Καραμανλής: Ο απόλυτος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Για την ανανέωση του στόλου το επόμενο πεντάμηνο, τις προσλήψεις οδηγών, τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, αλλά και για τις σχέσεις με την Τουρκία μίλησε ο  Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ανανέωση στόλου, προσλήψεις, leasing και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ

«Σπάει ένας κύκλος υποεπένδυσης της τελευταίας δεκαετίας. Γίνεται προσπάθεια για επένδυση πέραν του μισού δισ. ευρώ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για πρώτη φόρα δίνουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε άλλα 203  λεωφορεία στο δρόμο» είπε μεταξύ άλλων. Επιπλέον, θα έχουμε ακόμα 300 καθώς κάνουμε κάτι πρωτοποριακό: υιοθετούμε το θεσμό του leasing. «Μέσα στο επόμενο πεντάμηνο θα έχουμε ανανέωση στόλου στο 50%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή τη σύμπραξη με ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν μέρος του συγκοινωνιακού έργου, ώστε τα πράγματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να καλυτερεύσουν το επόμενο διάστημα».

Επίσης ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι τα δρομολόγια θα αυξηθούν σε συνδυασμό και με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΜΜΜ, που θα γίνουν το επόμενο τρίμηνο .

Σχέσεις με την Τουρκία

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αφού σημείωσε ότι «όλοι όσοι εκφράζουμε δημόσιο λόγο για τα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε ότι «για πρώτη φορά βλέπουμε ένα ευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στην Τουρκία».

«Έχουμε δύο μεγάλες αλλαγές:  Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει ότι το πεδίο της αντιπαράθεσης πλέον πάει στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο. Και η δεύτερη, η οποία θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι το γεγονός ότι τα ελληνοτουρκικά πλέον γίνονται ευρωτουρκικά. Η λυσσαλέα αντίδραση  του Ερντογάν, έναντι των Ευρωπαίων,  δείχνει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει και πως δεν είμαστε μόνοι μας».

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση οδηγηθεί σε διάλογο με την Τουρκία, ανέφερε μια φράση του Τσόρτσιλ, ότι «εμείς δεν πρόκειται να συρθούμε σε διάλογο έχοντας το κεφάλι μας στο στόμα της τίγρης. Διάλογο με μια χώρα που κάνει όσα κάνει, δεν πρόκειται να κάνουμε»,  τόνισε.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή του προκάλεσε θλίψη γιατί, όπως εξήγησε, ενώ ο κ. Τσίπρας αρχικά ήταν σύμφωνος, τελικά επέλεξε το «παρών». «Πρόκειται για τον απόλυτο λαϊκισμό», είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι «στα εθνικά ζητήματα οι τόνοι πρέπει να είναι κατεβασμένοι και να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία».

Best Of

Οι διαδοχικές γκάφες και τα διαδοχικά… mea culpa του Κασσελάκη

Όσο περισσότερο εκτίθεται στον δημόσιο βίο, τόσο περισσότερο θολώνει...

Ο αμετροεπής Λοβέρδος νομίζει ότι μπορεί να διαγράψει από την Ιστορία τον (κανονικό) Ανδρέα

Για την προνομιακή και ανεξήγητη προβολή από τα συστημικά...

Μητσοτάκης: Έχουμε τη δύναμη να διαπραγματευτούμε το καλύτερο για τους Έλληνες

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος συνεχίζουν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Τις κρίσιμες πτυχές της κλιματικής αλλαγής, της «πράσινης μετάβασης»...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο (influencer) Κασσελάκης ως ακατάλληλο μέσο-μήνυμα για να καρπωθεί την κοινωνική δυσαρέσκεια

Η φλυαρία των αναλύσεων. Εκεί όπου χάνεται πολλές φορές...

Η ημέρα που ο γαλαξίας… αφυπνίστηκε

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου The Force will be with. Always... Στις...

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Πώς θα είναι η Ελλάδα σε μερικά χρόνια από σήμερα

Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου Πηγή: liberal.gr   Σε δύο εβδομάδες ψηφίζουμε. Ας...

Μανώλης Κοττάκης: Η βαθιά υποτίμηση του ελληνικού λαού από το πολιτικό σύστημα

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Πάρα πολύ «σοβαρές» είναι αυτές...

Άρης Πορτοσάλτε: Η εκκρεμότητα με το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Παραμένει η εκκρεμότητα, άγνωστη η...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο (influencer) Κασσελάκης ως ακατάλληλο μέσο-μήνυμα για να καρπωθεί την κοινωνική δυσαρέσκεια

Η φλυαρία των αναλύσεων. Εκεί όπου χάνεται πολλές φορές η ουσία, εκεί όπου βρίσκει ζωτικό χώρο για να κρυφτεί κάθε παθογένεια και ατέλεια... Στην τελική...

Η ημέρα που ο γαλαξίας… αφυπνίστηκε

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου The Force will be with. Always... Στις 25 Μαϊου του 1977, ο γαλαξίας... αφυπνίστηκε, όταν ο George Lucas μας καλωσόρισε σε ένα...

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Πώς θα είναι η Ελλάδα σε μερικά χρόνια από σήμερα

Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου Πηγή: liberal.gr   Σε δύο εβδομάδες ψηφίζουμε. Ας δούμε που βρισκόμαστε με τη ματιά των δημοσκοπήσεων. Ένας απλός τρόπος, καθιερωμένος στην Ευρώπη, για να...