Η ώρα του Βενιζέλου για… αντι-Στουρνάρας

 

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

 

 

Κάποτε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με τη συνήθη και παροιμιώδη αμετροέπειά του, είχε προτρέψει τον Γιάννη Στουρνάρα να αλλάξει επίπεδο, και «από υπάλληλος να γίνει πολιτικός».

 

Η σχετική συζήτηση αφορούσε το ενδεχόμενο να ηγηθεί ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του Κώστα Σημίτη και του Γιάννου Παπαντωνίου του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, και ακουμπούσε στην απαξιωτική προσέγγιση των τεχνοκρατών ως «υπαλλήλων», από την πλευρά του Θεόδωρου Πάγκαλου.

 

Ο Γιάννης Στουρνάρας επιβίωσε… μια χαρά, και σήμερα που η θητεία του στην Τράπεζα της Ελλάδας οδηγείται σε ολοκλήρωση, αρκετοί αναρωτιούνται αν το αξίωμα του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας θα καλυφθεί από τον… Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μείνει χωρίς ρόλο στον δημόσιο βίο, και αρκετοί στην κυβέρνηση τον βλέπουν ως ιδανική επιλογή για διάδοχο του Γιάννη Στουρνάρα.

 

Θυμίζουν μάλιστα ότι διατηρεί και αξιοπρεπή σχέση εκτίμησης με την Κριστίν Λαγκάρντ, νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς η Φρανκφούρτη έχει ρόλο και λόγο στην επιλογή του κεντρικού τραπεζίτη κάθε χώρας της ευρωζώνης.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι