά, για νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας από επενδύσεις που επί 4,5 χρόνια μπλοκάρονται. Μια μικρή οικονομία σαν την ελληνική, με τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα που έχει η χώρα, είναι εύκολο να “στρίψει”. Ο κ. Τσίπρας όμως είναι νεοκομμουνιστής, μισεί την ιδιωτική πρωτοβουλία. Φορολόγησε άγρια και ταξικά τους Έλληνες. Απέδειξε ότι δεν τους υπολογίζει. Και οι Έλληνες θα του στείλουν το μήνυμα την Κυριακή. Αξίζουμε καλύτερα από τα ψέματα του κ. Τσίπρα, θέλουμε να ξαναφτιάξουμε τις ζωές μας» τόνισε.
 
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας με τους βουλευτές του και 5-6 ακόμα πρόθυμους έχουν την ευθύνη. «Εμείς δεν δεχόμαστε να βρίσκονται στον αέρα 10.000 μακεδονικά προϊόντα και να αποφασίσει για αυτά μια επιτροπή γραφειοκρατών σε τρία χρόνια. Θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία στα κεφάλαια ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ. Θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να βελτιωθεί αυτή η συμφωνία, γιατί σήμερα ούτε ένα κομμάτι της δεν είναι προς όφελος της χώρας μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας έκανε μια εγκληματική συμφωνία, ότι ξεπούλησε τη Μακεδονία και δεν σεβάστηκε τους αγώνες του Παύλου Μελά και το αίμα των Μακεδονομάχων που χύθηκε, την Ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά».
 
Τέλος για τη Νοβάρτις είπε πως σέβεται και πιστεύει στη διάκριση των εξουσιών κάτι που, όπως ανέφερε δεν σεβάστηκαν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Πολάκης, ο κ. Παπαγγελόπουλος και όλοι αυτοί που στρέφονται ανοιχτά εναντίον δικαστικών. «Δεν θα σχολιάσω τι θα κάνει η Δικαιοσύνη για τις υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αν όμως αποδειχθεί ότι έχει στηθεί πολιτική σκευωρία και έχει πεταχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους, αυτό νοθεύει τη Δημοκρατία μας. Και η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει στα δέοντα» τόνισε.
 

Best Of

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας...

Κικίλιας: Οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Στα φετινά εντυπωσιακά επίπεδα των ταξιδιωτικών εσόδων, στη ψήφο...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας...

Οι εκλογές ως… λεπτομέρεια στη Δημοκρατία

  Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το...

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής για την επέκταση της τουριστικής περιόδου τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες στη χώρα μας, αλλά...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με τη σημερινή σύνθεσή της, αποδείχτηκε από τις πλέον μάχιμες και αποτελεσματικές που πέρασαν τα...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας Καϊλή στη Νέα Δημοκρατία δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, με αφετηρία την αποστασιοποίηση της...