Θεοδωρικάκος: Να πάμε πιο γρήγορα μπροστά

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με διεθνείς φορείς επεξεργάζεται λύσεις για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε στην Καστοριά.

Η Διϋπουργική Επιτροπή υπό τον κ. Χατζηδάκη θα αξιοποιήσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν καθώς, όπως είπε και τις προτάσεις των Δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι ανάλογα με την πορεία του προγράμματος μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, θα πρέπει να υπάρξει και ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας. «Η πολιτεία οφείλει, στη Δυτική Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι με τη συνεργασία όλων, «τα προβλήματα πρέπει να μετατραπούν σε ευκαιρίες, ώστε να πάμε πιο γρήγορα μπροστά».

Απαντώντας σε επισημάνσεις δημάρχων, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι πράγματι οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια υπηρεσία «νεφέλωμα». Όπως είπε, έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ συγκεκριμένες προτάσεις και κάλεσε τους Δημάρχους να υποβάλλουν και τις δικές τους προτάσεις για το ποιες αρμοδιότητες πρέπει να μεταφερθούν από τις Αποκεντρωμένες στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Αναφερόμενος στην προωθούμενη από το υπουργείο Εσωτερικών ρύθμιση για την κάλυψη έλλειψης προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, μέσω συμβάσεων της ΕΕΤΑΑ με το ΤΕΕ και μηχανικούς, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι αναζητήθηκε ένα ευέλικτο σχήμα που θα δουλέψει παραγωγικά και αποτελεσματικά για τους δήμους που έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα για τους ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα έχει κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο και επανέλαβε ότι κανένα έργο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» δεν θα χαθεί, ενώ κάλεσε τους δημάρχους να καταγράψουν τις προτεραιότητές τους ενόψει του νέου προγράμματος.

Το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών είχε συναντήσεις εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη και τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη.

Χθες συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και προήδρευσε σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημ. Σαββόπουλου και δημάρχων της περιοχής, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Π.Ε. Καστοριάς.

Best Of

Οι «πανελίστες» που φλερτάρουν με τις εκλογικές λίστες

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και μια δικηγόρος...

Οι αποκαλύψεις Σταϊκούρα σε Σιωμόπουλο-Γκαντώνα για τα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ήταν καλεσμένος...

Χατζηδάκης: Να γίνει η Ελλάδα η θετική έκπληξη

Την ανάγκη να ενστερνιστούμε τις σύγχρονες εξελίξεις στην αγορά...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μακριά από τις ανάγκες των λαών των οποίων ηγούνται

Του Νίκου Φυλάγγελου Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν μπορείς...

Το πρόσωπο της αντίστασης των γυναικών

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά όσα...

Οι Αμερικανοί δεν θα ψηφίσουν για τις αμβλώσεις, αλλά για την… τσέπη τους

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Όπως συμβαίνει σε κάθε... κανονική κοινωνία στον...

Η αποκάλυψη της “Real News” για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Του Μανώλη Κομνηνού   Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει η "Real...

«Δεύτερες σκέψεις» για την υποψηφιότητα Καμπουράκη

Του Μανώλη Κομνηνού   Η μέχρι πρότινος βέβαιη υποψηφιότητα του Δημήτρη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μακριά από τις ανάγκες των λαών των οποίων ηγούνται

Του Νίκου Φυλάγγελου Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν μπορείς να συζητάς για τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, όταν δεν περιλαμβάνονται σε αυτές η Κίνα...

Το πρόσωπο της αντίστασης των γυναικών

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών για να προβλέψει ότι η Αλεξάντρια Οκάζιο-Ορτέζ θα...

Οι Αμερικανοί δεν θα ψηφίσουν για τις αμβλώσεις, αλλά για την… τσέπη τους

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Όπως συμβαίνει σε κάθε... κανονική κοινωνία στον πλανήτη, η ψυχολογία των πολιτών δεν συνιστά ευθεία γραμμή. Επηρεάζεται από τη συγκυρία. Το ίδιο...