Κικίλιας: Ζήτημα εθνικής επιβίωσης το δημογραφικό

 

Την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες θέτει ως προτεραιότητά του ο Βασίλης Κικίλιας. Σε συνέντευξή του στην Real News ο κ. Κικίλιας τονίζει πως «από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν: Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ -που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν- να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2.500 καταδικασθέντες για κακουργήματα όπως και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων» προσθέτοντας πως θα ενισχυθεί η αστυνομία με στελέχωση των εγκαταλελειμμένων αστυνομικών τμημάτων, με 1.500 νέους αστυνομικούς και ενίσχυση των υποδομών, με προμήθεια νέων περιπολικών και αλεξίσφαιρων γιλέκων. «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας και ελευθερίας. Είναι κοινωνικό αίτημα, δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον νέο ποινικό κώδικα και στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης καταδικασμένων για τρομοκρατία, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ υπενθυμίζει πως στους 7 μήνες που είχε την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το 2014, «συνελήφθησαν 3 τρομοκράτες (Μαζιώτης, Σταμπούλος και Χρ. Ξηρός). Το 2015 θυμίζω σημειολογικά, ότι το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου, με τον οποίο αποφυλακίστηκαν ποινικοί και εγκληματίες και με τις γνωστές επώδυνες συνέπειες. Tο τελευταίο ήταν ο νέος Ποινικός Κώδικας».

«Η απερχόμενη κυβέρνηση με πρόσχημα την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Ποινικού Κώδικα, μειώνει τις ποινές των τρομοκρατών και κάνει πλημμέλημα την κατοχή βομβών και εκρηκτικών υλών, διατηρώντας ως κακούργημα μόνο τη χρήση τους. Όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ θα αλλάξει από το πρώτο κιόλας νομοσχέδιο, όλα τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα “παραθυράκι” για τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες» λέει ο κ. Κικίλιας.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ο κ. Κικίλιας τονίζει πως η ΝΔ ζητά ισχυρή εντολή για μια αυτοδύναμη Ελλάδα. «Στις 26 Μαΐου ο ελληνικός λαός έδειξε την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να ανοίξει την πόρτα στην αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη» λέει χαρακτηριστικά.

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας ο κ.Κικίλιας τονίζει πως η παράνομη απόπειρα της Τουρκίας να προβεί σε γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. «Γι αυτό έχουμε καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα κατά της προκλητικής πολιτικής της Άγκυρας. Από εκεί και πέρα η πατρίδα πρέπει να είναι ισχυρή, ανταγωνιστική και ακμαία προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα δίκαιά της. Με μια ολοκληρωμένη στρατηγική στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα» λέει εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ θεωρεί τέλος το δημογραφικό ως θέμα εθνικής επιβίωσης.

«Η οικογένεια και τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και η νέα γενιά ο πραγματικός της πλούτος. Έχουμε ήδη καταθέσει συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, όπως το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες».

«Θέλω να εστιάσω όμως στις γυναίκες, οι οποίες με υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματικές δεξιότητες, υποφέρουν από διπλάσια των ανδρών ποσοστά ανεργίας και από έλλειψη μέριμνας που δεν τους επιτρέπει να συνδυάσουν εύκολα καριέρα, κοινωνικότητα και οικογένεια. Δεσμευόμαστε σε μέτρα αποκατάστασης ώστε οι γυναίκες να απολαμβάνουν πλήρως τη ζωή τους και τη μητρότητα. Οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν οι ίδιες τον χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ενώ παράλληλα επεκτείνουμε το ωράριό τους με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων» καταλήγει στη συνέντευξή του.

Best Of

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του...

Κικίλιας: Η χρονιά ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου

Στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιείται, προκειμένου η Ελλάδα να...

Χατζηδάκης: Ο κ. Τσίπρας βουλιάζει στο τέλμα της αναξιοπιστίας του

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε...

Τσίπρας: Η εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Διαλύοντας ένα ιστορικό κόμμα μέσα σε μερικές εβδομάδες

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Όλοι το υποψιαζόμασταν, εκείνη όμως ξεπέρασε κάθε...

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του...

Το Πάμε Στοίχημα μοίρασε περισσότερα από 87 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη τον Σεπτέμβριο

  Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Κικίλιας: Η χρονιά ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου

Στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιείται, προκειμένου η Ελλάδα να...

1000+1 νικητές κερδίζουν από 1.000 ευρώ στο νέο ΣΚΡΑΤΣ «Χίλιες και μία Τύχες»

Σκανάρεις μέσα από OPAP Store App και μία εντυπωσιακή...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαλύοντας ένα ιστορικό κόμμα μέσα σε μερικές εβδομάδες

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Όλοι το υποψιαζόμασταν, εκείνη όμως ξεπέρασε κάθε αρνητική προσδοκία. Στη σκιά και του Συνεδρίου των Τόρις, η Λιζ Τρας έχει καταφέρει ήδη...

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα   Αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς, η Ευρωπαϊκή...

Το Πάμε Στοίχημα μοίρασε περισσότερα από 87 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη τον Σεπτέμβριο

  Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Σεπτέμβριο του 2022 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 87 εκατομμύρια...