• 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Χρυσή Αυγή… στέλνει λουλούδια σε κόμματα και Δικαιοσύνη, για τον χειρισμό του σκανδάλου της Novartis


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Τα… λουλούδια στο πολιτικό σύστημα και τη Δικαιοσύνη, από τη Χρυσή Αυγή, με αγάπη. Τα άκρα του πολιτικού φάσματος, επικίνδυνα και με διαστάσεις εγκληματικής οργάνωσης, πήραν ένα ακόμη δώρο για την περαιτέρω διάβρωση της κοινωνικής συνείδησης, μετά τον μοιραίο χειρισμό του σκανδάλου Novartis, τόσο από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, όσο και από τη Δικαιοσύνη.
Η μάχη των καφενείων είχε χαθεί προ πολλού, για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής. Για τους θαμώνες των καφενείων, σκάνδαλο Novartis υπάρχει, και είναι μεγάλο και διαρκές. Οι καθημερινοί άνθρωποι έχουν βγάλει προ πολλού τα συμπεράσματά τους. Και τις αποφάσεις τους.
Απέναντι σε πολίτες απογοητευμένους από την πολιτική και τους Θεσμούς στην Ελλάδα, η κυβέρνηση έδειξε ότι θέλησε να κυνηγήσει τους πολιτικούς αντιπάλους της, και να τους διατηρεί σε διαρκή ομηρία, χωρίς φυσικά να ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, εστίασαν στις αυταπόδεικτες παραμέτρους σκευωρίας, και έφτασαν στο άλλο άκρο, περίπου να αρνούνται την ύπαρξη σκανδάλου.
Η δε Δικαιοσύνη, δείχνει να επιχειρεί να κρατήσει πολιτικές ισορροπίες, ώστε να είναι μερικώς ικανοποιημένη η κυβέρνηση και… μερικώς ικανοποιημένη η αντιπολίτευση, ενώ με τους… θρυλικούς, αργόσυρτους ρυθμούς της, περισσότερο ανοίγει θέμα ανικανότητας να βρει στοιχεία, παρά πείθει τους πολίτες ότι… δεν υπάρχουν στοιχεία.
Το σκάνδαλο Novartis και ο τραγικός χειρισμός του από τα συστημικά κόμματα εξουσίας και τη Δικαιοσύνη, επιβεβαιώνει ότι, δεν έχουμε καταλάβει τίποτα από τη διαρκή κρίση των τελευταίων ετών. Ότι συνεχίζουμε να υποτιμούμε τον κίνδυνο η κοινωνία να στραφεί στα… πολύ άκρα. Και να πέσουμε όλοι μαζί σε τοίχο.
 
 

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...