Κικίλιας: Αυτή η κυβέρνηση δίνει 1 ευρώ και παίρνει 10 από την άλλη τσέπη με την πολιτική της


 
Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως εξαπάτησε και τον αγροτικό κόσμο εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις, αλλά έκανε ακριβώς τα αντίθετα. «Ο πρωτογενής τομέας είναι δυστυχώς μια μικρογραφία της πολιτικής αποτυχίας τους. Η ανεπάρκειά τους έχει απενεργοποιήσει τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών που θα έφερναν ευρωπαϊκούς πόρους και επενδύσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι η πρωτοφανής καθυστέρηση στην επικαιροποίηση των δασικών χαρτών, γεγονός που ζημιώνει τα αγροτικά νοικοκυριά.
Επίσης στο ζήτημα των υποδομών υπάρχει τεράστια κωλυσιεργία, καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση βασικών οδικών αξόνων. Για εμάς, ο Έλληνας παραγωγός πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένας δημιουργικός επιχειρηματίας. Μιας επιχείρησης που τολμά, παίρνει ρίσκα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αναζητά και στρέφεται σε καλλιέργειες και συνεταιριστικά σχήματα που του επιτρέπουν να έχει μεγαλύτερη βιωσιμότητα και εξωστρέφεια και βέβαια μεγαλύτερη κερδοφορία» δήλωσε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία» της Λάρισας.
Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις πολιτικές της υπερφορολόγησης, όπως είπε, «διαλύει τη μεσαία τάξη, καταλύει το κράτος δικαίου και καταδικάζει τους πολίτες να ζουν σε ανασφάλεια και φόβο. Ειδικά στα εθνικά θέματα μας οδηγεί σε βαριές ήττες και απομείωση της εθνικής κυριαρχίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίστηκε ως το νέο και άφθαρτο, έχει συμπυκνώσει μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης».
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους.
«Η κυβέρνηση αντί να προσελκύει επενδύσεις και να παράγει πλούτο, αντιγράφει τα κακέκτυπα του “χθες” και παράγει κομματικούς στρατούς. Είναι ανέντιμο γιατί δημιουργούν μια στρατιά νέων συμβασιούχων εξαρτημένων από μια σύμβαση ορισμένου χρόνου, στους οποίους κραδαίνουν το τυράκι της ενδεχόμενης μελλοντικής μονιμοποίησης.
Ο σκοπός τους είναι πάντα ένας: Η άλωση του Κράτους για λογαριασμό του Κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σε όλους τους τόνους επισημάνει ότι “το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί”. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, μέσα από τη μείωση των φόρων και την έκρηξη των επενδύσεων. Νέες και ποιοτικές δουλειές κυρίως για τα νέα παιδιά, προκειμένου να προκόψουν και να ανταμειφθούν. Δεν θέλουμε να ζουν από το ήδη πετσοκομμένο χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους. Θέλουμε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και μαζί να φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Κικίλιας είπε πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παρέλαβαν στις αρχές του 2015 μια Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της και την έφεραν σε καθίζηση χωρίς πάτο» ενώ για τις μη περικοπές στις συντάξεις δήλωσε πως στην κυβέρνηση δεν πρέπει να πανηγυρίζουν γιατί ο κόσμος υποφέρει.
Τέλος, όσον αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι πρέπει να δοθούν υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δώσει το 50% των αναδρομικών και είχε εγγράψει το υπόλοιπο 50% στον προϋπολογισμό του 2015.
«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν δεσμευτεί για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και απόστρατους, τέσσερα χρόνια πριν. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος, το 2015, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, την άμεση αποπληρωμή των αναδρομικών. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε και οι στρατιωτικοί, αυτοί δηλαδή που προστατεύουν με αυταπάρνηση την εδαφική μας ακεραιότητα, δικαιούνται να ζουν με αξιοπρέπεια. Όμως, αυτή η κυβέρνηση δίνει 1 ευρώ και παίρνει 10 από την άλλη τσέπη με την πολιτική της» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Best Of

Τα προβλήματα των Ελλήνων μπορούν να περιμένουν. Ο Κασσελάκης… λύνει το Μεσανατολικό

Για τις περισσότερες και μεγαλύτερες από τις ζώσες γενεές...

Ο Χαρδαλιάς φτιάχνει «ομάδα»… για το μέλλον

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»   Το νήμα με τον προ…...

Οι διαδοχικές γκάφες και τα διαδοχικά… mea culpa του Κασσελάκη

Όσο περισσότερο εκτίθεται στον δημόσιο βίο, τόσο περισσότερο θολώνει...

Ο αμετροεπής Λοβέρδος νομίζει ότι μπορεί να διαγράψει από την Ιστορία τον (κανονικό) Ανδρέα

Για την προνομιακή και ανεξήγητη προβολή από τα συστημικά...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Βασίλης Ταλαμάγκας: Οι επιπτώσεις από μια νέα διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γράφει ο Βασίλης Ταλαμάγκας Πηγή: OneVoice   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ...

Μέχρι και ο Μυτιληναίος… αγανάκτησε

Πηγή: OneVoice Μαύρη Λίστα   Με την… Ούρσουλα και τον Μητσοτάκη.    Όταν...

Τα προβλήματα των Ελλήνων μπορούν να περιμένουν. Ο Κασσελάκης… λύνει το Μεσανατολικό

Για τις περισσότερες και μεγαλύτερες από τις ζώσες γενεές...

Ο Χαρδαλιάς φτιάχνει «ομάδα»… για το μέλλον

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»   Το νήμα με τον προ…...

Ο (απελπισμένος) Μενέντεζ εκβιάζει με ανεξάρτητη υποψηφιότητα, για να αποφύγει την καταδίκη

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρητικά... δεν συμβαίνουν αυτά. Ίσως μονάχα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Βασίλης Ταλαμάγκας: Οι επιπτώσεις από μια νέα διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γράφει ο Βασίλης Ταλαμάγκας Πηγή: OneVoice   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ   ΣΤΗΝ Ε.Ε.     Ακριβώς είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν την 1η Μαΐου,  από την προς Ανατολάς Διεύρυνση της ΕΕ...

Μέχρι και ο Μυτιληναίος… αγανάκτησε

Πηγή: OneVoice Μαύρη Λίστα   Με την… Ούρσουλα και τον Μητσοτάκη.    Όταν “τα παίρνει” ένας κορυφαίος επιχειρηματίας της χώρας με το success story της κυβέρνησης, τα πράγματα...

Τα προβλήματα των Ελλήνων μπορούν να περιμένουν. Ο Κασσελάκης… λύνει το Μεσανατολικό

Για τις περισσότερες και μεγαλύτερες από τις ζώσες γενεές της ανθρωπότητας, η έννοια "Μεσανατολικό" έχει συνδεθεί και ταυτιστεί με χρονίζοντα, δυσεπίλυτα προβλήματα... Ο Στέφανος...