Η Ουρανία Καστανά δίνει συμβουλές για καλύτερη ποιότητα ζωής

Πηγή: εφημερίδα “Ελευθερία της Καλαμάτας”

Μετά το καλοκαίρι μας περιμένουν όπως πάντα ένα σωρό φροντίδες: η φροντίδα των παιδιών για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, η εργασία μας, η φροντίδα του σπιτικού μας … αλλά και ο εαυτός μας.. Δεδομένου ότι τον περισσότερο χρόνο της ζωής μας τον ξοδεύουμε για τη φροντίδα άλλων, σκεφτήκαμε να μιλήσουμε με μια ειδική γιατρό, για να μας πει πως θα φροντίσουμε και τον εαυτό μας.

Συναντήσαμε την Πλαστικό Χειρουργό κ. Ουρανία Καστανά και τη ρωτήσαμε τι πρέπει να κάνουμε για μας μετά τις διακοπές, με την αρχή του φθινοπώρου.

Ερ. Κα Καστανά εμείς οι γυναίκες τι θα πρέπει να φροντίσουμε ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι??                                                                                                                                                                     Απ. Το δέρμα μας, που από μόνο του είναι ένα καταπληκτικό όργανο, ως επί το πλείστον, μπορεί να φροντίζει τον εαυτό του. Αλλά μετά από την έντονη ηλιοφάνεια του τόπου μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, χρειάζεται εντονότερη ενυδάτωση. Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας που μας ταιριάζει, κρατάει κάποια υγρασία μέσα στο δέρμα μας. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.  Και φυσικά, όχι μόνον εμείς οι γυναίκες!!! Οι άνδρες πλέον, και πολύ καλά κάνουν φροντίζουν την εμφάνιση τους και το δέρμα τους, όσο σχεδόν και οι γυναίκες.

Ερ. Τι άλλο μπορεί να βοηθήσει τις αυξημένες ανάγκες του δέρματός μας  για ενυδάτωση??                         Απ. Κατ’ αρχήν σίγουρα πολύ νερό, αντηλιακό και μια ισορροπημένη διατροφή με άφθονα φρούτα και λαχανικά. Η extra υγρασία όμως που χρειάζεται η επιδερμίδα μας μπορεί να επιτευχθεί με μεσοθεραπεία ενέσιμη ή μη, με αυτόλογους ή ετερόλογους παράγοντες.

Ερ. Πως πραγματοποιείται η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία??                                                                  Απ. Με τη χρήση ειδικού μηχανήματος που χρησιμοποιεί κεφαλές μιας χρήσεως και ειδικές κρέμες. Η θεραπεία προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση και οξυγόνωση του δέρματος και έχει σαν αποτέλεσμα ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα. Γίνεται στο ιατρείο, ονομάζεται Oxygeneo treatment Therapy (Pollogen) και συνήθως χρειάζονται τέσσερεις συνεδρίες.

Ερ. Ποιες είναι οι αυτόλογες θεραπείες που γίνονται???                                                                          Απ. Κατά πρώτον είναι η θεραπεία με λιποκύτταρα και βλαστοκύτταρα λίπους. Ο Πλαστικός Χειρουργός κάνει μια μικρή λιποαναρρόφηση και μετά από μια ειδική επεξεργασία εισάγει αυτά τα κύτταρα είτε για την εξάλειψη συγκεκριμένων ρυτίδων ή για πλήρη ανανέωση όλου του προσώπου, σαν αυτόλογη μεσοθεραπεία.                                                                            Άλλη αυτόλογη δημοφιλής θεραπεία που γίνεται είναι η θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων του αίματος μας.                                                                    Και τα δυο είδη αυτόλογων παραγόντων που αναφέρθηκαν λειτουργούν σαν ένα φυσικό boost  που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ανανεώνει τον όγκο της επιδερμίδας μας, κάνοντας την νεανική και γεμάτη φρεσκάδα.

Ερ. Και οι ετερόλογες θεραπείες που αναφέρατε??                                                                                       Απ. Κορυφαία είναι η μεσοθεραπεία υαλουρονικού οξέος που αποκαθιστά προβλήματα όπως η θαμπάδα και η ξηρότητα. Η θεραπεία πραγματοποιείται ενέσιμα από τον ειδικό γιατρό και επιτυγχάνει την ανανέωση των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το δέρμα γίνεται σφριγηλό και ελαστικό, δηλαδή δεν σπάει και δεν δημιουργούνται νέες ρυτίδες. Στο cocktail μπορεί ο γιατρός, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος, να προσθέσει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα, μέσα σε 2-3 μέρες.

