Η Περιφέρεια Αττικής συνειδητά και με συνέπεια στο πλευρό των συμπολιτών μας με αναπηρία


 
Η Περιφέρεια Αττικής εδώ και τέσσερα χρόνια επιχειρεί να υπερασπιστεί και να ενισχύσει τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρία, δίνοντας έμφαση, με κάθε τρόπο, στην ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής.
Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε το παρών στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για Θέματα Αναπηρίας, Βιβή Τσαβαλιά.
Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα, καθώς και επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum).
Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο να αναδείξει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια. Διατρανώνοντας το σύνθημα του αναπηρικού κινήματος «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς».
Η Περιφέρεια Αττικής για την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των συμπολιτών μας με αναπηρία σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής
Η Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να υποκαθιστά τους αρμόδιους φορείς, υπερβαίνοντας δομικές αδυναμίες και θεσμικές ελλείψεις, στηρίζει δομές για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας συμπολιτών μας με αναπηρία.
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει με 24,8 εκατομμύρια ευρώ το έργο 23 Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ώστε να εξασφαλίζουν για τρία χρόνια υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς όφελος των Ατόμων με Αναπηρία. Με την εγκατάσταση διατάξεων σε παραλίες της Αττικής για την αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα. Στηρίζοντας και διοργανώνοντας καθολικά προσβάσιμες πρωτοβουλίες, γιατί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς.
Επίσης η Περιφέρεια Αττικής συνέστησε, για πρώτη φορά, μέσα από διαβούλευση με αρμόδιους φορείς, μια Μόνιμη Επιτροπή Γυναικών με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, για την καταγραφή των προβλημάτων της ευαίσθητης αυτής ομάδας γυναικών, την ανάδειξή τους και την προώθηση προτάσεων και λύσεων τόσο προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και προς την Κεντρική Κυβέρνηση. Μάλιστα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα «Γυναίκες με Αναπηρία», με τη συμμετοχή πλήθους συλλόγων, σωματείων, φορέων, κατά την οποία μάλιστα κατατέθηκε «Ψήφισμα για τα Δικαιώματα Γυναικών με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις» που απευθύνθηκε σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερος συντονισμών δράσεων των ΟΤΑ προς όφελος των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Best Of

Νατάσα Παζαϊτη: Η μεγάλη, διπλή, γιορτή του Έθνους μας, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με σχετική ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της...

Μητσοτάκης: Θα σαρώσουμε όλα τα εμπόδια

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των...

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του το βαθύ κράτος της Ελλάδας

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογος» με τον δημοσιογράφο...

Τσίπρας: Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Νατάσα Παζαϊτη: Η μεγάλη, διπλή, γιορτή του Έθνους μας, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με σχετική ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της...

202 χρόνια να αναρωτιέσαι αν… άξιζε τον κόπο

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   202 χρόνια μιας διαδρομής... χαριτωμένης. Με τη...

Ο… λάθος Ανδρέας του μετά-ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα δεδομένα με...

Γιώργος Λακόπουλος: Το σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλά Ποτάμι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Σε πολιτισμένα πολιτικά συστήματα, όταν...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Νατάσα Παζαϊτη: Η μεγάλη, διπλή, γιορτή του Έθνους μας, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με σχετική ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media, η Νατάσα Παζαϊτη έστειλε το δικό της μήνυμα για τη διπλή γιορτή...

202 χρόνια να αναρωτιέσαι αν… άξιζε τον κόπο

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   202 χρόνια μιας διαδρομής... χαριτωμένης. Με τη σοβαρότητα και τον σχεδιασμό να απουσιάζουν κατά τρόπο σκανδαλιστικό από το εθνικό εκκρεμές. 202 χρόνια ανάδειξης...

Ο… λάθος Ανδρέας του μετά-ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα δεδομένα με περίσσευμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας. Στο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Λοβέρδου υπάρχει διπλό, συστημικό λάθος. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το...