Η Περιφέρεια Αττικής συνειδητά και με συνέπεια στο πλευρό των συμπολιτών μας με αναπηρία


 
Η Περιφέρεια Αττικής εδώ και τέσσερα χρόνια επιχειρεί να υπερασπιστεί και να ενισχύσει τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρία, δίνοντας έμφαση, με κάθε τρόπο, στην ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής.
Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε το παρών στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για Θέματα Αναπηρίας, Βιβή Τσαβαλιά.
Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα, καθώς και επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum).
Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο να αναδείξει τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια. Διατρανώνοντας το σύνθημα του αναπηρικού κινήματος «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς».
Η Περιφέρεια Αττικής για την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των συμπολιτών μας με αναπηρία σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής
Η Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να υποκαθιστά τους αρμόδιους φορείς, υπερβαίνοντας δομικές αδυναμίες και θεσμικές ελλείψεις, στηρίζει δομές για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας συμπολιτών μας με αναπηρία.
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει με 24,8 εκατομμύρια ευρώ το έργο 23 Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ώστε να εξασφαλίζουν για τρία χρόνια υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς όφελος των Ατόμων με Αναπηρία. Με την εγκατάσταση διατάξεων σε παραλίες της Αττικής για την αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα. Στηρίζοντας και διοργανώνοντας καθολικά προσβάσιμες πρωτοβουλίες, γιατί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς.
Επίσης η Περιφέρεια Αττικής συνέστησε, για πρώτη φορά, μέσα από διαβούλευση με αρμόδιους φορείς, μια Μόνιμη Επιτροπή Γυναικών με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, για την καταγραφή των προβλημάτων της ευαίσθητης αυτής ομάδας γυναικών, την ανάδειξή τους και την προώθηση προτάσεων και λύσεων τόσο προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και προς την Κεντρική Κυβέρνηση. Μάλιστα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα «Γυναίκες με Αναπηρία», με τη συμμετοχή πλήθους συλλόγων, σωματείων, φορέων, κατά την οποία μάλιστα κατατέθηκε «Ψήφισμα για τα Δικαιώματα Γυναικών με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις» που απευθύνθηκε σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερος συντονισμών δράσεων των ΟΤΑ προς όφελος των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Best Of

Η υπογραφή της Όλγας Κεφαλογιάννη σε μια (τουριστική) συνεργασία με την Τουρκία… από το μέλλον

Κοινή διακήρυξη για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας -...

Χατζηδάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα

Τις δέκα σημαντικότερες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών που...

Μαριάννα Νικολαϊδου: Ένα κάδρο εθνικής αυτοπεποίθησης και περηφάνιας, με φωτεινές πινελιές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το ΤΖΟΚΕΡ άλλαξε και σε κάθε κλήρωση μοιράζει 100.000 ευρώ σε κάθε τυχερό 5άρι

Στην 1η κατηγορία οι παίκτες διεκδικούν 1,2 εκατ. ευρώ...

Ο δεύτερος (μετά τον Τραμπ) μοιραίος για τη δυτική Δημοκρατία “πλανητάρχης”

Από τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Τζο Μπάιντεν. Η διαδρομή...

Η ανάγκη να συμβιώνουμε αρμονικά με έναν (ισόβιο) γείτονα

Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η ουσία...

Λευτέρης Κουσούλης: Ένα μαύρο πέπλο ανομίας πάνω από τη χώρα

Του Μανώλη Κομνηνού   Τις συνθήκες φθοράς που καταγράφονται εδώ και...

Νίκος Μπογιόπουλος: Οι υποκλίσεις, γενικώς, δεν είναι καλό πράμα…

Του Μανώλη Κομνηνού   Στο θέμα που προέκυψε με τον Υπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το ΤΖΟΚΕΡ άλλαξε και σε κάθε κλήρωση μοιράζει 100.000 ευρώ σε κάθε τυχερό 5άρι

Στην 1η κατηγορία οι παίκτες διεκδικούν 1,2 εκατ. ευρώ αυτή την Κυριακή   Μεγαλύτερα έπαθλα θα κερδίζουν πλέον οι νικητές της 2ης κατηγορίας στο ΤΖΟΚΕΡ,...

Ο δεύτερος (μετά τον Τραμπ) μοιραίος για τη δυτική Δημοκρατία “πλανητάρχης”

Από τον Ντόναλντ Τραμπ, στον Τζο Μπάιντεν. Η διαδρομή της θλίψης, που επιδείνωσε την παρακμή της αμερικανικής Δημοκρατίας, και κατά συνέπεια συνολικά της δυτικής...

Η ανάγκη να συμβιώνουμε αρμονικά με έναν (ισόβιο) γείτονα

Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η ουσία όσων συζήτησε και συμφώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και ο αντίκτυπος σε επίπεδο υφολογίας, ψυχολογίας...