Κάποιες φορές τα ρίσκα πιάνουν. Κάποιες άλλες… όχι

 

Του Γιώργου Παπακώστα

Δημοσιογράφος

 

Ο Πιτίνο δεν έχει καμία σχέση με το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι μια “μορφή” του κολλεγιακού μπάσκετ της Αμερικής, εξαιρετικός προπονητής αλλά στην Ελλάδα ήρθε από σπόντα και στην πραγματικότητα δύσκολα θα μπορούσε να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, που είναι ιδιαίτερος σύλλογος, αλλά σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης.

Το γεγονός ότι ψιλοπαράτησε τους πράσινους στα “κρύα του λουτρού” ήταν η φυσική λύση του δράματος. Πολλοί λένε πως εκμεταλλεύτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού για να ετοιμάσει την επιστροφή του στην Αμερική. Καλά έκανε…υπήρξε κάποιος που δεν το είχε καταλάβει? Και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το πρεστίζ του Πιτίνο για καμουφλάρει τις δικές του αδυναμίες. Καλά έκανε…υπήρξε κάποιος που δεν το είχε καταλάβει?

Ουσιαστικά και οι δυο πλευρές έπαιξαν, εν γνώση τους, ένα παιχνίδι για να κερδίσουν χρόνο. Απλώς ο Πιτίνο εκμεταλλεύτηκε με επιτυχία αυτό τον χρόνο, ενώ οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν κάτι σε αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να κατηγορηθεί κάποιος. Κάποιες φορές τα ρίσκα πιάνουν, τις περισσότερες όχι…