Ερ. Σαν ειδική Πλαστικός Χειρουργός τι άλλες θεραπείες θα μας προτείνατε??                            Απ. Οι θεραπείες που αναφέρθηκαν μπορεί κάλλιστα να συνδυαστούν με άλλες επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες.                                                                                            Σαν επεμβατικές θεραπείες για το πρόσωπο θεαματικά αποτελέσματα έχει η βλεφαροπλαστική, η οποία προσφέρει ένα λαμπερό και νεανικό βλέμμα και  η ρυτιδοπλαστική προσώπου, που θα μας δώσει την όψη που είχε το πρόσωπό μας κάποια χρόνια πριν, χωρίς να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά του.                                                                      Οι επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής είναι επεμβάσεις που κάνουν τους/τις υποψήφιες να αναρωτιούνται αν θα πρέπει να υποβληθούν σε μια τέτοια ταλαιπωρία. Τα τελικά τους όμως αποτελέσματα είναι μοναδικά και διαρκούν για πολλά πολλά χρόνια. Φυσικά για όσους επιθυμούν ή χρειάζονται περαιτέρω αλλαγές στο πρόσωπό τους υπάρχει η ρινοπλαστική, η ωτοπλαστική, η ανύψωση φρυδιών, το mini-lifting, κλπ. Μια επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό θα σας διαφωτίσει για το τι υπάρχει και τι χρειάζεται το δικό σας πρόσωπο.                                                                                                                                                          Και οι μη επεμβατικές θεραπείες που είναι πιο δημοφιλείς, αλλά έχουν σαν μειονέκτημα το ότι έχουν παροδικό αποτέλεσμα και πρέπει να επαναλαμβάνονται, είναι το Botox και η εξάλειψη ρυτίδων με fillers, όπως το υαλουρονικό οξύ.                                                                      Όλες οι θεραπείες πρέπει να γίνονται σε ειδικό γιατρό που θα εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Best Of

Χατζηδάκης: Δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Για τρεις ευρωπαϊκές προκλήσεις -ανταγωνιστικότητα, μεταναστευτικό και δημογραφικό- ενόψει...

Φαήλος Κρανιδιώτης: Να στηρίζουμε το σωστό, από όπου και αν προέρχεται

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης Πηγή: εφημερίδα "Δημοκρατία"   Κάθε προσβολή στην ηγεσία...

Η… αδιάφορη (για την κοινωνία) Έφη Αχτσιόγλου

Η εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1...

Κώστας Μπακογιάννης: Να γιορτάσουμε την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου

38 ημέρες, 129 γειτονιές, 10 χριστουγεννιάτικα χωριά, περισσότερες από...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Αύριο η κλήρωση για το τρίτο τζακ-ποτ στο Λαϊκό Λαχείο που μοιράζει συνολικά κέρδη 2.200.000 ευρώ

 Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο νικητής της ειδικής...

Η δύσκολη συζήτηση του Νετανιάχου με την… υστεροφημία του

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου βιώνει την πιο οριακή και αναπόφευκτα...

Η μάχη για την ανατροπή των δημοσκοπήσεων συνεχίζεται

Ο Ρίσι Σούνακ σε ένα ακόμη χαμογελαστό στιγμιότυπο. Ο...

Χατζηδάκης: Δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Για τρεις ευρωπαϊκές προκλήσεις -ανταγωνιστικότητα, μεταναστευτικό και δημογραφικό- ενόψει...

Ράνια Τζίμα: Εκείνα που επιτρέπουμε να συμβαίνουν, χωρίς εμείς να μιλάμε

Γράφει η Ράνια Τζίμα Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Τα πράγματα στον...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Αύριο η κλήρωση για το τρίτο τζακ-ποτ στο Λαϊκό Λαχείο που μοιράζει συνολικά κέρδη 2.200.000 ευρώ

 Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο νικητής της ειδικής κλήρωσης Black Friday που κέρδισε 100.000 ευρώ Κέρδη μέχρι και 2.200.00 ευρώ μοιράζει η 49η κλήρωση...

Η δύσκολη συζήτηση του Νετανιάχου με την… υστεροφημία του

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου βιώνει την πιο οριακή και αναπόφευκτα δραματική περίοδο της πολιτικής διαδρομής του. Ο συναισθηματικός απόηχος της βάρβαρης τρομοκρατικής επίθεσης του Χαμάς...

Η μάχη για την ανατροπή των δημοσκοπήσεων συνεχίζεται

Ο Ρίσι Σούνακ σε ένα ακόμη χαμογελαστό στιγμιότυπο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός διατηρεί το πείσμα και τη διάθεσή του, παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που...