Κικίλιας: Αυτή η κυβέρνηση δίνει 1 ευρώ και παίρνει 10 από την άλλη τσέπη με την πολιτική της


 
Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως εξαπάτησε και τον αγροτικό κόσμο εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις, αλλά έκανε ακριβώς τα αντίθετα. «Ο πρωτογενής τομέας είναι δυστυχώς μια μικρογραφία της πολιτικής αποτυχίας τους. Η ανεπάρκειά τους έχει απενεργοποιήσει τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών που θα έφερναν ευρωπαϊκούς πόρους και επενδύσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι η πρωτοφανής καθυστέρηση στην επικαιροποίηση των δασικών χαρτών, γεγονός που ζημιώνει τα αγροτικά νοικοκυριά.
Επίσης στο ζήτημα των υποδομών υπάρχει τεράστια κωλυσιεργία, καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση βασικών οδικών αξόνων. Για εμάς, ο Έλληνας παραγωγός πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένας δημιουργικός επιχειρηματίας. Μιας επιχείρησης που τολμά, παίρνει ρίσκα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αναζητά και στρέφεται σε καλλιέργειες και συνεταιριστικά σχήματα που του επιτρέπουν να έχει μεγαλύτερη βιωσιμότητα και εξωστρέφεια και βέβαια μεγαλύτερη κερδοφορία» δήλωσε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία» της Λάρισας.
Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις πολιτικές της υπερφορολόγησης, όπως είπε, «διαλύει τη μεσαία τάξη, καταλύει το κράτος δικαίου και καταδικάζει τους πολίτες να ζουν σε ανασφάλεια και φόβο. Ειδικά στα εθνικά θέματα μας οδηγεί σε βαριές ήττες και απομείωση της εθνικής κυριαρχίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίστηκε ως το νέο και άφθαρτο, έχει συμπυκνώσει μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης».
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους.
«Η κυβέρνηση αντί να προσελκύει επενδύσεις και να παράγει πλούτο, αντιγράφει τα κακέκτυπα του “χθες” και παράγει κομματικούς στρατούς. Είναι ανέντιμο γιατί δημιουργούν μια στρατιά νέων συμβασιούχων εξαρτημένων από μια σύμβαση ορισμένου χρόνου, στους οποίους κραδαίνουν το τυράκι της ενδεχόμενης μελλοντικής μονιμοποίησης.
Ο σκοπός τους είναι πάντα ένας: Η άλωση του Κράτους για λογαριασμό του Κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σε όλους τους τόνους επισημάνει ότι “το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί”. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, μέσα από τη μείωση των φόρων και την έκρηξη των επενδύσεων. Νέες και ποιοτικές δουλειές κυρίως για τα νέα παιδιά, προκειμένου να προκόψουν και να ανταμειφθούν. Δεν θέλουμε να ζουν από το ήδη πετσοκομμένο χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους. Θέλουμε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και μαζί να φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Κικίλιας είπε πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παρέλαβαν στις αρχές του 2015 μια Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της και την έφεραν σε καθίζηση χωρίς πάτο» ενώ για τις μη περικοπές στις συντάξεις δήλωσε πως στην κυβέρνηση δεν πρέπει να πανηγυρίζουν γιατί ο κόσμος υποφέρει.
Τέλος, όσον αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι πρέπει να δοθούν υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δώσει το 50% των αναδρομικών και είχε εγγράψει το υπόλοιπο 50% στον προϋπολογισμό του 2015.
«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν δεσμευτεί για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και απόστρατους, τέσσερα χρόνια πριν. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος, το 2015, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, την άμεση αποπληρωμή των αναδρομικών. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε και οι στρατιωτικοί, αυτοί δηλαδή που προστατεύουν με αυταπάρνηση την εδαφική μας ακεραιότητα, δικαιούνται να ζουν με αξιοπρέπεια. Όμως, αυτή η κυβέρνηση δίνει 1 ευρώ και παίρνει 10 από την άλλη τσέπη με την πολιτική της» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Best Of

Ανθ΄ ημών οι … Γουλιμίνες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Ανθ΄ ημών οι …Γουλιμίνες! Κάπως...

Κικίλιας: Δουλεύουμε για να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια

Κατά 17% αυξήθηκαν οι αφίξεις στα νησιά του Νοτιοανατολικού...

Ο μεθοδικός σχεδιασμός Κικίλια για επέκταση της τουριστικής περιόδου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τουρισμός σώζει και φέτος την ελληνική...

Ο Σταϊκούρας παίρνει πάνω του κοινωνικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει το κλίμα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παίρνει πάνω...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το Open και η ΕΡΤ με θεματολογία που απασχολεί την κοινωνία

Του Μανώλη Κομνηνού   Με θεματολογία που απασχολεί την κοινωνία και...

Το σοκ από τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα, και οι πολιτικές… επιπτώσεις

Του Νίκου Φυλάγγελου   Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλείται και πάλι να...

Η ανάλυση του Κώστα Υφαντή στο Open, για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο καθηγητής Κώστας Υφαντής ανάλυσε τις εξελίξεις...

Οι ψύχραιμες απαντήσεις των ειδικών στο Open, για τις οικονομικές εξελίξεις που αφορούν την κοινωνία

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Γιάννης Φώσκολος και η Αλεξία Τασούλη...

Η επιτυχία της Νίνας Κασιμάτη με τη συνέντευξη της Βούλας Πατουλίδου στην ΕΡΤ

Του Μανώλη Κομνηνού   Στον παλμό των γεγονότων για ακόμη μια...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το Open και η ΕΡΤ με θεματολογία που απασχολεί την κοινωνία

Του Μανώλη Κομνηνού   Με θεματολογία που απασχολεί την κοινωνία και αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, ανέπτυξαν τις πρωινές εκπομπές τους το Σάββατο, το Open και...

Το σοκ από τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα, και οι πολιτικές… επιπτώσεις

Του Νίκου Φυλάγγελου   Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλείται και πάλι να υπερβεί τη συγκυρία, για να στηρίξει τα νοικοκυριά και να μετριάσει τις δραματικές συνέπειες από...

Η ανάλυση του Κώστα Υφαντή στο Open, για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο καθηγητής Κώστας Υφαντής ανάλυσε τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, στο πλαίσιο παρουσίας του στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" του Open, με...