• 6 Απριλίου, 2020

Η πιο… ανησυχητική συνέντευξη που έχει δώσει ο Τραμπ ως Πρόεδρος των ΗΠΑ


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Για αρκετούς πολιτικούς αναλυτές στις ΗΠΑ, η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο CBS και την εκπομπή “60 Minutes”, με παρουσιάστρια τη Lesley Stahl, είναι η πιο… ανησυχητική στη μέχρι σήμερα παρουσία του στον Λευκό Οίκο.
Οι προβληματισμοί δεν είναι άκαιροι.
Σχεδόν δυο χρόνια μετά την εγκατάστασή του στο Οβάλ Γραφείο, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να προσεγγίζει τη δημόσια εικόνα του με τη… γνωστή επιπολαιότητά του. Που μπορεί να τον καθιστά αγαπητό και δημοφιλή στις κοινωνικές ομάδες που τον στήριξαν στις προεδρικές εκλογές του 2016, την ίδια στιγμή ωστόσο ραγίζουν τη θεσμική εικόνα του αξιώματος του Προέδρου των ΗΠΑ.
Ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείο περιέγραψε τον Υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις ως… Δημοκρατικό, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αποχώρησή του από το Πεντάγωνο. Παραδέχτηκε ότι, δεν εμπιστεύεται όκους τους συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο. Μίλησε απαξιωτικά για το “βαθύ κράτος” της Ουάσινγκτον, αλλά και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι… ο καλύτερος Πρόεδρος που είχε εδώ και πολλές δεκαετίες η Αμερική.
Στα ακόμη πιο σοβαρά και ανησυχητικά, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δεσμεύτηκε ότι, δεν θα… απολύσει τον Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για πιθανή “συνωμοσία” του Τραμπ με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016, δεν έδειξε να κλονίστηκε από τον διχασμό της αμερικανικής κοινωνίας για τον Δικαστή Μπρετ Κάβανο, και προέβλεψε ότι, η κλιματική αλλαγή… θα αλλάξει ξανά.
Η Ουάσινγκτον ανησυχεί λίγο περισσότερο, μετά από τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...